Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Ptejte se na vše o tmelech a pěnách

  9:00aktualizováno  9:00
Od 10 do 14 hodin máte možnost zeptat se na vše, co vás zajímá o použití tmelů a PU pěn. Odpovídat bude specialista David Fríbert.

Univerzální tmel s technologií Flextec lze použít i k běžnému tmelení, má neutrální charakter | foto: Henkel

Tmely v domácnosti působí jako záchranný balíček, který má za úkol ochránit stavbu od veškerých poruch konstrukce. Mnohé z nich poslouží i jako první pomoc v situaci, kdy je zapotřebí například zamezit zatékání do stavby po dobu, než se přistoupí k profesionální opravě. A v situacích, kdy by otálení s první pomocí nakonec přivodilo daleko větší náklady na opravu, než když se alespoň provizorně zasáhne ihned.

Existují speciální tmely pro každou příležitost - pro opravu okapů, střech, pro zatěsnění trhlin či speciální - voděodolné, tmely použitelné při vyšších teplotách nebo dokonce kamnářské. Ptejte se, který tmel vyřeší váš problém, jaké jsou jeho vlastnosti a jak ho nejlépe aplikovat.

On-line poradna k použití tmelů a PU pěn

David FríbertNa vaše dotazy dotazy bude odpovídat David Fríbert, specialista výrobce Henkel. On-line poradna začíná v 10:00, ptát se můžete do 14:00. Odborník bude okamžitě reagovat na vaše dotazy, po 14. hodině už pak bude odpovídat jen na dotazy, které došly do dvou odpoledne a na které zatím nestačil odpovědět.

Základní okruh témat pro vaše dotazy:

- v jaké situaci použít ten který tmel
- kdy a jak použít speciální druhy tmelů (tepelně odolné, kamnářské, voděodolné atd.)
- proč, kdy a jak využít univerzální tmel na všechno, kdy je naopak vhodnější použít speciální tmely
- zásady použití PU pěn, v jakých podmínkách je lze využít, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy

vstup do poradny

Autor:




Nejčtenější

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Další z rubriky

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Hledáte maminku v okolí na společné aktivity?
Hledáte maminku v okolí na společné aktivity?

Tyhle maminky na eMimino.cz jsou na tom stejně.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.