Pohlreich: To jsem ještě nikdy neviděl. Televize už dlouho tak nepípala

aktualizováno 
Předposlední díl Pořadu Ano, šéfe! připravil Zdeňku Pohlreichovi výživné překvapení v hotelu Kamenný vrch v Chomutově. Zanedbaný objekt restaurace, ve které nájemci nevědí, co sami se sebou, a místo tahu na bránu spíš jenom pořád na něco čekají.

Majitelka kolem nepořádku před restaurací i v ní jen tiše našlapuje, ale „skutek utek“. Kuchař, kterému chybí sebevědomí, přitom v osmapadesáti letech tvrdí, že vaří celý život a má to tu „do důchodu“ jako poslední šanci i předpokládanou štaci. A stylově kuchyně zamrzla v sedmdesátých letech.

Fotogalerie

Když si k tomu přičtete interiér restaurace připomínající vetešnictví, je zaděláno na výbušnou směs, která pobaví s otázkou, jak se Šéfovi podaří se s touto bezmocí vypořádat. 

A po dlouhé době jej to vytočilo tak, že po „kuchařsku“ opravdu nešetří ostřejšími výrazy, tak typickými hlavně ve starších řadách pořadu, kdy se televize rozhodla raději je vypípat. 

Přitom když se seznámí trochu důkladněji s personálem, uvidí, že se v něm skrývá jistý potenciál. Jen ho rozhýbat k činům, ne jen pořád na něco čekat.

S interiérem mu zkouší pomoci architekt Tomáš Bernášek, který potvrdí, že mu to v restauraci také připadá bez myšlenky a bez ladu a skladu. Ale zároveň dá za pravdu majitelce, že některé kousky jsou opravdu cenné a krásné, jen je chce rozmístit tak, aby se z nich nestaly jen lapače prachu.

A kuchyni si vezme na paškál Pohlreich. Přinutí kuchaře, bývalého hokejového brankáře, aby si uvědomil svou cenu, zvlášť když vařit docela umí. Jen se „utápí“ v zajetých kolejích. „Měl bys mít trochu kuchařské arogance a vařit podle sebe, ne podle jídelního lístku. A lidi sem musí chodit na tebe,“ radí mu.

A kupodivu, když kuchař zkusí uvařit to, co ho baví, vyjde z toho pokrm, který je o sto procent lepší než to, co Šéf ochutnal při první návštěvě. Jen je ještě třeba naučit personál kuchyně, jak si poradit s aranžováním jídla na talíři, aby to bylo jednoduché a čisté a zároveň atraktivní pro hosta.

Souběžně s tím zorganizuje brigádu k vyčištění zanedbaných sklepů i exteriéru hotelu. Nakonec restaurace docela prokoukla, a když se Pohlreich po dvou měsících vrátil, ocenil i kuchyni, která začala vařit jednoduchá klasická česká jídla, která si na nic nehrají a která musí potěšit každého hosta.

Na celý díl můžete zpětně podívat na iPrima.

Autor:



Nejčtenější

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...



Poláci vytvořili unikátní papír, který pomáhá včelám. Může je nakrmit

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě.

Recyklovaný papír by mohl pomoci klesajícímu stavu včel v Evropě. Společnost Bee Saving Paper vyvinula papír, který je...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Inteligentní kočka ocicat připomíná ocelota, ale aportuje jako pejsek

Jana Georgievová má chovný pár, kterému se nedávno narodila čtyři koťata. Toto...

Jana Georgievová za Žďárska chová atraktivní a inteligentní plemeno kočky domácí. Připomíná divokou šelmu ocelota, ale...

Další z rubriky

Pohlreich: To jsem ještě nikdy neviděl. Televize už dlouho tak nepípala

Pohlreich učí atraktivně aranžovat pokrmy na talíři.

Předposlední díl Pořadu Ano, šéfe! připravil Zdeňku Pohlreichovi výživné překvapení v hotelu Kamenný vrch v Chomutově....

Chaty a chalupy v zimě: voda a nezvaní návštěvníci jsou nepřátelé

Zloděj a pákové nůžky

Pro někoho je to samozřejmost každý podzim, někteří však kvalitnímu zazimování rekreační nemovitosti nevěnují...

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

Švestkové knedlíky patří mezi chutná a velmi levná jídla.

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to jídla, která by...



Najdete na iDNES.cz