Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného

aktualizováno 
Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není vhodné na rychlou úpravu, tak se může pomlít a je to jen jiný způsob vaření," obhajuje ho.

Druhým dechem ale varuje před koupí mletého masa v obchodě. "Kupte si mlýnek a namelte si maso sami. Stojí to sice deset patnáct minut práce, ale víte, co tam máte," radí. Zároveň upozorňuje: "Mleté maso byste měli co nejdříve zpracovat. Mletím se do struktury dostává ohromné množství kyslíku a tím se vytvářejí ideální podmínky pro množení mikroorganismů."

Fotogalerie

Podívejte se na video, jak z levného masa vypreparovat šál, který je ideální na pomletí. "Odstraňte největší kusy šlach, které by ten mlýnek stejně nezvládl. Ale podívejte se třeba na toto hovězí žebro. Máme z něj nádherný čistý kus svaloviny," libuje si.

"Z tohoto kusu byste steak neudělali ani zaboha. Ty svaly jsou pevnější. Ale pomletím se rozmělní a vůbec to neznamená, že bychom jedli něco méně hodnotného. Jen jde o jinou kuchyňskou úpravu," vysvětluje "šéf".

Pro mletí doporučuje kombinovat dva druhy masa. Jeden kousek tučnějšího, druhý libovější. "Tuk je tam velmi důležitý, nese chuť a potřebujeme, aby tam zůstala šťáva," připomíná obecné pravidlo.

Pohlreichovu grilovací chvilku můžete sledovat každé pondělí na Prima Family.

Autor:




Nejčtenější

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Další z rubriky

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Zdeněk Pohlreich v jednom z konfrontačních rozhovorů s majitelem Bílého koníčka...
VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se...  celý článek

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.