VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

aktualizováno 
Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina. Podívejte se, jak snadné může být krkonošské kyselo, kaše se sýrem a zeleninou nebo anglické fish and chips.

Až budete v neděli v podvečer na Primě sledovat druhý díl Pohlreichova pořadu Teď vaří šéf!, raději se předem najezte. To, co se odehraje na obrazovce, je ten nejdrsnější útok na chutě. Co recept, to důvod k zápisu do sešitku s recepty.

Fotogalerie

Příklad první: krkonošské kyselo. Je to typická polévka, která se občas objeví v restauraci v rámci obědového menu, ale doma ji většina kuchtíků nedělá. Podívejte se, že je to škoda a že se nemusíte této vynikající polévky bát.

Příklad druhý: Pohlreich vypráví, jak kdysi v cizině dostal na talíři něco, co se původně tvářilo jako nějaké nepovedené škubánky. Ochutnání ho však zvedlo ze židle a vymámil z kuchaře recept. Jsou to v podstatě strouhané vařené brambory se sýrem opečené na pánvi. Absolutně jednoduché a strašně dobré jídlo. Vyzkoušeno redakcí.

Od Pohlreicha očekáváme, že okoukneme i nějakou tu fintu k plotě. Ani tento díl nezklame. Ukáže, jak na to, aby se ryba nepřipalovala na pánvi a nepřišla o kůži. Už nikdy nebudete muset na talíř servírovat něco, co vypadá jako rybí šrot.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Vybírejte nejlepší místo pro relaxaci. Můžete vyhrát infrasaunu

Je to lestní stráň s překrásným výhledem na labský kaňon. A když nastane období...

Vyhlásili jsme soutěž o infrasaunu. Jediným úkolem je poslat snímek místa, kde nejraději trávíte volný čas a užíváte si...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Najdete na iDNES.cz