Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

aktualizováno 
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už neztratí.

Držák na nářadí vyrobený ze starých sklenic od okurek | foto: Playtvak.cz

Připravte si kus spárovky, dřevěné profily na začištění hran a stahovací pásky, lidově nazývané eska pásky, které budou odpovídat průměru použitých sklenic. Nejdříve si upravte délku eska pásek.

Pásky jsou univerzální, takže po zkušebním utáhnutí kolem sklenice zjistíte, že konec nevzhledně přečnívá. „Navíc hrozí, že se o konec někdo může poranit, poškrábat,“ říká Hodinový manžel Jirka Houf. Proto si vyznačí ideální délku fixem, aby ji mohl zkrátit na vhodnou délku.

Fotogalerie

Navíc si označí fixem i bod proti šroubu. Do tohoto bude potřeba udělat do pásky otvor, jehož pomocí se páska přišroubuje k desce. Otvor můžete buď vyvrtat, nebo jen prostě proděravět hřebíkem.

Když máte takto připravené pásky, pusťte se do desky. Ohraňte ji lištami, které z boku přitlučte hřebíčky. Není třeba zabývat se řezáním pod úhlem 45 stupňů jako třeba při rámování obrazů, jde jen o čelní pohledovou plochu.

Pak už stačí jen provést konečnou vrchní úpravu. Je na každém, zda zvolí přírodní vzhled, nebo desku namoří či nabarví.

Jakmile barva zaschne, stačí už jen si na desce rozměřit, kam se umístí jednotlivé sklenice. Jde o to, aby vyčnívající nářadí mělo nad sebou dost prostoru a každý ví nejlépe sám, jaké nářadí má doma a v jakých délkách.

Eska pásku přivrtejte přes připravený otvor, přidejte sklenici a utáhněte. A držák na nářadí je připravený k montáži na stěnu. Je už na každém, zda ji připevní napevno do hmoždinek, nebo na háčky.

Podrobný postup sledujte na Playtvak.cz.

Autor:




Nejčtenější

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.