Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Zdeněk Polhreich se rozhodl vrátit k postupům, které v některých svých pořadech částečně nakousl, ale teď by je chtěl dotáhnout. Aby se diváci cítili lépe, odehrává se tentokrát natáčení ve skutečné kuchyni. A pro první díl si vybral kuře.

Jednak v našich rodinách patří kuřecí maso k těm nejběžnějším, jednak je na něm krásně vidět, jak snadno se lze vyhnout předraženým kouskům na tácku, když můžete „za pakatel“ koupit celé kuře a prakticky ho celé zužitkovat. Přitom to nestojí žádnou zvláštní námahu, v podstatě je to pět minut práce.

Jen si to dobře spočítejte. Při cenách za prsa za 170 korun, stehenní řízky za stovku, křidýlka za 70 korun pak za kuře „v rozloženém“ stavu dáte pomalu dvojnásobek než za kuře vcelku. A to ještě bez kostry na polévku.

Když už ne kvůli ceně, tak určitě z principu se těch pět minut práce vyplatí. Hlavně když to jde tak snadno a rychle, že se u toho člověk ani nestačí zadýchat.

V prvním dílu se v první řadě naučíte, jak kuře efektivně naporcovat. „Jako to platí u každého masa, tak i u kuřete se nehodí každá část na stejnou úpravu. Když to rozbouráte, máte najednou několik typů úprav, které se nabízejí,“ popisuje Pohlreich.

Zároveň s bouráním a čištěním kuřete se začíná se vařit vývar. A nemůže chybět upozornění, abyste nezapomínali sbírat pěnu. „Kuchaři říkají, že bychom ji zavšivili,“ přidává Pohlreich kousek žargonu.

Aby „Šéf“ ukázal, že i z toho nejlevnějšího kousku kuřecího můžete vykouzlit sympatické jídlo, ukáže plněná kuřecí křidýlka s česnekovou omáčkou. Krásný tip pro návštěvu.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nahrubo nasekaný česnek, cibulku a nechte pomalu restovat. Pak zalijte trochou vývaru, osolte, opepřete, nechejte svařit, nakonec přilijte trochou smetany a dochuťte.

Křidélka vykostěte. Zdeněk Pohlreich se přiznal, že jich jednou musel takto zpracovat 1 400. Takže se nelekejte, když vám to zpočátku nepůjde od ruky jako jemu.

Na naplnění využijete ořezy zbylé po vykosťování kuřete. Z těch si vyrobíte takzvaný fáš. To obecně znamená míšeninu. Nadívá se jí maso, často to bývá směs masa se strouhankou, vejci a kořením.

Pohlreich rozkutruje kuřecí kousky, přidá bílek, koření a smetanu a nechá společně promixovat. Směs pak pomocí cukrářského sáčku natlačí do křídel a nechá v troubě rozpálené na 180 stupňů na deset minut.

Na talíř pak servírujte jednu až dvě lžíce omáčky, do toho tři plněná křidýlka a po stranách talíře můžete zdobit spařeným a oloupaným nakrájeným rajčetem s petrželkou.

Autor:
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...