Ptejte se kuchařky Kamily Rundusové

Kamura ví, že se jí i očima.
velikost textu:
vydáno 29.7.2015 9:00
Kamura, vlastním jménem Kamila Rundusová, se právě vrátila z kuchařské stáže z Thajsku. Zeptejte se jí, jaké to je vařit v tak kulturně jiném prostředí.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 29. července 2015 do 10:00

OTÁZKA: Dobré ráno. Co si myslíte o tom, že mnoho kuchařů tvrdí, že ženská do kuchyně nepatří? :-) Díky Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Myslím, že je to velice individuální. A mohl by to být klidně i chlap, který se v kuchyni rozbrečí. Stejně tak jako ženská. Důležitý je být tvrdej a jít si za tím... 29.7.2015 9:02
OTÁZKA: Jaké thajské jídlo máte nejraději ? Před třemi lety jsem byla v Thajsku a prošla jsem kurzem vaření, jejich kuchyňi miluju. Suzanka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Suzanko, thajské jídlo mám moc ráda. Úplně nejradši snad jejich pálivé polévky. Tom yum je moje nejoblíbenější vůbec. 29.7.2015 9:03
OTÁZKA: Ahoj Kamu! Chystám se do Vietnamu, tak by mne zajímalo kde se ti tam nejvíc libilo a jestli bys doporucila nejaky kurz vareni? Jake jidlo ve Vietnamu ti nejvic chutnalo? Jakub
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Čau Kubo, nejvíc mě zaujal střední Vietnam a to město Hue a Da Lat. A dobrého jídla je tam tolik, že se to nedá moc vyjmenovat :-) A jestli ti doporučím kurz? Tady v Čechách určitě ten můj v Laboratorio a jinak v Da Lat ve Vietnamu slečnu Sonny, na kterou ti moc ráda předát kontakt. 29.7.2015 9:05
OTÁZKA: Ahoj Kamu! fakt tě žeru a moc ráda sleduju tvoje fb příspěvky. Chtěla jsem se zeptat, jestli nechystáš nějaký kurz vaření v Brně? Máme tady taky bezva asijskou tržnici :) Díky a ať se daří! Lidka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Lidko, moc díky za support a čtení příspěvků :-) V Brně určitě plánuju. Dokonce jsem měla už jeden mít 12.9., ale překazily mi to plány a neočekávaná cesta na Nový Zéland. Takže hned po návratu. Počítej po 15.10 tak. Měj se fajn! 29.7.2015 9:06
OTÁZKA: Dobrý den, můj dotaz se netýká Vaší stáže v Thajsku, ale chystám se na rok na Nový Zéland a dočetla jsem se, že jste tam také nějakou dobu pobývala. Zajímá mě, jak se Vám tam líbilo? Jaká tam je gastronomie, jestli se jídlo hodně liší od toho našeho nebo zda se tam dají sehnat stejné suroviny jako u nás? Jací tam jsou lidé atd.? Děkuji předem za odpověď a přeju Vám hodně štěstí v osobním i pracovním životě:) Kamila
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, Zéland je pro mě mým druhým domovem. Vracím se tam ted 7.9. na měsíc a půl, hrozně mi to místo chybí a jsem ráda, že se tam můžu byť jen na chvíli vrátit.Lidé jsou tam neuvěřitelně milí, ty budete určitě milovat. Jídlo je tam poměrně mezinárodní, žádnou velkou hitparádu nečekejte, veliký výběr čerstvých surovin však ano. Přeju vám krásný den a hodně úspěchů na Novém Zélandu! 29.7.2015 9:08
OTÁZKA: Ahoj Kamilo,rad bych se zeptal,jestli je slozite dostat se nekam do restaurace jako pomocnik, pokud clovek nema predchozi zkusenosti?A podle ceho si vybirala restauraci,kde bys chtela pracovat? Leoš Novák
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Leoši, bez předchozích zkušeností je to vždy o něco těžší. Myslím ale, že když člověk projeví opravdový zájem a chtíč, všechno jde. Restaurace si vybírám většinou podle menu, kuchaře, nějaké zajímavosti a taky štěstí.. 29.7.2015 9:14
OTÁZKA: Dobrý den, jezdíte po světě a učíte se vařit. A kde lze vaši kuchyni ochutnat? Nebo co vlastně děláte, když se neučíte vařit? Díky. Lenka Weberová
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Dobrý den Kačko, každý den mám nějakou akci, jídlo lze ochutnat na mých seminářích, veřejných akcích (pořádám různé degustační večeře v restauracích), pořádám kurzy vaření, píšu knížku a do toho natáčíme. Veškeré mé aktivity můžete sledovat na mé stránce www.facebook.com/chefkamura 29.7.2015 9:16
OTÁZKA: Ahoj Kamu. Zajímalo by mě, jaké máš zkušenosti s čistotou kuchyní (a zázemí vůbec) v asijských zemích. Tuším, že jsi na FB psala, že to neodpovídá evropským hygienickým normám (ačkoli je jasné, že i tady se najde spousta "skvostů"). Ptám se hlavně kvůli tomu, že se často setkávám s předsudky na toto téma - asi především díky mnoha bistrům "čínského typu", zprávám o hygienických kontrolách a zavřených provozovnách... Nicméně málokdo zde má zkušenost s "neexportovanou" restaurací tak jako ty. Například i v Sapě má člověk kolikrát pocit, že hygiena zaujímá skoro až poslední místo... Vláďa
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Vláďo, divil by ses, jaké mají některé restaurace v Sapě hygienické standarty oproti nějakým českým restauracím. Z velké části jsou to dle mě předsudky. Velké množství českých hospod mají kuchyně zdaleka horší. Ve Vietnamu mě překvapilo, že ačkoliv krájí maso pomalu na zemi, všechno je čisté a Vietnamci si narozdíl od českých kuchařů, před každou úpravou jídla umejí ruce. V Thajsku jsem se setkala i s horšími podmínkami, ale nebyly nijak zvlášť markantní. Opět když to srovnám s nějakými českými podniky... 29.7.2015 9:21
OTÁZKA: Ahoj Kamu, přeju hodně štěstí v tom, co děláš. Je to super a držím pěsti! Mě spíše zajímá, kdys ochutnala první asijské jídlo, kdy byl ten aha moment, že Tě to tak chytlo. Mára Vlček
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, bylo to ve druhé třídě a byla to maminka mojí vietnamské spolužačky, která nám vařila vietnamská jídla. Tíhla jsem k tomu opravdu odmala. Nestalo se to záhy. Čím jsem byla starší, tím jsem se snažila do asijské kuchyně pronikat víc a víc. Podle mě je to nejbarevnější kuchyně co se chutí týče, vůbec.. 29.7.2015 9:22
OTÁZKA: Čau Kamu, jsi nejlepší!:-)...pls, co píšeš za knížku? asi mi to nějak ve tvejch FB postech uniklo... Martin Urban
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Martine, no to je zatim právě překvápko :-) 29.7.2015 9:23
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:25
OTÁZKA: Takže se chystáte na Nový Zéland? Stará láska? Pracovní nabídka? Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Nový Zéland pro mě bude spíše dovolenou. Stará láska tam možná taky trochu figuruje, s prací to však tentokrát nemá vůbec nic společného. Zéland je opravdu mým druhým domovem a dobří holubi se vždy vracejí. 29.7.2015 9:26
OTÁZKA: Ahoj Kamu, nevadí ti, že se z Tebe už teď stala taková ta typická mediální pozérka? Milan Bartoš
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Milane, můžeš to nazývat jak chceš, ale já si to navzdory tomu všemu, co dělám, docela užívám :-) Myslím, že narozdíl od ostatních 'pozérů' mám rozhodně co nabídnout. Baví mě to. 29.7.2015 9:28
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.