Prostřeno! začíná novou sezonu. Soutěžit budou Pohlreich, Sapík i Frič

Pro speciál otevírající nový ročník si Prima přichystala překvapení v podobě dílů, ve kterém se utkají kuchařské špičky. Českým profesionálům se postaví kuchaři z italské a vietnamské restaurace.
Část 1/4

Jako předkrm připraví Václav Frič uzeného pstruha s míchanými vajíčky na topince.

Když speciál, tak to současně znamená, že se nebude vařit přímo v bytě každého soutěžícího, ale setkají se na půdě domovské restaurace každého z vyzyvatelů. A uvidí se, zda to pojmou jako přátelské posezení, anebo v nich zvítězí soutěživý duch a bude se taktizovat, jako se to občas stává během běžné soutěže.

Kuchaři budou připravovat čtyřchodové menu, pro mistry svého oboru bude možná trochu nezvyklé, že se budou muset proměnit z kuchaře i na číšníka a zároveň baviče. To znamená v to, na co nejsou v běžném provozu své restaurace tolik zvyklí.

Mimo běžného vaření na ně bude čekat ještě jedno překvapení. Dostanou zvláštní úkol, a to připravit úplně první jídlo, které v dětství ukuchtili.

Od českých soutěžících každý může zhruba očekávat. co přijde. Zdeněk Pohlreich bude podávat marinovanou telecí kýtu s omáčkou z tuňáka a krutony, sardinky s citronovým confitem, mořského vlka a koláč ze sorrentských citronů.

Václav Frič je známým milovníkem české kuchyně, proto pro své soupeře připraví uzeného pstruha s míchanými vajíčky na topince, kulajdu se zastřeným vejcem, kance se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem a povidlové taštičky s oříškovým cukrem a máslem. Jaroslav Sapík ve středu připraví bílá husí játra s jablečným pyré, kapří krém, dančí s ostružinovou omáčkou, krupicové noky, královskou zeleninu a lívanečky s borůvkami a šlehačkou.

Mírnou nejistotu znamenají pro diváky oba zahraniční hosté, ač oba provozují restaurace v Česku. Gianfranco Coizza, rodák ze Sardinie, bude vařit po Italsku. Podávat se bude Melanzana arrosto con pomodorini e crudo di gamberi, Linguine con bottarga di muggine e ricotta mustia, Coda di rospo alla catalana a Tiramisu con mirto e ricotta.

A menu pátečního soutěžícího, Vietnamce Khanh Ta je ještě nesrozumitelnější: Nem, Banh, Ba chi a Nep cam. V tomto případě vědí jenom specialisté na vietnamskou kuchyni, na co se mohou strávníci těšit.

Na dalších stránkách najdete některé z receptů, které budou kuchaři připravovat.

Autor:
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...