náhledy
Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
Autor: iPrima.cz
Nejdříve rybě ostříhejte ploutve.
Autor: iPrima.cz
Řez veďte za ploutvemi.
Autor: iPrima.cz
Podél hlavy řízněte až k páteři.
Autor: iPrima.cz
Pohled na správně provedený řez k páteři
Autor: iPrima.cz
Pak otočte nůž o 90 stupňů a řezejte podél páteře.
Autor: iPrima.cz
Řez podél páteře si usnadníte tak, že dlaní přitisknete horní filet. Navíc se tak neříznete.
Autor: iPrima.cz
Stejný řez provedete i druhou stranou.
Autor: iPrima.cz
Odstraňte zbytky žeberních kostí tak, že je podeberete nožem a vyříznete.
Autor: iPrima.cz
Pinzetou vytáhněte ypsilonky, aby vás při konzumaci nic nerušilo.
Autor: iPrima.cz
Filety před přípravou není třeba nijak zvlášť kořenit – stačí trocha soli a pepře.
Autor: iPrima.cz
Když připravujete rybu na páře, můžete ji klást (na rozdíl od pánve) kůží nahoru.
Autor: iPrima.cz