Ptejte se na kvalitu, bezpečnost a uchovávání potravin

vydáno 27.6.2016 9:00
Hana Málková se tématu potravin na odborné úrovni věnuje dlouhodobě. Vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou, kde se zaměřovala především na kvalitu a bezpečnost potravin.
U projektu Peklovlednici.cz se podílela na výběru potravin, které podléhají zkáze pod dozorem kamer. Jako spoluautorka vydala několik knih o výživě, pracuje jako nutriční specialista pro společnost STOB (Stop obezitě).
Konec rozhovoru
Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 27. června 2016 do 11:00
OTÁZKA:
Jídlo do lednice, které stojí v Praze na hlaváku, jste vybírala vy? Dalo by se něco z toho sníst i po třech týdnech?
Aneta

OTÁZKA:
Jaký máte názor na skladování marihuany v lednici? Prý to prodlužuje její vlastnosti. U bylinek (čerstvých i sušených) se přitom říká, že by se do lednice dávat neměly...
Jan Dolínek

OTÁZKA:
Dobrý den, je tedy nakonec lepší mít lednici bez větráku, který má zajišťovat stálou teplotu v celém objemu ledničky a využívat různých teplot v různých místech?
Josef

OTÁZKA:
Dobrý den, zajímalo by mě, jakým způsobem se vlastně určuje doba trvanlivosti potravin? Na každém kupovaném výrobku lze tato informace najít. Jsou na to nějaké směrnice nebo si každá firma provádí vlastní výzkum? Rád totiž vyrábím domácí produkty různého druhu, sice jen pro sebe a pro své přátele, ale i tak bych jim byl rád schopen povědět, jakou odhadovanou dobu trvanlivosti ten který produkt má.
Děkuji.
Tomáš Jeziorský

předchozí | 1 2 | další |