Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

aktualizováno 
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta na másle, palačinku jako přílohu naplní kapustou se smetanou a zakápne čabajkovou omáčkou.

Candáta s palačinkou ozdobte orestovaným kadeřávkem, koprem a výhonky a zakápněte čabajkovou omáčkou. | foto: Playtvak.cz

Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.

Fotogalerie

Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.

Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.

Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.

Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.

Podívejte se na video z Playtvak.cz, jak postupuje šéfkuchař krok za krokem:

Autor:




Nejčtenější

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

U vody je nyní božský klid.
Rybář Vágner chce sjednotit dobu lovu. Kdo chodí pozdě z práce, nemá šanci

Jakub Vágner zahájil kampaň za prodloužení doby lovu tak, aby byla celoročně od čtyř hodin ráno až do půlnoci. Podle něj současná doba, kdy se smí lovit...  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Další z rubriky

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.