Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Povidla

Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí

29. září 2023  11:49

Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...

Sedm tipů na domácí zavařování. Využijte, že teď je všude plno ovoce

11. července 2023

Léto je v plném rozkvětu a nás čeká krásné období plné sluníčka, sladkého ovoce a lahodných chutí....

Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů

10. března 2023

Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...

Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly

8. února 2023

To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...

Zavařujte o sto šest. Základem úspěchu je desatero rad našich babiček

20. září 2022

Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, ukažte jí plnou spíž lahodných džemů, marmelád,...

Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka

22. února 2022

Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...

Letošní posvícení bude jen s nejbližší rodinou. Možná i to svatomartinské

17. října 2020

Třetí říjnovou neděli, která následuje po svátku sv. Havla, vybral císař Josef II. jako...

Povidla uvaříte snadno a rychle. Vyzkoušejte tři oblíbené recepty

12. září 2020

Vaření povidel si kdoví proč vysloužilo pověst zdlouhavé a nebezpečné práce, při které se ušpiní...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

1. září 2018

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...

Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek

30. srpna 2016

Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou...

Švestková povidla podle babičky: tři suroviny a párkrát zamíchat

4. září 2011

Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace....

Krmítko v americkém Ohiu