Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

aktualizováno 
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Zdeněk Polhreich se rozhodl vrátit k postupům, které v některých svých pořadech částečně nakousl, ale teď by je chtěl dotáhnout. Aby se diváci cítili lépe, odehrává se tentokrát natáčení ve skutečné kuchyni. A pro první díl si vybral kuře.

Jednak v našich rodinách patří kuřecí maso k těm nejběžnějším, jednak je na něm krásně vidět, jak snadno se lze vyhnout předraženým kouskům na tácku, když můžete „za pakatel“ koupit celé kuře a prakticky ho celé zužitkovat. Přitom to nestojí žádnou zvláštní námahu, v podstatě je to pět minut práce.

Fotogalerie

Jen si to dobře spočítejte. Při cenách za prsa za 170 korun, stehenní řízky za stovku, křidýlka za 70 korun pak za kuře „v rozloženém“ stavu dáte pomalu dvojnásobek než za kuře vcelku. A to ještě bez kostry na polévku.

Když už ne kvůli ceně, tak určitě z principu se těch pět minut práce vyplatí. Hlavně když to jde tak snadno a rychle, že se u toho člověk ani nestačí zadýchat.

V prvním dílu se v první řadě naučíte, jak kuře efektivně naporcovat. „Jako to platí u každého masa, tak i u kuřete se nehodí každá část na stejnou úpravu. Když to rozbouráte, máte najednou několik typů úprav, které se nabízejí,“ popisuje Pohlreich.

Zároveň s bouráním a čištěním kuřete se začíná se vařit vývar. A nemůže chybět upozornění, abyste nezapomínali sbírat pěnu. „Kuchaři říkají, že bychom ji zavšivili,“ přidává Pohlreich kousek žargonu.

Aby „Šéf“ ukázal, že i z toho nejlevnějšího kousku kuřecího můžete vykouzlit sympatické jídlo, ukáže plněná kuřecí křidýlka s česnekovou omáčkou. Krásný tip pro návštěvu.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nahrubo nasekaný česnek, cibulku a nechte pomalu restovat. Pak zalijte trochou vývaru, osolte, opepřete, nechejte svařit, nakonec přilijte trochou smetany a dochuťte.

Křidélka vykostěte. Zdeněk Pohlreich se přiznal, že jich jednou musel takto zpracovat 1 400. Takže se nelekejte, když vám to zpočátku nepůjde od ruky jako jemu.

Na naplnění využijete ořezy zbylé po vykosťování kuřete. Z těch si vyrobíte takzvaný fáš. To obecně znamená míšeninu. Nadívá se jí maso, často to bývá směs masa se strouhankou, vejci a kořením.

Pohlreich rozkutruje kuřecí kousky, přidá bílek, koření a smetanu a nechá společně promixovat. Směs pak pomocí cukrářského sáčku natlačí do křídel a nechá v troubě rozpálené na 180 stupňů na deset minut.

Na talíř pak servírujte jednu až dvě lžíce omáčky, do toho tři plněná křidýlka a po stranách talíře můžete zdobit spařeným a oloupaným nakrájeným rajčetem s petrželkou.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Další z rubriky

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.