Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

aktualizováno 
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish and chips.

Až budete v neděli v podvečer na Primě sledovat druhý díl Pohlreichova pořadu Teď vaří šéf!, raději se předem najezte. To, co se odehraje na obrazovce, je ten nejdrsnější útok na chutě. Co recept, to důvod k zápisu do sešitku s recepty.

Fotogalerie

Příklad první: krkonošské kyselo. Je to typická polévka, která se občas objeví v restauraci v rámci obědového menu, ale doma ji většina kuchtíků nedělá. Podívejte se, že je to škoda a že se nemusíte této vynikající polévky bát.

Příklad druhý: Pohlreich vypráví, jak kdysi v cizině dostal na talíři něco, co se původně tvářilo jako nějaké nepovedené škubánky. Ochutnání ho však zvedlo ze židle a vymámil z kuchaře recept. Jsou to v podstatě strouhané vařené brambory se sýrem opečené na pánvi. Absolutně jednoduché a strašně dobré jídlo. Vyzkoušeno redakcí.

Od Pohlreicha očekáváme, že okoukneme i nějakou tu fintu k plotě. Ani tento díl nezklame. Ukáže, jak na to, aby se ryba nepřipalovala na pánvi a nepřišla o kůži. Už nikdy nebudete muset na talíř servírovat něco, co vypadá jako rybí šrot.

Autor:




Nejčtenější

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Další z rubriky

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.