Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

aktualizováno 
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už neztratí.

Držák na nářadí vyrobený ze starých sklenic od okurek | foto: Playtvak.cz

Připravte si kus spárovky, dřevěné profily na začištění hran a stahovací pásky, lidově nazývané eska pásky, které budou odpovídat průměru použitých sklenic. Nejdříve si upravte délku eska pásek.

Pásky jsou univerzální, takže po zkušebním utáhnutí kolem sklenice zjistíte, že konec nevzhledně přečnívá. „Navíc hrozí, že se o konec někdo může poranit, poškrábat,“ říká Hodinový manžel Jirka Houf. Proto si vyznačí ideální délku fixem, aby ji mohl zkrátit na vhodnou délku.

Fotogalerie

Navíc si označí fixem i bod proti šroubu. Do tohoto bude potřeba udělat do pásky otvor, jehož pomocí se páska přišroubuje k desce. Otvor můžete buď vyvrtat, nebo jen prostě proděravět hřebíkem.

Když máte takto připravené pásky, pusťte se do desky. Ohraňte ji lištami, které z boku přitlučte hřebíčky. Není třeba zabývat se řezáním pod úhlem 45 stupňů jako třeba při rámování obrazů, jde jen o čelní pohledovou plochu.

Pak už stačí jen provést konečnou vrchní úpravu. Je na každém, zda zvolí přírodní vzhled, nebo desku namoří či nabarví.

Jakmile barva zaschne, stačí už jen si na desce rozměřit, kam se umístí jednotlivé sklenice. Jde o to, aby vyčnívající nářadí mělo nad sebou dost prostoru a každý ví nejlépe sám, jaké nářadí má doma a v jakých délkách.

Eska pásku přivrtejte přes připravený otvor, přidejte sklenici a utáhněte. A držák na nářadí je připravený k montáži na stěnu. Je už na každém, zda ji připevní napevno do hmoždinek, nebo na háčky.

Podrobný postup sledujte na Playtvak.cz.

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

OBRAZEM: Bizarní světové rekordy zapsané do Guinessovy knihy 2019

Fanoušci rekordů se minulý čtvrtek dočkali nového vydání Guinessovy knihy....

Fanoušci rekordů se minulý čtvrtek dočkali nového vydání Guinessovy knihy. Podívejte se, s jakými bizarnostmi lze...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

Jen malá ukázka z pochoutek, které si můžete v restauraci objednat.

Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že se u nás...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz