náhledy
Pohlreich radí, jak vykostit krůtí stehno na špízy na gril.
Autor: Prima TV
Není nic jednoduššího, než ke grilu přinést krůtí stehno a připravit z něj tři špízy.
Autor: Prima TV
Krůtí stehno ostrým špičatým nožem nejprve vykostěte.
Autor: Prima TV
Začněte od kyčelního kloubu a prořízněte svaly podél kostí až na konec.
Autor: Prima TV
Na konci kost obřízněte a maso oddělte od koncového kloubu.
Autor: Prima TV
Maso postupně oddělujte od kostí.
Autor: Prima TV
Uvolněte maso kloubů.
Autor: Prima TV
Nakonec maso oddělte od prostředního (kolenního) kloubu.
Autor: Prima TV
Nakonec maso oddělte od prostředního (kolenního) kloubu.
Autor: Prima TV
Nakonec maso oddělte od prostředního (kolenního) kloubu.
Autor: Prima TV
Získaný plát masa zbavte i kůže a silných šlach.
Autor: Prima TV
Krůtí stehno obsahuje opravdu silné šlachy, takže se vyplatí je odstranit.
Autor: Prima TV
Čisté maso pak pokrájejte na kousky ideální velikosti na špízy.
Autor: Prima TV
Kousky masa osolte a opepřete.
Autor: Prima TV
K masu nakrájejte i špek, krůtí maso je přece jen sušší.
Autor: Prima TV
Na kousky nakrájejte i papriku.
Autor: Prima TV
A můžete kousky masa, špeku a papriky střídavě napíchat na špízy.
Autor: Prima TV
Střídejte krůtí maso, špek a papriku.
Autor: Prima TV
Na konec každého špízu Pohlreich doporučuje dát kousek masa, nejlépe špíz udrží pohromadě.
Autor: Prima TV
Špízy pak ještě pokapejte olivovým olejem.
Autor: Prima TV
A můžete je dát na rozpálený gril.
Autor: Prima TV
Špízy na grilu hlídejte a včas otočte.
Autor: Prima TV
Jako přílohu můžete mezitím připravit třeba salát z rýže a hrášku, který dochutíte pepřem, solí, vinným octem, olivovým olejem, cherry rajčátky a nasekanou mátou.
Autor: Prima TV
Z grilu špízy rovnou servírujte na talíř.
Autor: Prima TV
Krůtí špíz s rýžovým salátem s hráškem a rajčátky.
Autor: Prima TV