Diskuze
Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri
Děkujeme za pochopení.
R79o22m74a76n 66P91ř75i75c79h39y49s88t67a40l
Rozdíl je velký,ne v chuti ale telecí kosti obsahují více kolagenu.Omáčka lépe želíruje
B55e96n 53P45a34v83k88a
Si tam hoďte želatinu. Vždyť je to to samé. Nežijeme v 16. století probůh... A teď to schytám.
P68a21v15e11l 61O75d66r76a10z23i12l
Zajímalo by mne, kolik % gurmetů skutečně dokáže poznat rozdíl v omáčce z kostí zvířete starého 12 měsíců (telecí) a 18 měsíců (hovězí).
J50a69r47o64s82l57a69v 18B92r66ü29m13m11e55r
Tak v mase je rozdíl velký, předpokládám i v demiglace, ale je to celkem jedno, i z obyčejných hovězích je lepší, než nějaký Masox.
H22e31l47e94n73a 81V58e59v58e21r10k69o74v15a
Nechápu co se tady řeší.Demi glace je základní šťáva pod každé maso.Dělá se z kořenové zeleniny,kostí a koření.Peče či dusí se min.6 hodin.Pak se propásíruje a používá se dál.Nechápu v čem je problém.
R26o19m98a78n 25F46i47š97e91r
v těch šesti hodinách?
O23s95k75a26r 89K32o49v18a13ř55í48k
Už se tenhle kuchtík naučil "míč"? A co řízek se špagetama?
O54s28k80a35r 41K52o90v20a36ř64í23k
To ty mínusy dává Jirka B? Nebo pět lidí nepochopilo ironii
J81a63n 90J83a66r49o86s
Ve vsi ucte k ZP, demi glace v grilu je naprosta uchylnost. Gril je primarne urceny na rychlou upravu jidla. Mit zapnuty kilowatovy elektricky gril ctyri-sest hodin? Nebo hlidat po stejnou dobu teplotu u jineho typ grilu?
Ano, jde to, ale naprosto to postrada smysl. Nemluve o tom, ze litr spickoveho demi glace koupite za nejake tri stovky. Priprava doma vas vyjde minimalne na stejnou cenu, pri zapocitani ceny jinak vyuzitelneho casu a energii spis na dvounasobek.
M64a17r23e38k 57B80u77r15z42a
Myslim, ze mu slo spis o to ukazat, ze vyrobit to neni zase az takovy problem, jak se často o tom mluvi a poklada se to za vrchol spickove gastronomie. A kdyz mate na menu v hospode neco s omackou demi-glace, tak to hned musi stat o stovku vic :-)
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...