Budete potřebovat
|
K výrobě pomerančového likéru budete muset připravit dvě části: aromatizovanou vodku a pomerančový sirup. Přípravu si naplánujte do dvou dnů, protože suroviny se musí nechat rozležet. Začněte nejdříve s macerací vodky.
Z pomerančů oloupejte slupku a vložte ji do uzavíratelné litrové nádoby. Přidejte svitky skořice a vanilku. Vše zalijte vodkou, uzavřete a nechte za oknem minimálně 24 hodin macerovat.
Pro přípravu sirupu nakrájejte oloupané pomeranče, 1–2 můžete přidat i se slupkou. Naskládejte je do další uzavíratelné nádoby a prosypávejte cukrem. Poté vše zalijte trochou vody (přibližně 2 dcl).
Uzavřenou nádobu protřepejte. Takto připravené pomeranče opět umístěte za okno a také nechte 24 hodin odpočinout, aby se cukr rozpustil.
Druhý den začněte s vařením sirupu. Pomeranče s cukrem vložte do hrnce, přidejte trochu vody a pomalu vařte, aby se cukr rozpustil a zcela se uvolnila pomerančová šťáva.
Po přibližně 15 minutách hrnec stáhněte a nechte chvíli vychladnout. Mezitím sceďte macerovanou vodku, nejlépe přes čistý hadřík či utěrku.
Po vychladnutí sirupu ho sceďte také a obě části, aromatizovanou vodku a sladký sirup, smíchejte. Poté pouze přelijte do lahví a je hotovo.