Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich Brno za průšvih Bohémy nezavrhl. Chválí Rialto či Bláhovku

  8:00aktualizováno  8:00
Otřesné zkušenosti, na něž hlavní postava televizního seriálu o restauracích Ano, šéfe a populární kuchař Zdeněk Pohlreich narazil v brněnském podniku Bohéma, neuvrhly jihomoravskou metropoli do klatby. V Brně mám rád třeba Rialto, Bláhovku, Kastelána, vyjmenoval Pohlreich.

Rybu, která je cítit jinak, než by měla, se nebojte vrátit ani v luxusní restauraci. | foto: Prima TV

V pořadu televize Prima "Ano, šéfe!" však populární šéfkuchař připomněl velký nešvar zdejší gastronomie - a to nevyplácení mezd zaměstnancům.

Pohlreich totiž své natáčení ukončil hlavně proto, že majitelé podniku Bohéma v centru města dlužili svým lidem výplaty. "Obávám se, že se jedná o stav podnikatelského prostředí v Česku," okomentoval zpětně kuchař svou brněnskou zkušenost.

"Stačí zmínit fotbal a další sporty. Práce ve stavebnictví, u filmu a prakticky ve všech branžích určitě nebude výjimkou. Nebo je či bylo snad málo továren, kde lidé pracovali půl roku bez výplaty? Zetor a podobně? Není to určitě jen problém gastrobyznysu," upozornil ovšem Pohlreich.

Podotkl však, že se s podobnými poměry jako v Bohémě obvykle nesetkává. "I když tato situace mi jen potvrdila, co všechno se v našem novém, rodícím se kapitalismu může stát," uvedl šéfkuchař.

V Brně je dobrých podniků více, chválí kuchař

Odborník na dobrou kuchyni i přes trpkou zkušenost z Bohémy Brnu i nadále fandí. "To, co mám na gastronomii rád, je fakt, že se dělí jen na špatnou a dobrou. Z restaurací v Brně mám rád třeba Rialto, kde jsou super kluci a ta restaurace je výborná. Pivo na Bláhovce je super, Kastelán snad taky, dlouho jsem tam nebyl. Hezky to vypadá i v La Bouchée a je toho více," vyjmenoval Pohlreich.

Kontroverzní díl pořadu Ano, šéfe! vysílala televize minulý týden. Zdeněk Pohlreich po pár dnech odmítl spolupracovat s majiteli Bohémy, kteří jezdili v "bavoráku" a dlužili dodavatelům i kuchařům (čtěte zde).

Pořad vyvolal velkou diskusi, přičemž jej řada čtenářů v příspěvcích přirovnávala ke komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Restaurace Bohéma je již několik týdnů zavřená. Dodatečně se ukázalo, že oba majitelé - Kristián Kučera a Josef Zouhar - dluží statisíce nejen Národnímu divadlu Brno, v jehož prostorách se Bohéma nachází, ale také Moravské zemské knihovně, kde provozovali kavárnu. Jejich vyjádření se redakci získat nepodařilo.

Autoři:




Nejčtenější

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Další z rubriky

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.