Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

aktualizováno 
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Zdeněk Polhreich se rozhodl vrátit k postupům, které v některých svých pořadech částečně nakousl, ale teď by je chtěl dotáhnout. Aby se diváci cítili lépe, odehrává se tentokrát natáčení ve skutečné kuchyni. A pro první díl si vybral kuře.

Jednak v našich rodinách patří kuřecí maso k těm nejběžnějším, jednak je na něm krásně vidět, jak snadno se lze vyhnout předraženým kouskům na tácku, když můžete „za pakatel“ koupit celé kuře a prakticky ho celé zužitkovat. Přitom to nestojí žádnou zvláštní námahu, v podstatě je to pět minut práce.

Fotogalerie

Jen si to dobře spočítejte. Při cenách za prsa za 170 korun, stehenní řízky za stovku, křidýlka za 70 korun pak za kuře „v rozloženém“ stavu dáte pomalu dvojnásobek než za kuře vcelku. A to ještě bez kostry na polévku.

Když už ne kvůli ceně, tak určitě z principu se těch pět minut práce vyplatí. Hlavně když to jde tak snadno a rychle, že se u toho člověk ani nestačí zadýchat.

V prvním dílu se v první řadě naučíte, jak kuře efektivně naporcovat. „Jako to platí u každého masa, tak i u kuřete se nehodí každá část na stejnou úpravu. Když to rozbouráte, máte najednou několik typů úprav, které se nabízejí,“ popisuje Pohlreich.

Zároveň s bouráním a čištěním kuřete se začíná se vařit vývar. A nemůže chybět upozornění, abyste nezapomínali sbírat pěnu. „Kuchaři říkají, že bychom ji zavšivili,“ přidává Pohlreich kousek žargonu.

Aby „Šéf“ ukázal, že i z toho nejlevnějšího kousku kuřecího můžete vykouzlit sympatické jídlo, ukáže plněná kuřecí křidýlka s česnekovou omáčkou. Krásný tip pro návštěvu.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nahrubo nasekaný česnek, cibulku a nechte pomalu restovat. Pak zalijte trochou vývaru, osolte, opepřete, nechejte svařit, nakonec přilijte trochou smetany a dochuťte.

Křidélka vykostěte. Zdeněk Pohlreich se přiznal, že jich jednou musel takto zpracovat 1 400. Takže se nelekejte, když vám to zpočátku nepůjde od ruky jako jemu.

Na naplnění využijete ořezy zbylé po vykosťování kuřete. Z těch si vyrobíte takzvaný fáš. To obecně znamená míšeninu. Nadívá se jí maso, často to bývá směs masa se strouhankou, vejci a kořením.

Pohlreich rozkutruje kuřecí kousky, přidá bílek, koření a smetanu a nechá společně promixovat. Směs pak pomocí cukrářského sáčku natlačí do křídel a nechá v troubě rozpálené na 180 stupňů na deset minut.

Na talíř pak servírujte jednu až dvě lžíce omáčky, do toho tři plněná křidýlka a po stranách talíře můžete zdobit spařeným a oloupaným nakrájeným rajčetem s petrželkou.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Šest kroků k výběru správného zasklení do nových oken

Než budete vyměňovat okna, uvažte, jaké vlastnosti po něm budete požadovat.

Chystáte se stavět nebo budete měnit okna? Zasklení, které tvoří většinu plochy okna, má na jeho vlastnosti zásadní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz