Diskuze
Jez to, co ti roste a běhá kousek od domu, platilo už za první republiky
Děkujeme za pochopení.
J52i62n14d73ř84i14š67k74a 81B12u85r33g36e87r24o10v41á
Za týdenní plat si dělník koupil po jednom kile masa, másla a cukru - no potěš koště! Kilo másla za týden a kilo cukru nesní dnes snad nikdo!!! Maso asi taky ne. Ty vaše článečky...
P58a31v56e54l 50J56e54ř15á87b95e59k
kilo masa za týden nesníte?
V pondělí vepřové kolínko ,v úterý stehno z krůty, aby se eliminoval ovar. ve středu 3 jitrnice, ve čtvrtek postní půlka grilovaného kuřete, v pátek pořádný biftek, v sobotu propečená bůček a v neděli několik řízků.
Obávám se, že jsem přes kilo a to nepočítám ty mlecí mlýnky na maso, co večer pořád přemýšlí, co si druhý den vezmou do školy do vlaců - respektive do copánků.
M49a25r34c69e68l56a 59K51o45u23ř46i20l76o17v71á
Já úplně cítím, jak mám v zimě na tyhle jídla chuť, polévku v létě nemusím, ted si na nich pochutnávám.
T22e96r20e26z24a 30S91i28r59o14v98a
Já mám na podzim obzvláštní chutě na zeleninu. Jinak ji fakt nemusím, cpu to do sebe násilím, ale na podzim to jde snáz. Všichni tvrdí, jak v létě jedí lehká zeleninová jídla a saláty, to se mi skoro ježí vlasy... ale na podzim to nějak jde. Jestli nějaká potřeba těla nahrabat aspoň nějaký vitaminy před zimou?
O16n12d16ř58e67j 95P17a17l35a65t76a
Zajímavý článek. Škoda, že se tam víc nezmiňují ta staročeská jídla.
V25o64k78o37u72n 64V28l22a20d78i47m78i43r
Zanu tim, ze moje mama mela ru rodinou skolu v Kremencarne a vzdy varila to co sezona dala.
Ano maso jako takove bylo jen v nedeli. Ale ona jako dcera zahradnika a ne ledajakeho, jaksi preferovala zeleninu. Tkze v tydnu byla nekdy k obedu i coska s parkem. A nebo s vejcem.
A cizokrajna jidla? Ta jeste pred padesti lety byla temer neznama. Vzpominam si jak v polovine sedesatych let bylo cosi s oblibenym doktorem Janem Pixou a pre udivenym obecensstvem tam jakysi Sportovec vypravel o tom, jak v italii spagety. A primo povstani v hledisti vyvolala zminka o Pizze. Fuj, kolac se sejrem a salame, to musi byt hnus.
Z57d94e70n81ě38k 57D95u74b64e68c50k57ý
To s tou pizzou si také pamatuji.
T44o85m54a49s 13M68a80t15e44r80a
Dotace jsou zlo, není možné, aby to co roste za barákem bylo dražší než to co procestuje půl světa, někdy i dvakrát. Brambory, obilí a potraviny z nich jsou toho zářným příkladem.
D67a32n71a 11P71o35l35a78n77e69c12k60á
Co je na vepřu knedlu zelu nezdravého? Pokud ho udělám z libového masa a s bramborovým knedlíkem, dám si hodně zelí a nezaleju to všechno litrem sádla, je to úplně normální jídlo.
T79e37r77e72z71a 17S19i65r73o98v76a
Jj, přesně to jsem si říkala taky. Nebo taková svíčková. Dobrý pečený libový maso, kila pečené zeleniny, trocha smetany. A knedlík, když se udělá doma, taky není žádná katastrofa. Když nad tím tak dumám, tak do svíčkový vlastně nedávám žádnej přidanej tuk (krom tý smetany, což by šlo nahradit mlékem, ale ta chuť... a když to je jednou za půl roku, tak co). Jsou mnohem horší jídla.
J50a33k95u79b 30F95e36i70f48a82r
Vrcholným blábolem je ten smažený sýr od roku 1948. Ten se dělal u nás už za první republiky, akorát se dělal z poctivého tučného sýra a na másle. A český vynález to také není. S takový článkem běžte.....
F84r81a24n77t88i13s44e41k 30M57i18k16e30s
Pamatuji jiz dost, ale kolem r.1950 se syry jako dneska neprodavaly. snad tvaroh, z ktereho si moje matka delala pridanim soli, kminu a odlezenim v teple silene zapachajici syr. Smazeny syr jsem registroval jako VS student az kolem roku 1960.
F57r36a74n86k 20N12o58v72a33k
Svestkovy knedliky z mrazenejch svestek si dejte za klobouk. Kdyz uz se s tim chci marcasit, udelam to aspon poradne..
J11a38r97o56s73l74a88v 57J54a54k64e92š
Ne dekuji, kocici maso nejim :D
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
RECEPČNÍ
Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat:
30 550 - 30 550 Kč