Diskuze

Podrobný manuál, jak rozporcovat vánočního kapra s minimem námahy

Každý kuchař přistupuje s přípravě jinak. Nabídneme vám dva různé způsoby, vyberte si sami, který bude nejvíc vyhovovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crocodileclip

25. 12. 2011 7:38
Kapr bez kůže je lepší

Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti);-D Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát;-D

0 0
možnosti
LF

Fungy

25. 12. 2011 17:14
Re: Kapr bez kůže je lepší

citlivko

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:26
kapra už 15 let nejím

radši si dám ryybí filé s brambory

0 0
možnosti
MP

tmf

24. 12. 2011 16:31
Re: kapra už 15 let nejím

no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím

3 0
možnosti
T

Testík

24. 12. 2011 16:05
Porcování

Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na  podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. :-) Šťastné a veselé ....

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:28
Re: Porcování

no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu

1 0
možnosti
I-

i -

24. 12. 2011 15:33
že na to máte žaludek...

:-P

0 0
možnosti
J

janduben

24. 12. 2011 16:21
Re: že na to máte žaludek...

na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?

0 0
možnosti
RT

mikloška

24. 12. 2011 15:28
fakt dobrý

stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý

0 0
možnosti
E

entony13

24. 12. 2011 15:09
Odšupinování po našem

Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné

0 0
možnosti
PH

T-72 M4CZ

27. 12. 2011 17:54
Re: Odšupinování po našem

šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku ;-D

0 0
možnosti
H

habr

24. 12. 2011 14:11
Když o kaprovi, tak přidám co k němu také patří:

Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy. :-)

Habr

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

24. 12. 2011 9:26
jen čuně.....

...stahuje kapra z kůže.....Rv.I filetování je zbytečné.....

3 0
možnosti
DK

Danny_Kay

24. 12. 2011 10:05
Re: jen čuně.....

...ani Glum by to nerekl lip!

0 0
možnosti
W

wolfskin001

24. 12. 2011 7:44
Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

24. 12. 2011 16:36
Re: Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...