Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

aktualizováno 
Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V Rožnově pod Radhoštěm totiž navštívil zrekonstruovaný pivovar, jehož provozovatelé jsou tak hraví, že tu vybudovali i dětskou hernu s vlastní kuchyní.

Motem provozovatelů je přitom snaha nabízet tu dětem zdravá jídla. Hlavně proto, že to požadují jejich maminky. Ale jak to vypadá ve skutečnosti? Zelňačka, smažený sýr, pizza, řízek. Vše málo dochucené.

Fotogalerie

Pohlreich má ovšem o dětech jasno. „Co jedí? Sní párky, pastu, pizzu, hamburger. Nedělejte si iluze, že byste tu mohli vytvořit něco jiného. Sem stejně nikdo nebude chodit za jídlem. Koncept tohoto dětského pekla je postavený na tom, že děti se tu nají i s dospělými a nikdo se nesebere a neodejde jenom proto, že tu nenašel nějaký zázračný recept,“ myslí si.

Podle jeho názoru děti jedí to, co dospělí. Jen jde o to, naservírovat jim to zábavnou formou, aby je to bavilo. Kuchařům v dětské kuchyni radí, aby se vykašlali například na domácí výrobu těstovin, protože to stejně nikdo neocení. „Kupte raději pořádnou značku suchých těstovin, omáčku si vyrobíte do foroty. Nebo uvařte kukuřici, rozmixujete, přidáte kousek kuřete. Děti mají rádi sladké, to by mohly mít rády,“ předvádí.

A u řízku radí vykašlat se na strouhanku z kukuřičných lupínků, ale raději zvolit panko strouhanku, která křupe podobně jako ta kukuřičná, ale daleko méně při smažení saje tuk. A doporučuje zařadit do jídelníčku poctivý hamburger, na kterém nevidí nic nezdravého. „Oni vám tady stejně nebudou jíst nic jiného i kdybyste jim vařili modré z nebe,“ je přesvědčený.

Koncept kuchyně dětské herny je nakonec docela jednoduše řešitelný, podstatný je celkový koncept celého komplexu pivovaru. Má totiž ještě jednu kuchyni v zážitkové restauraci, která je vynikající. Jenže co se uvaří v ní, neobjeví se v lístku v horní dětské. 

Takže koexistují dvě samostatné nezávislé kuchyně, které nakupují samostatně a hlavně v různé kvalitě vstupních surovin. Tím dochází i k tomu, že se radikálně liší kvalita uvařených jídel.

Zatímco v zážitkové restauraci Pohlreich nakonec nešetřil hvězdami, dětská kuchyně měla smůlu a Šéf doporučil, aby obě kuchyně začaly spolupracovat, anebo dokonce doporučil vybudovat jednu centrální kuchyni, která by dodávala jídlo pro obě stravovací centra.

Celý díl zpětně můžete shlédnout na iPrima.

Autor:



Nejčtenější

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...



Poláci vytvořili unikátní papír, který pomáhá včelám. Může je nakrmit

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě.

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě. Společnost Bee Saving Paper vyvinula papír, který je...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Inteligentní kočka ocicat připomíná ocelota, ale aportuje jako pejsek

Jana Georgievová má chovný pár, kterému se nedávno narodila čtyři koťata. Toto...

Jana Georgievová za Žďárska chová atraktivní a inteligentní plemeno kočky domácí. Připomíná divokou šelmu ocelota, ale...

Další z rubriky

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

Dýně s hříbky je ideální podzimní kombinace.

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás půjdou podzimní chmury...

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

Švestkové knedlíky patří mezi chutná a velmi levná jídla.

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to jídla, která by...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...

České porodnice nedodržují standardy pro podporu kojení, ukázal průzkum
České porodnice nedodržují standardy pro podporu kojení, ukázal průzkum

Jak před pár dny informoval portál iDNES.cz, porodnice by podle UNICEF a Světové zdravotnické organizace měly dodržovat 10 kroků, které vedou k úspěšnému kojení. Podle průzkumu iniciativy Šestinedělky a České ženské lobby však všechny tyto kroky nedodržuje žádná z českých porodnic.



Najdete na iDNES.cz