Povidla
Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí
Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...
Sedm tipů na domácí zavařování. Využijte, že teď je všude plno ovoce
Léto je v plném rozkvětu a nás čeká krásné období plné sluníčka, sladkého ovoce a lahodných chutí....
Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů
Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...
Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly
To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...
Zavařujte o sto šest. Základem úspěchu je desatero rad našich babiček
Až se vás zima zeptá, co jste dělali v létě, ukažte jí plnou spíž lahodných džemů, marmelád,...
Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka
Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...
Letošní posvícení bude jen s nejbližší rodinou. Možná i to svatomartinské
Třetí říjnovou neděli, která následuje po svátku sv. Havla, vybral císař Josef II. jako...
Povidla uvaříte snadno a rychle. Vyzkoušejte tři oblíbené recepty
Vaření povidel si kdoví proč vysloužilo pověst zdlouhavé a nebezpečné práce, při které se ušpiní...
VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě
Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...
Povidla upečete téměř bez míchání, nejlépe z přezrálých švestek
Bez povidel neupečete koláče, buchty, ani vdolky. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou...
Švestková povidla podle babičky: tři suroviny a párkrát zamíchat
Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla, nemá cenu vymýšlet inovace....