Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Podrobný manuál, jak rozporcovat vánočního kapra s minimem námahy

Každý kuchař přistupuje s přípravě jinak. Nabídneme vám dva různé způsoby, vyberte si sami, který bude nejvíc vyhovovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crocodileclip

25. 12. 2011 7:38
Kapr bez kůže je lepší

Víte kolik slizu v kůži ještě je? A vy si to upečete? Bez kůže a v trojobalu se vůbec nerozpadá a kdo rád kosti nemá stejně zbaští stehno z kapra(kuřecí a nebo vepřový řízek) aby se mohl správně zakousnout a nehledat(kosti);-D Ryby je prostě dobrá,jen se musí umět dobře udělat a nebát se kůstky v krku, zaskočit vám může i salát;-D

0 0
možnosti
LF

Fungy

25. 12. 2011 17:14
Re: Kapr bez kůže je lepší

citlivko

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:26
kapra už 15 let nejím

radši si dám ryybí filé s brambory

0 0
možnosti
MP

tmf

24. 12. 2011 16:31
Re: kapra už 15 let nejím

no to já jako oběd takhle v úterý taky, ale o štědrovečerní večeři slisované zbytky nemusím

3 0
možnosti
T

Testík

24. 12. 2011 16:05
Porcování

Já rybu otvírám zahnutými chirurgickými nůžkami, vyvrhnu a přeberu vnitřností (jak 1.video), odstřhnu ploutve, ocas a odříznu hlavu (na polévku) Zásadně nestahuju kůži (komu nechutná, ten jí po upečení odstraní), protože tím se ztratí mnoho chutí a maso se rozpadá - samozřejmě u šupináčů odstraním "proti srsti" šupiny. Nakrájím na  podkovy nebo širší podkovy co potom přepůlím. Na Vánoce peču přírodně s kořením a bylinkami na pánvi jako steaky. A ktomu lehký bramborový salát a dobré bílé vínečko. :-) Šťastné a veselé ....

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

24. 12. 2011 16:28
Re: Porcování

no vidíte s vašimi chirurgickými schopnostmi můžete nahradit případné chirurgy,kteří dají výpověd kvůli nízkému platu

1 0
možnosti
I-

i -

24. 12. 2011 15:33
že na to máte žaludek...

:-P

0 0
možnosti
J

janduben

24. 12. 2011 16:21
Re: že na to máte žaludek...

na co? na po tisice let beznou pripravu potravy?

0 0
možnosti
RT

mikloška

24. 12. 2011 15:28
fakt dobrý

stavil jsem se s kaprem v hospodě kuchař mně nabídnul že mně udělá filety bez kosti za škopek tiše jsem souhlasil fakt dobrý

0 0
možnosti
E

entony13

24. 12. 2011 15:09
Odšupinování po našem

Po zabití kapra ho nechám vykrvácet ( omráčení a vyříznutí žáber), potom velmi ostrým dlouhým tenkým nožem podříznu od ocasu šupiny včetně lůžka šupin. Tím odříznu šupiny a kapr je krásně namodralý. Nejlepší je kapr dělaný po půlkách, kdy se žádná kost nerozkrájí. Odšupinování lze províst také ostrým nožem tak, že z kapra okrájíme šupiny od ocasu k hlavě po páscích, vypadá to nezvykle, ale je to účinné

0 0
možnosti
PH

T-72 M4CZ

27. 12. 2011 17:54
Re: Odšupinování po našem

šupiny nejlíp odrhnete dvěma víčkama od piva ( přibít na nějaké prkénko ) . Je z toho ale bordel po celým baráku ;-D

0 0
možnosti
H

habr

24. 12. 2011 14:11
Když o kaprovi, tak přidám co k němu také patří:

Přeji všem na HOBBY stránkách příjemné Vánoce, hodně inspirací pro příští rok, plodné a i úsměvné diskuse a klid doma v rodinách, příjemné kamarády a hodné šéfy. :-)

Habr

0 0
možnosti
OK

Achille Volfoni

24. 12. 2011 9:26
jen čuně.....

...stahuje kapra z kůže.....Rv.I filetování je zbytečné.....

3 0
možnosti
DK

Danny_Kay

24. 12. 2011 10:05
Re: jen čuně.....

...ani Glum by to nerekl lip!

0 0
možnosti
W

wolfskin001

24. 12. 2011 7:44
Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

stačí odříznotu tenkou vrstvu se šupinama - a začínám od ocasu ("proti srsti").

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

24. 12. 2011 16:36
Re: Podle mě je škoda stahovat na řízek celou kůži.....

To všude lítá - já raději "po srsti" - trochu přitlačit a šupiny se snadno vytrhají z kůže a nikam neodlétnou.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...