Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Příště nezávodíme, bude maturita, říkají vítězové mistrovství v piškvorkách

  12:15aktualizováno  12:15
Prvenství v Mistrovství ČR v piškvorkách vybojoval tým Best of AG z Akademického gymnázia v Praze. Jeho členové byli nejlepší z 18 000 středoškoláků z celé republiky.

Mistrovství České republiky středních škol v piškvorkách | foto: www.pisqworky.cz

Členové vítězného týmu Best of AG z Akademického gymnázia v Praze vyhráli zábavné odpoledne v adrenalinovém parku. "Plánovali jsme sem jet a neudělat ostudu, no a nakonec se zadařilo. Jsme nadšení," řekl bezprostředně po převzetí poháru kapitán vítězného týmu Vladimír Nipoti, který piškvorky trénuje často na internetu. Příští rok ale jeho tým už na turnaj v piškvorkách nepřijede. "Chceme odmaturovat," vysvětlil Nipoti s úsměvem.

Turnaj pIšQworky 2009 podle jednoho z pořadatelů Martina Šmoldase aspoň načas změnil oficiální školní přístup k piškvorkám. "Máme ohlasy od účastníků, že když postoupili, mohli ve škole s dovolením učitele i trénovat. Někteří učitelé sem dokonce týmy svých škol doprovodili," uvedl.

O piškvorkový turnaj, který se letos uskutečnil podruhé, byl obrovský zájem. Do základních kol se přihlásilo 18 000 studentů středních škol rozdělených do pětičlenných týmů. Část se jich o účast musela utkat už ve své škole. Následovala kola oblastní a krajská, z nichž do Brna postoupilo 24 nejlepších kolektivů.

Začalo piškvorkové šílenství,
studenti bojují o mistra republiky

Čtěte, jak probíhala jednotlivá školní a oblastní kola.

Finále mistrovství se konalo v aule Gymnázia Matyáše Lercha v Brně. Mumraj v aule podle účastníků připomínal chvílemi šachový turnaj, chvílemi taktické soustředění. Pořadatelé vybrané střety promítali na plátno a komentovali je, on-line přenos bylo možné sledovat i na Facebooku. Fandit přijeli i ti, kteří jinak žákům čtverečkované papíry při hodinách zabavují, tedy učitelé.

Týmové hraní podle pořadatelů dává prostor pro taktizování, koho proti komu nasadit. Jednodušší je i pro organizaci. Jednotliví hráči v týmu si navíc mohou fandit, a jak ukázala startovní listina, vyřádit se už při vymýšlení názvu týmu. Letos tak například třetí skončila parta Dočistové útočí z gymnázia v Uničově, druhé místo vybojovala Ruka v másle ze Strážnice.

Soutěž se podle pořadatelů uskuteční i příští rok. Poražení tak už mohou trénovat.

Autor:




Nejčtenější

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Další z rubriky

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Hotové domácí máslo
VIDEO: Než prohlížet prázdné regály bez másla, radši si ho vyrobte sami

Že se cena másla zvedla, sledujeme už několik týdnů. Nyní však dochází i k tomu, že na něj v obchodě často už vůbec nenarazíte. Pokud se vám to stalo, zkuste...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.