Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky

aktualizováno 
"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do hospody U klauna na farmě Bolka Polívky. A opravdu je to docela boj. Kdyby to totiž bylo na Bolkovi, v jeho hospodě by se jen pilo. A tak kuchyni kraluje kuchařka trpící "provozní slepotou".

Na rozdíl od jiných podniků, které prošly pátou řadou pořadu Ano, šéfe!, na farmě v Olšanech nouzi o hosty nemají. Je tam nádherně a Bolkovy fanoušky určitě přitahuje i šance potkat mistra osobně, případně s ním i popít.

Bolek Polívka právě dokončuje a otevírá svatební altán, který označuje za budoucí gastronomickou kapličku. Šéf je trochu rozčarován, že Bolek - jako poslední herec, který ještě u nás provozuje hospodu - této letní kuchyni s udírnou věnuje větší pozornost než kuchyni restaurace, která ho živí.

Bolkova restaurace U klauna

Vydávají tam sice až 500, a někdy i 700 jídel denně, a zvládnou to dvě kuchařky, ale kvůli jídlu se podle šéfa hosté určitě nevracejí. Rád by kuchyni hospody na tak nádherném místě nasměroval ke smysluplnějšímu a přitažlivějšímu valašskému jídelnímu lístku.

Jenže posunout někam výš kuchařské umění někoho, kdo o to nestojí, to je zapeklitý oříšek. Šéfkuchařka Monika se považuje za lepší kuchařku než je Zdeněk Pohlreich a navíc dává hodně hlasitě i jadrně najevo, co si o šéfově  misi ve své kuchyni myslí. Ten proti ní, zcela překvapivě, mluví slušně a spisovně. Zřejmě i jeho zaskočila.

Hubatá Monika si navíc z šéfa nic nedělá, protože tvrdí, že to je on, kdo vaří pořád to samé. O svém vlastním kuchařském umění má ale vysoké mínění a nikdo z farmy jí to nerozmlouvá. Kdo taky? Bohém Polívka se nepovažuje za restauratéra, i když si tím splnil svůj sen: "Já nejsem žádný restauratér, já jsem rejdař, majitel té lodi, který musí ohlídat, aby se mu posádka nevzbouřila, a sledovat, kam ta loď pluje."

Pohlreich ho však tvrdě postaví před fakt, že je posledním z herců, kdo ještě svoji hospodu provozuje a nezkrachoval.

Zda je možné pohnout se z místa tam, kde manažer, provozní ani šéfkuchařka nevidí žádný prostor ke zlepšení, se můžete podívat v pondělí večer v předposledním premiérovém díle Ano, šéfe! Poučné by to mohlo být pro celou řadu hospod, protože takzvaná "provozní slepota kuchařů" se zdaleka netýká jen podniku U klauna.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

Holubi mi zničili celý balkon, zachránila mě až síť, popsala čtenářka

Holubi si na balkoně udělali hnízdo.

Naše sousedka tak poctivě krmila holuby, až si zvykli na ni čekat. A našli si k tomu balkon mého syna, který studuje,...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

ZE ŽIVOTA MÁMY: Když nastane noční(ková) můra
ZE ŽIVOTA MÁMY: Když nastane noční(ková) můra

Náš syn oslavil první narozeniny a rozběhla se další velká epizoda v jeho i našem životě. Ta měla mít trvání rok a půl. Abych nastínila situaci. Moje máti, a i ta manželova, jsou staré školy s utkvělou představou, že batole by mělo s první sfouknutou svíčkou odhodit pleny. Proto jsem si téměř každý telefonát vyposlechla (moje máti) nebo v každé druhé textovce dočetla (manželova máti), že bychom se už měli na to „lulání“ zaměřit.

Najdete na iDNES.cz