Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Plněné smrže s pastou, lahodné jarní houby podle Pohlreicha

  0:03aktualizováno  0:03
Dejte si kvalitní těstoviny s trochou plněných jarních smržů a křehkým zeleným chřestem, lehce posypané strouhaným parmazánem, a musíte uznat, že jaro je úžasné. A stejně jako opravdu dobrá, lehká pasta se nepřejí. Možná i proto tohle jídlo šéfkuchař Zdeněk Pohlreich opravdu miluje.

Přinejmenším tak jako sebe, protože si ho vybral do dalšího dílu své kuchařské show Tak vaří šéf!. Rozhodl se totiž, že si udělá menu sám pro sebe, a sestavil ho ze svých nejoblíbenějších jídel.

Kromě zmíněné pasty si s láskou připraví mušle svatého Jakuba a naučí je diváky zpracovat od vyloupnutí po kuchyňskou úpravu, pak rybu svatého Petra, luxusní čokoládový moučník a tataráček z rajčat se sorbetem z červených paprik.

Jak na jarní smrže plněné kuřecí nádivkou

Smrž je typická jarní houba s křehkou dužinou, která se objevuje už od poloviny března zhruba do konce května a nemůžete ji zaměnit za žádný jedovatý druh.

Fotogalerie

V sezoně ji můžete koupit také pod označením kačenka, není nejlevnější, ale stojí za to ji ochutnat. Dokonce ji můžete pěstovat na zahradě, pokud jste schopni vytvořit jí vhodné podmínky, podhoubí lze překvapivě zakoupit i přes internet.

Před přípravou houby očistíte, spaříte, okrojíte okraje a naplníte je kuřecí nádivkou, jejíž přípravu šéf velmi jednoduše popisuje ve videu. Naplněné smrže rovnou vkládejte do masového vývaru a povařte. Jakmile vyplavou, je nádivka hotová a můžete je odstavit.

Na másle lehce orestujte povařený, zchlazený v ledu (aby si zachoval barvu) a pokrájený zelený chřest, pak přidejte povařené plněné kačenky, těstoviny uvařené na zkus, zlehka promíchejte, naservírujte na talíř, posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem a užijte si chuť jara.

Autor:




Nejčtenější

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.