Diskuze
Pořádné porce za hubičku požaduje v restauracích polovina Čechů
Děkujeme za pochopení.
semafor
Chci se najíst,
ne nějakému Italovi dávát za obyčejný oběd s předkrmem 1400 Kč!
Benjout
Praha uspokojí
Já teda co se týče těch obědů mám v centru prahy vytipováno asi 6 restaurací, kam pravidelně chodím a za oběd dám vždycky v průměru tak 450 CZK a jsem celkem spokojenej. Akorát mě nebaví každý den dojíždět z předměstí prahy do centra jen kvůli obědu. Ale zase na okrajích prahy jsou restaurace tragické i když za menu chtěj jen 100 CZK v průměru, ale prostě se tam nenajíte.
bruselátor
Pohlreichův ideál je zřejmě
typu "jitrnice, kterou svět neviděl". tedy mastný prázdný talíř
eightman
Re: Pohlreichův ideál je zřejmě
Ti lidé jsou fakt hloupí.Za málo peněz chtějí hodně muziky.Pan Pohlreich to chce opačně.Chytrák!
jozko skocdopole
Na ilustracnim snimku je typicke bile prase,
predstavitel spolecnosti ktera svou rozezranosti pomalu ale jiste zanika...
Mablung
konicky
Miluji kdyz nekdo pyskuje ze nesdilim jeho konicek. Jidlo slouzi pro dodani zivin telu. To ze si z toho lide jako Pohlreich udelali konicek, respektuji, ale oni musi respektovat ze ja jejich konicky nesdilim a ne buzerovat lidi za to ze nejedi co by si oni predstavovali.
Eden Žije
To není pravda
Kde ten výzkum dělali?
Já i všichni moji známí si za kvalitu rádi připlatíme. Když je oběd opravdu dobrý, dám za něj rád klidne i 100 - 150 korun!
Antonek1
Re: To není pravda
To je pěkné, ale pro většinu národa s těmi platy které jsou v republice jsou 3-4 tisíce měsíčně na jídlo na celý den, ne jen na obědy, takže menu za 60kaček už je pro některé na hranici co jsou ochotní zaplatit. Pro mě takřka taky, sice si občas zajdu do restaurace pochutnat a nechám tam za jídlo i 300, ale to je vyjímečně.
I.G.Farben
A my to pak musíme žrát
Všichni ti co potřebují buřty za pět devadesát tady úplně zkazili trh. Někdo kdo by si pak třeba chtěl koupit špekáčky vyrobené z masa má prostě smůlu, protože supermarkety pochopitelně chtějí vydělávat a tak dělají tu lacinou břečku, kterou si lidi typu "co je mi po kvalitě, hlavně ať je toho hodně" žádají Jódový test pak nepřežije žádná, vůbec žádná uzenina ze supermarketu
Nahlas se ti směju 2
Re: A my to pak musíme žrát
Stačí nenakupovat uzeniny v supermarketu, ale u řezníka. Těch dobrých není málo.
.
Lidi, kteří dávají přednost ceně před vlastním zdravím, také nechápu.
p266
Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl
"Problém České republiky je ten, že je levná pro turisty a drahá pro Čechy, takže na to jídlo jakoby nezbývá."
Ona ta svíčková za 180 pro celou rodinu bohužel není pro každýho. To "jakoby" bohužel není úplně k věci, když máte rodinu, hypotéku a děti.
Panu Pohlreichovi hodně úspěchů.
hrcprcsalala
Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl
No problem, tak si tu svíčkovou uvaří doma.
Kozel_
Porovnání s Německem, USA
V USA je jídlo levné, i když suroviny stojí výrazně méně než jídlo už hotové. V Německu je jídlo dražší než u nás, ale porce tam mají daleko větší. Kvalita je taky výše.
Pokud někdo má běžný plat, u většiny lidí nějakých 20 tis. brutto, tak takové lidi dosti zajímá, kolik je měsíčně obědy stojí. O požitek jim jde asi taky, ale hlavně se chtějí najíst (nasytit) a chtějí mít peníze i na jiné věci, např. nájem, cestu do práce atd. Pokud v jídelně typu Eurest za jídlo bez polévky, kompotu, nápoje atd. dám 80-90 Kč, nepřijde mi to vůbec málo. Kvalita nic moc, velikost porcí podobně. Ale dávat za oběd 150-200 denně se mi vážně nechce (tj. za obědy projíst až 4 tisíce za měsíc). Dosti lidí by si to ani nemohlo dovolit, část lidí ano, ale i tak by to byl velký výdaj.
Naopak znám dosti lidí (vč. lidí placených nějakých 40 tis. brutto za měsíc), co si místo teplého oběda koupí nějaké potraviny v samoobsluze a toto snědí.
Pohlreich jistě vařit umí, ale na každodenní stravování je drahý.
Lachenauerin
Re: Porovnání s Německem, USA
Ale ono kvalitní, tj. nehumosoidní jídlo nemusí být super drahé. Znám restaurace, kde si za 120 korun opravdu pochutnám, a vůbec mi nevadí, že jde o relativně "obyčejné" jídlo, kde pokrm již na první pohled vypadá čerstvě a lákavě. A taky znám podniky, kde za dvojnásobek ceny dostanu cosi naprosto sterilního, "nezábavného", ze zmrazených nebo konzervovaných surovin apod. Ne že by to bylo třeba vyloženě hnusné, ale "nemá to ksicht". Co se týče velikosti porcí, mám spíš pocit, že bývají - zejména v těch druhých případech - přehnaně velké; a to nejsem žádná praštěná dietářka.
holydance
Proti zdi....
...koukám,že Pohlreicha tady málokdo pochopil, většina si ho spojuje s luxusem, drahým jídlem typu "prd na talíři za dva litry". Ale tak to přece vůbec není. Najděte si jeho pořady na netu a pak se vyjadřujte. Opakovaně mě fascinuje zaliba mnohých diskutujících vyjadřovat se k věcem o kterých nevědí vůbec nic. Nehodnotím Pohlreicha jako člověka, ale jako odborníka na svůj obor.....
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...