Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

aktualizováno 
V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího festivalu dobrého jídla a pití. Od pátku až do neděle je možné ochutnávat, co dobrého připravily ty nejoceňovanější restaurace, které u nás můžete najít.

„Tady na Vyšehradě máme k dispozici tři hektary plochy, na kterých najdete ty nejlepší delikatesy významných restaurací, ale na své si přijdou i milovníci vín, koktejlů i piva,“ popisuje Monika Maurerová, která je produkční festivalu a s pomocí týmu dala dohromady téměř padesátku restaurací nebo výrobců delikates.

Fotogalerie

Zvláštností letošního ročníku je slogan Víš, co jíš? Nevíš. To znamená, že ve stáncích označených tímto sloganem najdete pokrmy, které se tváří jinak, než skutečně jsou. Což přivádí k molekulární kuchyni. 

Mimo tohoto hravého akcentu se festival spojil s organizací Unicef a vyhlásil akci Kozy pro Rwandu. Kdo si zakoupí degustaci pokrmu Isombe, přispěje tak na koupi koz, které v této zemi mohou pomoci zachránit mnoho hladovějících dětí.

Návštěvník se nemusí bát, že by tu nenašel jídlo podle svého gusta. Ochutnávat lze totiž nejen maso a ryby, ale i vegetariánské speciality. Jsou zastoupeny restaurace z oblasti fusion, ale i asijská jídla, restaurace, které využívají fermentované a bio produkty.

Pro mnohé návštěvníky může být zvlášť zajímavý doprovodný program. Na velké aréně budou kuchařské show, můžete se zúčastnit kurzu vaření marmelády, Zdeněk Pohlreich poradí, jak správně zacházet s grilem, odborníci ze Smíchovského pivovaru předvedou, jak správně párovat jídlo s pivem.

Nechybí však ani další slavná jména, například Riccardo Lucque, Patrik Bečvář, Jiří Král nebo Moreno Cedroni. Vařit budou i na stánku Národního týmu AKC ČR, který se před několika dny vrátil ze Singapuru a přivezl nejvyšší ocenění. Připraví pro vás unikátní prvorepublikové menu.

Autor:



Nejčtenější

Lidé jsou zhýčkaní a líní, s puškou chráním zvířata, říká lovkyně

Lovkyně Michaela Fialová ráda provokuje a z výhrůžek si nic nedělá

Michaela Fialová si na focení pro magazín Víkend oblékla šatičky s kolouškem Bambi. Zastřelila mu nejen maminku,...

K mambě ho odvezli narychlo, měl s sebou jen hák a sáček na hady

Strom v zahrádkářské osadě v pražských Hlubočepích, v kterém je uprostřed vidět...

Na internetu nenajdete jedinou jeho fotografii, přestože jsou plazi jeho láskou a částečně i profesí už padesát let. V...



Fíky na Moravě a „poklad Inků“ v Čechách. Změny klimatu promění česká pole

Za několik let možná na našich polích uvidíme i rostliny čiroku.

České zemědělství čekají podle některých odborníků v příštích dvaceti letech změny. Oteplování podnebí a dlouhá i suchá...

Miniaturní americký ovčák je legrační skřítek, který vás vždy rozesměje

V současné době je toto plemeno neuznané FCI.

Miniaturní americký ovčák budí pozornost svým vzhledem, který nápadně připomíná zmenšeninu oblíbeného australského...

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...

Další z rubriky

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

Švestkové knedlíky patří mezi chutná a velmi levná jídla.

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to jídla, která by...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz