Diskuze

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, jak překvapit hosty vlastnoručně připravenou klobásou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já přemýšlím, že si doma začnu chovat čuníka ;-) Přece nebudu chodit maso kupovat do krámu;-€

1 0
možnosti

Redakce. Prosím opravu. Cherry a sherry jsou diametrálně rozdílné produkty. Cherry je třešeň (likér nebo destilát) a sherry je fortifikované víno!!! :-)

10 0
možnosti

P75a69v69e88l 83K58a34l18a

15. 5. 2017 9:41

"Proto koření solí a pepřem, přikrájí trochu chilli, rozmarýnu a tymiánu." Nerozumím řeči Vašeho kmene, redachtore:-/

0 3
možnosti
Foto

Podle mého názoru redaktor správně provádí činnost kořenění sedmým pádem slov sůl a pepř a potom správně přikrájí trochu druhého pádu slov chilli, rozmarýn a tymián.

7 0
možnosti

Opět použita bránice. Časem to dopadne jak s hovězími líčky. S víceméně podřadné flákoty se stala "delikatesa" a její cena zněkolikanásobila. Nevím kolik stojí bránice, píší tam 30 korun. Dá se očekávat, že ještě tak jednou doporučí bránici a bude stát 110.

7 2
možnosti

Hovězí líčka jsou super. U nás kilo kolem 200Kč. Hlavně se však špatně shání. Děláme je nejen na víně, ale i na houbách a výborné jsou v segedínském guláši ;-)

1 0
možnosti

Domácí jsou super, ale opravdu to zabere dost času. Takže se k tomu dostanu jednou za pět let.

Chlazené nádoby nestačí na normální porci masa, led je potřeba přidat. Plnění do střívek doporučuji minimálně ve dvou lidech, než se člověk zaběhne.

Zrovna nedávno jsem dostala chuť na domácí klobásu/párek s bylinkami. Ale není čas.

0 0
možnosti

Chce to dělat v chladnějším období v nevytápěné místnosti.

0 0
možnosti

Pohlreich poněkud trpí kuchařským sebeklamem.

Co stihne kuchař jako on za půl hodinu, trvá nekuchaři, navíc často s nesprávným nářadím, až několik hodin. A takovou řídkou síť řeznictví, aby cesta tam a zpět s nakoupenými klobáskami rtrvala několik hodin, u nás nemáme.

Nekuchař by musel ty klobásky cvičit, dělat aspoň půl roku, rok každý den, aby ty klobásky udělal tak rychle jako Pohlreich a přitom dodržel kvalitu.

Kdo by tyto klobásky chtěl dělat, dávám k dobru jedno vylepšení. Maso se nakrájí na kostičky nejméně půl dne předem a okoření se a zejména nasolí. Sůl totiž způsobuje, že voda a rozpustné bílkoviny z masa vyjdou ven a maso se tak zahustí. Vyrobené uzeniny se pak víc blíží kvalitou původním domácím uzenínám a jsou, pokud se vyudí, i trvanlivější. Sice potřebují delší tepelnou úpravu, ale kvalita je vyšší.

9 0
možnosti

Já kupuji zásadně maso v řeznictví případně v Makru a není problém sehnat cokoliv - bránice je poměrně obvyklá surovina, často se do ní balí například sekaná. V docházkové vzdálenosti (Praha 2) mám minimálně 3 řeznictví. U každého je holt situace jiná...

0 0
možnosti

Už zase ta bránice... možná jsem měl vždycky smůlu, ale jídla obalená touto síťkou mi chutnají, jako by je někdo oválel v zatuchlých hoblinách. Tedy - domnívám se, že takto můžou chutnat zatuchlé hobliny.:-) No prostě mi to nechutná, no.

0 2
možnosti

Výborně...

A příště si ukážeme porcování čuníka - proč kupovat v masně, rozbourejte si vlastní

12 2
možnosti

dobre pro domaciho grillovaciho kutila, ale jinak - kdo ma cas se s tim pokazde delat?

Urcite se v Cesku najdou reznici, kteri se mj. specializuji na klobasky pro gurmany. Akorat da nejakou dobu si je vyhledat a vyzkouset.

6 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od pana Pohlreicha musí gastrokutil chodit do práce! Ne jenom machrovat.

0 0
možnosti

V krámě? Podle mě, krám je prostě krám. Na nic tečka

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!