Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty - Zdeněk Pohlreich

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu
21. května 2018

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

Omáčka slouží jako dip, do kterého se cibulka při konzumaci namáčí.
14. května 2018

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

Hotové krevety z grilu přesypte na misku a podávejte s opečeným pečivem.
7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Odlehčené grilování. Pohlreich připravil iberskou panenku se salátem

Polníčkový salát s vepřovou panenkou, paprikami a žampiony
30. dubna 2018

Už pátou sezonu rozehřívá Zdeněk Pohlreich grily, aby nás inspiroval k naší příští grilovačce....

Oprašte grily: zkontrolujte, vyčistěte, naložte maso. Sezona je tu

Mřížku grilu čistěte v hodně rozpáleném stavu.
21. dubna 2018

Teplé počasí vyláká mnohé z nás přes víkend na zahradu, abychom zahájili grilovací sezonu. Než...

VIDEO: Jak na roštěnky, líčka a spol. Pohlreich radí triky na dušení

Názorná ukázka Zdeňka Pohlreicha, jak odpustit páru z papiňáku a nezacákat při...
18. prosince 2017

Brazírování je geniálně jednoduchý způsob, jak z poraženého zvířete zužitkovat opravdu každý kousek...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

Emanuele Ridi se Zdeňkem Pohlreichem připravují směs bešamelu se žloutkem a...
11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

Stojí za to se dívat zkušené thajské kuchařce pod ruce. Na videu k článku máte...
4. prosince 2017

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

20. listopadu 2017

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13. listopadu 2017

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře...

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

30. října 2017

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo....

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

16. října 2017

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou...

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

6. října 2017

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží...

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

3. října 2017

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální...

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26. září 2017

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy...

Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

19. září 2017

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!,...

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5. září 2017

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může...

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

aktualizováno  31. srpna 2017

Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12. června 2017

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za...

Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

5. června 2017

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu...

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

29. května 2017

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

15. května 2017

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

1. května 2017

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24. dubna 2017

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque...

Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

17. dubna 2017

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení....

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

10. dubna 2017

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři....

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3. dubna 2017

Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu...

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20. března 2017

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme...

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13. března 2017

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima...

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28. února 2017

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když...

Najdete na iDNES.cz