náhledy
Ke každé činnosti v kuchyni je třeba trochu jiný nůž.
Autor: KitchenAid, Profimedia.cz
Kuchařský nůž by měl být stavěný tak, aby se prsty nedotýkaly podložky.
Autor: Kulinarskeumeni.cz
Vykosťovací nůž má štíhlou čepel a ostrou špičku.
Autor: KitchenAid
Sekáčky se často v asijské kuchyni používají místo univerzálního kuchařského nože.
Autor: F. Dick
Klasický malý nůž na zeleninu by také neměl chybět v žádné kuchyni a u žádného grilování.
Autor: video.iDNES.cz
1) tupý nůž, 2) nabroušený nůž, 3) nabroušené ostří pod mikroskopem, 4) ostří po ostření, 5) ostří po vyleštění
Autor: Dick
Ocílka má dnes i tuto podobu. Pro ty, kteří nemají dorovnání ostří ocílkou v ruce. Sama totiž ostří navede pod správným úhlem.
Autor: video.iDNES.cz
Moderní bloky umožňují umístit nože bez toho, aby měl každý z nich své předem určené místo.
Autor: WMF, Profimedia.cz
Do tohoto bloku umístíte kulatou ocílku i kuchyňské nůžky.
Autor: Continenta