Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Čerstvý kmín? To jsem ještě nejedl, přiznal Pohlreich v Mostě

  18:25aktualizováno  18:25
Nabídnout hovězí steak se salátem s jahodami není dobrý nápad. A servírovat biftek s opečeným melounem? Ještě horší. Po sobotě už někteří kuchaři z Mostu a okolí ví, že přílišné experimentování se nevyplácí. Svým typickým komentářem jim to vysvětlil Zdeněk Pohlreich na mosteckém hipodromu.

Zdeněk Pohlreich v sobotu griloval na hipodromu v Mostě. Ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Tam právě v sobotu začal fungovat nový Piknik park, prostor se šesti grily, které mohou lidé kdykoliv zdarma využít. A Pohlreich byl hlavním hostem grilovacího odpoledne.

"Maso je super, omáčka se dá jíst. S čím mám problém, je salát s jahodami. Nevidím tam žádnou spojitost, jedno je sladké jídlo, biftek má mít spíš chlapáckou chuť. Kdybyste to rozdělili, máte dvě dobrá jídla," komentoval Pohlreich soutěžní hovězí steak kuchařů z restaurace Vinařství Třebívlice.

Fotogalerie

Dalším soutěžícím vytkl moc upečené maso, jiným vytkl salát, který byl navíc. "Fuj, to je hnus," komentoval známý kuchař meloun na talíři z restaurace hotelu Cascade. "Opečený meloun s hovězím masem, to je nesmysl," vyjádřil se Pohlreich. Zkritizovat ale dokázal také nedopečené maso. "Tahle kráva umřela zbytečně," komentoval jeden z výrobků.

Ze šesti kuchařských týmů, které se zúčastnily grilovací soutěže na hipodromu, vyšli jako vítězové Martin Mládek a František Vyskočil z baru Černý anděl na zimním stadionu. Coby vítězové vyhráli osmidenní zájezd na Krétu.

Sám Pohlreich stovkám diváků na mosteckém hipodromu ukázal, jak se má dělat správný hamburger nebo několik druhů steaků. Jeden z nich byl dokonce vegetariánský – z lilku, který se plní směsí cibule, rajčat a kozího sýru. Součástí programu byla samozřejmě také kuchařova autogramiáda.

Celé odpoledne na mosteckém závodišti, kde místo koní bylo hlavní hvězdou maso z krav a lososa, bylo nakonec nějak přínosné pro všechny. Soutěžící kuchaři ukázali, že umí vařit doslova v přímém přenosu. Lidé totiž sledovali, jak steaky u grilů připravují i servírují. A lidé z Mostu mají po nově místo, kam mohou kdykoli chodit dělat vlastní steaky.

S prázdnou neodjel z Mostu ani Pohlreich. Mistr kuchař poznal díky kolegům z Třebívlic nový kulinářský doplněk, mladé výhonky kmínu, který servírovali se steakem z lososa. "Čerstvý kmín? Neděláš si p...? To jsem ještě nejedl," komentoval svým typickým způsobem Pohlreich ozdobu na talíři.





Nejčtenější

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Další z rubriky

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.