Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Lahev s vínem se vejde do schránky. Už nemusíte čekat na pošťáka

aktualizováno 
Parta nadšenců si oblíbila zásilkový prodej kvalitních vín přímo do domu. Jenže to musí být někdo doma, když chodí pošťák. Proto vymysleli lahve tak ploché, aby šly prostrčit škvírou pro poštu na dveřích a vešly se i do běžné poštovní schránky.

Standardní balení, které by mělo vydržet zacházení na poště. | foto: Garcon Wines

Joe Revell, Santiago Navarro a Rachel Murphy Rutland se s tímto nápadem dokonce zúčastnili britské soutěže Pop Up Start Up (obdoby našeho Dne D) a získali 20 tisíc liber (v přepočtu přes 600 tisíc korun). Díky tomu mohli rozjet výrobu lahví ve velkém a hlavně zorganizovat systém prodeje pro svoji zásilkovou službu s vínem.

Zasilatelská společnost se bude jmenovat Garcon Wines a členové klubu milovníků vína si budou moci objednat jednou týdně lahev vína v ceně 10 liber (asi 310 korun) jako jakési předplatné. O příjem balíčku se už nebudou muset starat, protože jej najdou přímo ve své schránce.

Fotogalerie

Právě jeden ze spoluzakladatelů, Santiago Navarro, si vyzkoušel, na jaké potíže s posíláním lze narazit v praxi. „Byl jsem si dobře vědom problémů, které existují s dodáním vína, protože jsem předtím vlastnil podobný on-line obchod. A mnohé lidi dokonce systém vyzvedávání balíčku odradí od nákupu,“ přiznal.

Takže prvním úkolem společně s designéry bylo vymyslet nové lahve. Jsou nakonec vyrobeny z tvrdého plastu napodobujícího sklo. Jsou vyšší než běžné lahve, takže i při silně zploštělém tvaru zachovávají klasický sedmičkový objem. Lahev je pak zabalena do vystlané krabice, takže by měla bez problému přežít cestu poštou.

Je ovšem pravda, že britští milovníci vína mohou využívat jiných reálií, historicky tam jsou škvíry do poštovních schránek širší. U naší panelákové schránky by neuspěli.

Garcon Wines je v Británii první službou nazývanou „víno poštou“. Vzhledem k tomu, že v Británii roste spotřeba vína, chtěla by se služba zaměřit na movitější zákazníky, kteří si budou chtít vychutnat kvalitní vína a nemají čas čekat na kurýra. Firma bude výběrová vína dovážet z celého světa a teprve na místě lahvovat.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Do čatní můžete skvěle zpracovat přebytky úrody, od švestek po rajčata, která...
Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.