Ptejte se šéfkuchaře Zdeňka Pohleicha na vše, co vás zajímá na české gastronomii

Osobnost odpovídá

Litujeme, ale zadávání otázek bylo možné pouze do 21. března 2016 do 11:00. Nyní osobnost odpovídá na již položené otázky.

OTÁZKA: Dobrý den, jaký je váš názor/rada pro začátečníka v gastronomii. Chci začít a hledám personál. Mám hledat zkušené profesionály nebo lidi zapálený pro věc jako já ? Jakub Peřina
OTÁZKA: dobry den. je pro vas gastronomie a kulinaristika zejmena o tom, mit dobre/zdrave jidlo? nebo hlavni akcent je na chutnost? co si myslite o novych trendech kdy je saturovan zejmena nutricni ci eticky aspekt podavaneho jidla. je to neco, co se bude podle vas v budoucnu vice rozvijet? myslim tim raw stravu, veganstvi, duraz na uvedomele konzumenstvi /fair trade suroviny, lokalni zdroje atd. tech konceptu je hromada, vite asi lepe sam.../ honza turnovec
OTÁZKA: Dnes je populární žádat potraviny z malochovů a malých statků, ale bude to tak stále? Věděl jste, že žádná jiná země na světě (s výjimkou Kanadys polárními oblastmi a Brazílie s nekonečnými pralesy) nemá tak rozlehlé a v celkové struktuře venkova tak rozšířené velkofarmy jako Česká republika? Dokázal byste říci, jaké hlavní výhody nám nám toto prvenství může přinášet, (hlavně z pohledu kuchaře) ve srovnání např. se sousedy, kteří nedokázali transformovat své zemědělství stejně efektivně jako Češi a dnes se trápí s minaturními producenty potravin, jako např. V Polsku a v Německu, v Rakousku a vlastně všude jinde? V. Železný
OTÁZKA: Dobry den pane Pohlreich,je opravdu takovy hrich pouzit bujon z kostky (na podlevani smesi,do rizot,zaklad nekterych polevek)? Instantni dochucovadla jinak nepouzivam,ale neumim si predstavit mit navarene zasoby kureciho,zeleninoveho nebo hoveziho bujonu,to bych v kuchuni asi nedelala nic jineho :)Dekuji za odpoved Martina
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlerichu, je možnost se s Vámi setkat ať už ve vaší restauraci nebo někde jinde? Ráda bych Vám představila pár speciálních doplňkových produktů z révy vinné, které jsou prozatím známe především v zahraničí.Doufáme, že se změní povědomí o těchto produktech. Také děkujeme za zlepšení celorepublikové gastronomie. S pozdravem z jižní Moravy Bartoníková Kristina Kristina Bartoníková
OTÁZKA: Dobrý den mistře, místo otázky poděkování. U Vás v Imperiálu jsem měl svíčkovou a zbyl mi suchý knedlík. Přišel ale náhle číšník a nabídl mi zdarma další omáčku. Přinesl jí pak v omáčníku celý rybník :-) Bylo to skvělé ! Děkuji Josef Josef
OTÁZKA: Děkuji Vám za odpověď. Ještě jsem se chtěl zeptat, jakou máte radu pro ty začátečníky , kteří chtějí pracovat v oboru gastro a baví je to, ale bohužel nedostanou tolik šance a většinou do pár měsíců skončí ? Ondřej
OTÁZKA: Zdravim a fabdim z Kataru. Hodne cestuji po svete a vzdy me zarazi v restauracich u nas pribory uz predem na stole. Nevim kdo tam sedel predemnou. Jestli tam kaslal,kychal atd. vsude na svete Vam pribor donesou tesne pred jidlem. Robert.
OTÁZKA: Dobrý den , díky Vám se gastronomie u nás hodně posunula, už si všímáme , co jíme, kde jíme ..Díky za to. Je vůbec možné vypnout a nemít profesionální deformaci pokaždé, když se někam jdete najíst? Jak si od toho odpočinete? Vše dobré do dalších aktivit! Jana
OTÁZKA: Dobrý den. Zrovna včera jsem obědval v restauraci Mlýnský Domov, která dostala v první serii Ano Šéfe vaše ocenění, jak jsem se posléze dozvěděl a moc nadšený jsem nebyl. Koukal jsem se na web s přehledem Vámi navštívených restaurací a překvapilo mě, že většina z nich už nefunguje, nebo změnila majitele a to i ty oceněné. Myslíte si, že se úroveň restaurací obrací k lepšímu, nebo jsou restauratéři neponaučitelní? Jan Pribyl
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, myslíte si, že se vývoj gastronomie v nejbližších letech nějak diametrálně změní? Případně jak? Děkuji za odpověď. Jirka
OTÁZKA: Dobrý den Zdeňku. Z vašeho životopisu vím,že jste po několika štacích našel(praxi) v restauraci v Austrálii,kde jste pracoval skoro zadarmo.kdyby teď za Vámi přišel někdo po vyučení z jedné Pražské školy s praxí z jednoho luxusního Pražského hotelu a chtěl po Vás,zda by jste ho vzal na zkušenou,pochodil by?? Pavel Novotný
OTÁZKA: Pozval už Vás někdy na grilovačku Váš soused Ringo Čech? :) Míša
OTÁZKA: Dobrý den, prosím pro koho z velkých osobností z celého světa byste chtěl vařit? Děkuji. Janie
OTÁZKA: Děkuji Vám moc za vše, co jste mě ve svých pořadech naučil ve vaření a znalosti surovin... Bohuška
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, Co si myslíte o podávání příloh jakou součástí jídla, jak je běžné spíše v zahraničí. Oproti tomu je u náš většinou příloha jako volba a samozřejmě za příplatek Děkuji za odpověď. Jirka
OTÁZKA: Stojíte si za kvalitou masa, u kterého je Vaše fotografie v jednom nejmenovaném supermarketu? Budou z něho dobré steaky?? Petr
OTÁZKA: Dobrý den, přirostl vám někdo z natáčení k srdci? Ať už ze štábu nebo z hostinských. Jste v kontaktu se Štěpánem? Tomáš
OTÁZKA: Zdravím šéfa,nechtěl jste na začátku své kariéry spíš dělat práci číšníka a jaký máte názor na současné číšníky:)Děkuji za odpověď Pepíno
OTÁZKA: Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli ve znělce pořadu Ano, Šéfe! říkáte při zvednutí telefonu "No co je?" nebo "Vozejk!" - nemůžeme se s manželkou již léta shodnout, a Vy jste zřejmě jediný, který to může konečně rozseknout :) Děkuji :) Mojmír
OTÁZKA: Jak udělat správnou omáčku z výpečku při pečení/smažení masa? Kryštof
OTÁZKA: Dobry den ,vydáte knihu svých hlášek? Karl von
OTÁZKA: Proč jste v tel. pořadech tak vulgární? Jirka
OTÁZKA: Jak hodnotíte systém Michelinských hvězd? V čem by se měl vylepšit? Jan Schweitzer
OTÁZKA: Dobrý den, jak je to s kuřetem a jeho přípravě na másle? V jednom díle jste říkal, že to k sobě nepasuje a v některém z dalších jste máslo na kuře požíval? Děkuji JN Jakub Nový
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlerichu, je možnost se s Vámi setkat ať už ve vaší restauraci nebo někde jinde? Kristina Bartoníková
OTÁZKA: Kam se chcete v kuchařském umění posunout. Máte nějaký cíl, kterého jste ještě nedosáhl? Tamča
OTÁZKA: Dobrý den, co říkáte na to, že za vyšší (či stejné) ceny jsou zde horší výrobky než v Německu i když jsou identické a pochází od stejného výrobce? Kateřina Drahokoupilová
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreich. S manželem rádi koukáme na pořad Ano, šéfe! Dovoluji si říct, že od té doby, co tento pořad v televizi začal, se i začali restaurace více snažit, aby se jídlo dalo jíst. Samozřejmě jsou vyjímky a je jich dost. Ale i přesto vidím velký pokrok. A za to Vám patří velký dík! Je možné Vás letos někde v Praze vidět při nějakém tom vařeníčku? ;-) Krásný den! Martina Martina
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreich. Nedávno jsme s manželkou navštívili Vaši restauraci Divinis a rad bych Vam podekoval za nezapomenutelny zazitek. Atmosfera, personal, jidlo opravdu skvele. Ale rad bych se Vas zeptal, zda v poradu Ano sefe davate avizo, kdy zacne nataceni. Je pro me totiz nepochopitelne, ze kdyz si nekdo takovy porad pozve, neni schopen ani elementarniho uklidu kuchyne a skladovacich prostor. Alexandr Kubíček
OTÁZKA: Dobry den, pri otevreni maleho podniku, na co klast nejvetsi duraz, tedy co je nejsilnejsi magnet pro zdravou uspesnost. Na druhe strane co je nejvetsi zabijak? Dale by mne zajimalo, kam by jste Vy osobne inzeroval vyhledani sikovneho kuchare. Dekuji a timto Vas i zdravim, preji dalsi pekne porady. V.Singer
OTÁZKA: Jak se vám líbilo v Australii, jak se tam pohnula gastronomie za ty roky? Jak si tam vedou čsští kuchtíci? Byl byste radši v Australii nebo tady? Michal
OTÁZKA: Dobry den, jak si vybirate restaurace do ktere prijedete pomoct/poradit? Co Vas presvedci, ze prave tu restauraci? dekuji Jarda Strnad
OTÁZKA: Dobrý den, opravdu si myslíte, že pro prosperitu restaurace stačí dobře vařit? Na venkově podle mě nebudou kromě meníček na oběd chodit lidi třeba na večeře , ani kdyby tam vařili bůhvíjak skvěle. I tak přijde lidem za menu 80 Kč hodně... Jirka
OTÁZKA: Co rikate na spojeni Polreich a Gordon Ramsay tomas a Laura
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlerichu, je možnost se s Vámi setkat ať už ve vaší restauraci nebo někde jinde? Ráda bych Vám představila pár speciálních doplňkových produktů z révy vinné, které jsou prozatím známe především v zahraničí.Doufáme, že se změní povědomí o těchto produktech. Také děkujeme za zlepšení celorepublikové gastronomie. S pozdravem z jižní Moravy Bartoníková Kristina Kristina Bartoníková
OTÁZKA: Dobrý den Zdeňku, jak vzpomínáte na svojí baseballovou kariéru a sledujete tento sport dále? V ČR je na vzestupu a myslím, že se kolem toho sportu pohybuje velice zajímavá komunika lidí. Jaký je Váš názor. Děkuji, Lukáš anonym
OTÁZKA: Co vás napadne jako první, když jdete natáčet pořad pro lidi o vaření.. Děkuji Pavel Pavel Rus
OTÁZKA: Dobrý den, máte psa? Díky :) Veronika
OTÁZKA: Co pro vás znamená jízda na motorce? Na čem jezdíte? Máte strach? Marek
OTÁZKA: Proč ztrapnujete mladé kuchaře učně? Ivana Praha
OTÁZKA: Dobrý den, chtěl bych se Vás na něco zeptat, akorát nemám zvuk na počítači a hlavně jsem už zapoměl na co jsem se chtěl zeptat. S pozdravem Ing. Otakar Javorek, Pardubice. Otakar Javorek
OTÁZKA: Bude pán Pohlreich ješte točit něco na Slovensku ?Jinak je zdeněk svělej! Zdeněk
OTÁZKA: Dobrý den, chodíte rád do kaváren? A líbí se Vám označení Brna jako města kaváren? Co říkáte obecně na narůstající kvalitu restaurací v Brně? Hezký den Veronika
OTÁZKA: Dobré dopoledne, jaký je Váš názor na v poslední době vznikající spousty alternativních kaváren, sezení na paletách atd. Má toto v české gastronomii vůbec budoucnost? Děkuji za odpověď Tomáš
OTÁZKA: Souhlasíte s názorem známého gurmána a milovníka vína, pana Valdimíra Želzného, že Evropa nemá Česku co nabídnout? Když byl tázán, zda si užil život europoslance i z gastronomického pohledu, prohlásil: "Ne, rozhodně ne. Brusel a Štrasburk nenabízejí absolutně nic. Už dneska máme v Praze lepší restaurace než v Bruselu nebo ve Štrasburku...". Výběr vín v západovevrospských metropolích odsoudil podobně příkře:. "Ne! Ale vůbec ne! Vůbec ne! V Praze vás zavedu do restaurace, kde můžete mít vzácné titanikové víno Margeau 1900..." a na námitku, že nesrovnává restuarace pro obyčejné a zatímco v Praze bývá na výběr mezi frankovkou a vavřineckým, tam si můžete vybrat za rozumnou cenu z francouzských, španělských, italských vín...: "Tak frankovka není úplně zlá, když je dobře zpracovaná... Ale fajn. Takový výběr bude za chvíli v Praze taky. A chcete-li si ho najít, tak i v Praze si kvalitní víno už teď najdete." Máte podobnou skušenost? Petr Husička
OTÁZKA: Zdravím Zdeňku. Jakou světovou kuchyni řadíte mezi svoji nejlepší? A co říkáte na thajskou kuchyni? Je právem pasována s italskou kuchyní v žebříčku na prvním místě v gastronomii? Radim Šálek
OTÁZKA: dobry den, mel bych otazku z trochu jineho hrnicku. Jake kameni je nejlepsi na hrani? honzik
OTÁZKA: Naše celá rodina Vás sleduje od prvního dílu moc Vám fandí. Kam se však ztratil "Váš" pověstný styl, tak viditelný v prvních dílech? Jste daleko klidnější, skoro nekonfliktní a schází i klasiky jako "do psích pochev urousanejch"... Čím to? Stárnete? Jste přece dobrej, myslel jsem že ještě 20 let vydržíte ;) PS: pozdravujte paní a kluky Petr Veselý
OTÁZKA: Dobry den, planujete otevreni dalsi restaurace v Praze? Dekuju a preji hodne uspechu Peter
OTÁZKA: Zdeňku,někdo o vás tvrdí, že máte osobitý módní vkus, ale já teda musím říct - to je katastrofa ty vaše vohozy! :) Nechcete si od někoho nechat poradit? Každopádně velká úcta k tomu co děláte, klobouk dolů. Jen ty hábity, to mě občas dostává do kolen :) Petr Vopička
OTÁZKA: Dobrý den, ještě bych chtěl přidat jeden dotaz. Jde o přejaté názvy modifikovaných jídel v Česku - např. rizoto. Zastávám stejný pohled na věc. Tedy, že by se česká směs rýže a ostatních ingrediencí neměla jmenovat rizoto. Ale při menší výměně myšlenek s kolegou v práci mi vmetl fakt, že guláš je název pro původní maďarské jídlo, které se nepodobá českému guláši. Do jaké míry lze podle Vás přejaté názvy akceptovat? Děkuji, Richard Rod Richard Rod
OTÁZKA: proč se chováte jako kuchařský mistr světa a kolem Vás jsou jen kuchaři blbci ? Už se na Vás nedá koukat. františek
OTÁZKA: Dobrý den, budete ještě v Prakulu? Dlouho jsem Vás neviděl v kalendáři. Děkuji za odpověď Honza H.
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, Chtěl bych se Vás zeptat jaký máte názor na to, že většina restaurací,kaváren a gastronomických podniků nechce většinou zaměstnávat začátečníky nebo lidi s menší praxí a bere většinou lidi s více letou praxí ? Bohužel když jsem se v gastronomii ucházel o práci tak jsem se s tímto setkal. Děkuji Ondřej
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, Chtěl bych se Vás zeptat jaký máte názor na to, že většina restaurací,kaváren a gastronomických podniků nechce většinou zaměstnávat začátečníky nebo lidi s menší praxí a bere většinou lidi s více letou praxí ? Bohužel když jsem se v gastronomii ucházel o práci tak jsem se s tímto setkal. Děkuji Ondřej
OTÁZKA: Dobrý den pane Polreichu, při vší úctě, všiml jsem si ve Vašich četných TV vystoupeních, že hodně solíte, o některých pokrmech se vyjadřujete, že jsou "nedochucený-málo slaný". Uvědomujete si, že sůl je bílý jed, že u nás je konzumace soli vysoko nad průměrem. A v restauraci když přinesou (dle Vás) nedosolené jídlo - tak přeci není nic snazšího než vzít slánku. Ale co když pro někoho pokrm moc slaný? Nabídnete snad nějaké "odsolovací zařízení"? Standa
OTÁZKA: Ohledně francouzské cibulačky :) Šlo mi hlavně o tu bagetku, že je hodně tvrdá... jestli má člověk čekat, až změkne :) Nebo ji nechat v talíři... Je to boj :) Samozřejmě to beru s nadhledem... Zuzka B.
OTÁZKA: Fandím Vám, jste svůj! :) Prosím pohovořte o Vašich rodičích, výchově apod. Moc díky! Radka Kollingerová
OTÁZKA: Vaše pořady mám rád, ale připadá mi, že měříte dvojím metrem. Když Vaří někdo Vám, tak se ušklíbáte nad všelijakými "ozdůbkami" , které se slovy "tohle mám jíst taky" dáváte na okraj talíře, ale když pak vaříte sám, tak skoro do každého jídla zabodnete na závěr (u všech ostatních nenáviděnou) "větev" rozmaryny. Tak jak to je ??? :-))) Roman Dorský
OTÁZKA: Na které město máte nejkrásnější vzpomínky? Jakub Viřiďa
OTÁZKA: Dobrý den, chtěl bych požádat o kontakt na pana Šéfa. Mám pro něj nabídku na neotřelou návštěvu kuchařského učiliště pro odsouzené, které je přímo ve věznici. Děkuji a doufám, že nabídku přijme. Pavel Rolinec
OTÁZKA: Dobrý den, koupil byste si v Albertu hotovku honosící se přídavkem "Albert Quality"? Petr
OTÁZKA: Dobrý den, často jste řekl, že Vám chutná všechno. Ale přece špičkový kuchař jako jste bezesporu Vy, musí být mlsný, tedy mít vytříbenou chuť. Mne opravdu chutná všechno, tedy když vařím nemohu se řídit chutí - ochutnávat. Děkuji za odpověď. Setik anonym
OTÁZKA: Zdenku. U mě jste nejlepší z nejlepších a obrovskej vzor v gastronomii. Rád bych měl od Vás podepsanou fotku s věnováním. Je to možný?? Jan Bednář
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, ráda sleduji Váš pořad a fandím Vám. Zajímalo by mě, jestli ty " špatné restaurace se špatným jídlem " jsou více věcí kuchařů nebo vedení restaurace ( majitel nenakupuje čerstvé suroviny, vaří z prášků...) ? Setkal jste se někdy s Gordonem Ramsayim ( americká verze Ano, šéfe) ? Díky za odpovědi a přeji silný žaludek a pevné nervy v těch našich restauracích. Jana Jana
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, pořad Ano šéfé byl skutečně super rád jsem se na něj koukal až do konce. Chtěl bych se Vás zeptat po těch několika letech natáčení, bylo to pro i pro Vás nějaká zkušenost, která Vás ovlivnila a něco i naučila? Přece jen jste navštívil a viděl spoustý různých hospod špatných i lepších. Ještě bych si dovolil i druhý dotaz, vybavíte si, které natáčení bylo pro Vás nejzajímavější? Děkuji Jakub Jakub
OTÁZKA: Jaký používáte (nejčastěji) prohlížeč? Artur Dent
OTÁZKA: dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se vám v noci zdají sny a o čem tak jsou. jestli logický, nebo fantazie a ptákoviny bez větších spojitostí a tak. pamatujete si nějakej aspoň kousek, že byste tu uved? pepík
OTÁZKA: Dobrý den, kdy jste naposled jedl bagetu, FF burger, tlačenku s octem a cibulí.. anonym
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, myslíte si, že se vývoj gastronomie v nejbližších letech nějak diametrálně změní? Případně jak? Děkuji za odpověď. Jirka
OTÁZKA: Dobry den sefe z Gold Coastu...nestyska se Vam po Australii? Tom Frana
OTÁZKA: Dobrý den, jednoduchá otázka - na čem smažit? A jaký olej je kvalitnější? Slunečnicový nebo řepkový? děkuji Lucik
OTÁZKA: Dobrý den, zajímalo by mě, jakým způsobem si můžu doma připravit hovězí steak? Vždy, když se o to pokouším, tak je steak tvrdý... Děkuji za jednoduchý návod ;) A fandím vám. Pavel
OTÁZKA: Dobry den sefe, vnimate se jako lepsiho managera nebo kuchare? Daniel
OTÁZKA: Byl jste na vojně? A co si myslíte o snaze o znovuobnovení branné povinnosti? Zdeněk Mahler
OTÁZKA: Pane Pohlreichu, proč kuchaři citron vymačkávají a do jídla šťávu "cedí" přes prsty? Připadá mi to krajně nehygienické a mnohem horší než jedna pecička v jídle. V kuchyni máte plno všelijakých pomůcek, včetně drahého robota, tak snad malý ruční odšťavňovač není takový luxus. Aleš
OTÁZKA: Baví vás jetě ta celá mediální pozornost kolem Vaší osoby nebo už byste si chtěl odpočinout a už v klidu řídit své podniky jako neveřejná osoba? Jan Dudek
OTÁZKA: Dobrý den, jak se díváte na současný trh práce co se týká kuchařů? Máte pocit, že naše střední školy (učňáky) produkují dostatek kvalitního personálu? U nás v restauraci se neustále potýkáme s odchody těch dobrých "za lepší štací" nebo propouštění těch neschopných. Je vůbec kde brát nebo je budoucnost taková, že budou vařit nadšení instalatéři a účetní? Díky za odpověď a mějte se hezky Honza Ježek
OTÁZKA: Kam byste poslal vlastní děcka, kdyby se chtěla vyučit a stát kuchaři? šárka Vacková
OTÁZKA: Dobrý den. Jakou kvalitu mají podle vás jídla v restauracích v rámci obchodních domů? Myslím tím restaurace GLOBUS, XXX Lutz nebo IKEA? Pavel
OTÁZKA: Kdybyste měl zrušit deset povolání, jaká by to byla? Hannes A.
OTÁZKA: Jakou pozorujete změnu v českých restauracích za posledních 7 let? Pokud otázka už byla tak se omlouvám. Marek Mazur
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, nedokážu si stále vysvětlit proč je chorvatské pohostinství na daleko vyšší úrovni než to české. Počínaje obsluhou, kde číšníci a servírky jsou řádně a společensky oblečení a obsluha je rychlá s patřičnou úctou k zákazníkovi. Jsem z Příbramska, ale úroveň restaurací u nás je mizerná a zdá se mě, že celková úroveň se nemění. Např. poslední návštěva restaurace na dobříšském zámku, jídlo nic moc, sice rychlá obsluha, ale číšník obsluhuje v croccskách. Zoufalá úroveň. Martin Martin Florián
OTÁZKA: Co si myslíte o přijímání migrantů do ČR? Jan Bárta
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, proč ve Vašich restauracích nevaříte španělského ptáčka? Vždyť je to podle mnoha Čechů to vůbec nejlepší české klasické jídlo. Dát si třeba ve světě bahenního kraba je jistě fajn, ale když se člověk vrátí domů, tak zatouží po naprosté klasice... A ještě jedna otázka. Nemáte pocit, že celý ten humbuk s michelinskými hvězdami je jen taková snobská šaškárna? Mnohem lepší by asi bylo vykašlat se na micheliny a zařídit u nás třeba každoroční předávání Medaile Dobromily Retttigové takovým kuchařům, jako jsou oba Sapíci nebo Frič a třeba i Vám osobně... Jaroslav Smílek
OTÁZKA: Dobrý den Pane Pohlreichu Chtěl bych se Vás zeptat, proč se u nás v ČR stále najde tolik lidí co se přímo štítí jakékoliv mořské kuchyně. Na zájezdech v zahraničí kde v hotelu se známými jíme třeba jídlo z chobotnice, tak mnozí z nich už říkají jak moc se těší na pořádné české jídlo jako je guláš nebo něco s knedlíky :D (mě to vůbec nechybí). Někdy mi to připomíná scénku ze slunce seno, kdy zahraniční zájezd Čechů Itálie kouká na červeného uvařeného humra s vytřeštěnýma očima a čeká že ten humr po nich skočí... Dále bych se Vás chtěl zeptat co by mělo být hlavním hybatelem vývoje české gastronomie v budoucnu... Jan Kovanda
OTÁZKA: Zdravím oba pány ve studiu. Měl jsem tu čest navštívit několik kuchařských kurzů vedených Zdeňkem. Děkuji za ně. Velice profesionální a přitom i zábavné. Chci se zeptat kdy plánujete otevřít novou restauraci v Praze, pokud se nepletu mělo by jít o bistro. Můžete přiblížit Váš koncept? A co říkáte udělení Michelinské hvězdy restauracím, které nejsou v provozu déle než rok. Vy u Vás v restauracích již několik let dnes a denně přesvědčujete hosty o Vašich kvalitách. Myslím, že by to mělo být také ocenění dlouholetého udržení kvalitních služeb. Děkuji a přeji mnoho spokojených hostů. Michal
OTÁZKA: Dobry den, vasi prace si velmi vazim a v kuchyni mne nikdy neprestanete inspirovat. Otazka: kolik let podle vas bude jeste trvat doba, nez lide u nas pochopi, ze varit stylem "co nejlevneji, co nejvic a co nejrychleji" neni dobre a ze vlastne sidi sami sebe? Kde se vlastne tahle touha obelhavat sami sebe v lidech bere? Dekuji za odpoved... Lukáš Závodský
OTÁZKA: Získal jste skrze natáčení s našimi nejlepšími dokumentaristy nějaký nový pohled na českou kinematografii? Honza H.
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu! Předem děkuji za včerejší jarní díl Vašeho vaření, opravdu by si člověk pošmákl jen z obrazovky. Ale chtěla bych se zeptat, opravdu je smažák taková hrůza:-)? Já si ho dám v rest. docela ráda, doma se tak nepovede. . Děkuji a mějte se co nejlépe! Lenka Polnická
OTÁZKA: Dobrý den, dívám se mimo jiné taky na pořad Babica vs. Sapík. Kdy uvídím pořad Pohleich vs. Babica? Moc by mě zajímal tenhle souboj ohodnocený nezávislou porotou. Lukáš Sedláček
OTÁZKA: Dobrý den, co říkáte na pořad TV Barrandov Babica vs. Sapík? Vypadá to, že se podařilo pro Jiřího Babicu najít vhodný formát, souboj šéfkuchařské kuchyně pana Sapíka a improvizace J. Babici vypadá jako koncept velice životaschopně. Děkuji, hezký den. Petr Zgarba
OTÁZKA: Zajímal by mě váš názor na "přidružené vývařovny", tj. na situaci, kdy řezník si otevře hned vedle řeznictví jídelnu, kde vaří jednoduchá jídla jako guláš, ovar, atd. Jídlo prodává u pultu a je jíst je možno jen na stojáka. Avšak vše je čisté, a ceny jsou do 70 Kč. Jídlo mi přijde chutné a pořádné porce. Je toto obvyklé i na západě, nebo se jedná o nějakou českou specialitu, a dal byste si v takovém zařízení oběd? Pokorný
OTÁZKA: Myslíte, že by měli být zrušení soukromí exekutoři? Jan Dvořák
OTÁZKA: Co byste udělal se 2,5 miliardami? Robert
OTÁZKA: Nemám otázku. Chtěl bych Vám jenom poděkovat za Váš přístup. Dost často řešíte spíše problémy lidí, než problémy s vařením a jde Vám to. Přeju pevné nervy, někdy je jich hodně zapotřebí. Jarda
OTÁZKA: Zdravím Vás, měl bych na Vás jednu otázečku. Kterou světovou kuchyni lze podle Vás bez problému vařit i u nás z běžně dostupných surovin? Mými favority jsou Itálie a Mexico, proto by mě zajímal názor profíka. Díky za odpověď. Roman Kachlíř
OTÁZKA: Dobrý den, jsem kuchař a mým snem je vás navštívit ve vašem podniku, abych viděl jak to u vás chodí. Myslím samozřejmě v kuchyni. Myslite, že by byla ta možnost. Jinak jsem váš velký fanoušek a obdivovatel. Pavel Loub
OTÁZKA: Dobrý den, co si myslíte o hodnocení restaurací na internetu v diskuzích atd. (např. těch co ve vašem pořadu uspěly - U Štěpána, U Zběhlíka ) lidmi kteří si hrajou na Pohleicha. Závidí těmto lidem úspěch nebo jsou to lidi kteří nikdy nebudou s ničím spokojeni a hledají všude problémy (cena, kvalita, rychlost arogantní majitel co se v televizi přetvařuje atd.) ? Co si o těchto lidech myslíte? Venca HH
OTÁZKA: Dobrý den co si myslíte používání glutamátu sodného jako dochucovadla?.Používali ho japonští kuchaři už od 5 století ve formě mořských řas Laminaria japonica. Roman
OTÁZKA: Umite Malovat? Filip Hlasny
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlerichu, je možnost se s Vámi setkat ať už ve vaší restauraci nebo někde jinde? Ráda bych Vám představila pár speciálních doplňkových produktů z révy vinné, které jsou prozatím známe především v zahraničí.Doufáme, že se změní povědomí o těchto produktech. Také děkujeme za zlepšení celorepublikové gastronomie. S pozdravem z jižní Moravy Bartoníková Kristina Kristina Bartoníková
OTÁZKA: Dobrý den, co si myslíte o hodnocení restaurací na internetu v diskuzích atd. (např. těch co ve vašem pořadu uspěly - U Štěpána, U Zběhlíka ) lidmi kteří si hrajou na Pohleicha. Závidí těmto lidem úspěch nebo jsou to lidi kteří nikdy nebudou s ničím spokojeni a hledají všude problémy (cena, kvalita, rychlost arogantní majitel co se v televizi přetvařuje atd.) ? Co si o těchto lidech myslíte? anonym
OTÁZKA: přeji Vám Zdeňku ať konečně dostanete tu vytouženou hvězdu * Richard Ostrava
OTÁZKA: Dobrý den, čast ose ve svých pořadech negativně vyjadřujete k různým jídlům (např. smažené syrečky a podobně). Za sebe mohu říct, že to jsou naopak většinou jídla, která vyhledávám a mrzí mne, když restaurace (i pod dojmem z Vašich pořadů) jídelní lístky proškrtávají. Mnohdy se mi už stalo, že jsem si v nabídce nakonec nebyl schopný vlastně nic vybrat (zvláště v kombinaci s také Vámi prosazovaným přístupem, kdy kuchyně neumožňuje jakékoliv zákaznické změny na požádání - např. carbonara bez vajíčka). Z čeho pramení Vaše přesvědčení, že právě Vaše chuť je ta správná? Pavel Obdržálek
OTÁZKA: Ochutnal byste lidské maso? Samozřejmě po vhodné tepelné úpravě a s vhodnou přílohou. Jaromír Sejc
OTÁZKA: Máte teď před sebou nějakou profesní výzvu? Jirka
OTÁZKA: dobrý den,co si myslíte o vaření s bujony. Jiří Rakušan
OTÁZKA: Dobrý den, zajímalo by mě, jaké bylo Vaše nejoblíbenější jídlo, když jste byl dítě. Pokoušel jste se vařit už jako malý (například s rodiči)? Děkuji a přeji hodně štěstí v životě i byznysu Veronika
OTÁZKA: Dobrý den, vzhledem k tomu, že v pořadu Ano, šéfe! často kritizujete zbytečnosti v jídelních lístcích jako jsou šílené názvy pokrmů typu "Hraběnčino tajemství" apod. a také názvy výrobců různých produktů, zajímalo by mě, proč v menu restaurace Café Imperial máte reklamu na Illy café nebo výrobce nožů Zwilling a také např. v dezertech něco jako "Zmrzlinový pohár Bomba". Děkuji! Zuzana
OTÁZKA: Dobrý den, je Váš hrubý jazykový projev součást Vaší přirozenosti, nebo jen stylizovný image pro přiblížení Vaší show lidovým masám? Jaromír
OTÁZKA: Dobrý den, rád bych se zeptal jak dopadla aféra studenta Pavla (alias Kluk s řetízkem). Řekl bych, že se to neprávem otočilo proti Vám respektive celému pořadu. Petr W.
OTÁZKA: Zdravím, řekněte mi prosím upřímně (i když vím, že úplně upřímný být nemůžete) - nakolik jsou scény v pořadu Ano, šéfe! předem domluvené, opakované, aby byly atraktivnější apod. a nakolik je to skutečně ryzí improvizace a reality show? Třeba co se týče slavného Hrníčka... bylo to opravdu autentické? Máte o něm nějaké zprávy? Díky. Jaroslav
OTÁZKA: Dobrý den. Vaše recepty a pořady mě motivovaly k tomu, abych doma častěji a pozorněji vařil zajímavá jídla z co nejlepších přísad. Tak díky za inspiraci. Chtěl bych se Vás zeptat, jak uvažujete koncepčně o vaření doma? Tak normálně, na (téměř) každý den pro malou rodinu. Jak se podle Vás může člověk v takovémhle vaření s co nejmenší námahou postupně zlepšovat? Zkoušet pořád nová jídla nebo trénovat jen několik těch samých do "dokonalosti"? Nebo si jednou za čas zajít na nějaký kurs? A kde by se podle Vašeho názoru daly pravidelně nakupovat opravdu kvalitní přísady do domácích jídel pro rodinu? Nemyslím zeleninu a maso, ale kvalitní zakysanou smetanu, mletou papriku, pečivo, kvalitní passatu, těstoviny, a tak. Musí člověk opravdu prolézat různé farmářské obchody a ingredience si vyskládat, když nechce prostě všechno nakupovat v supermarketech? Nebo je podle Vás nějaký opravdu kvalitní obchod, kde člověk může každý týden opravdu dobře nakoupit i v malém? Díky a mějte se hezky. Michal T.
OTÁZKA: Jaké největší spropitné - ať v absolutních nebo relativních hodnotách - jste kdy dal v restauraci? Vilém Rouschi
OTÁZKA: Včera jsem nemohl najít svoje hodinky, myslel jsem, že jsem je ztratil, nebo mi je někdo ukradl. Nakonec jsem je našel - dal jsem je omylem do druhého hrníčku. Víte jaké z toho plyne ponaučení? :-) Petr Pešek
OTÁZKA: Co ma vetsi vplyv na kvalitu jedla v restauraciach : kvalita ingrediencii alebo pristup kuchara Juraj
OTÁZKA: Dobrý den, jak po práci relaxujete? Děkuji. Ondra
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu. pominu-li čerstvost potravin a design naservírovaných jídel.. co je dalším faktorem kvalitních pokrmů. Děkuji. Jakub
OTÁZKA: Dobrý den, Zdeňku. Jaký je Váš pohled na plýtvání jídlem, ke kterému restauratéři přispívají svým neodborným přístupem dnes a denně? Samozřejmě "máslo" na hlavě mají velmi často i domácnosti. Každopádně nemyslíte, že by vrcholná gastronomie měla zužitkovat zejména u zvířat všechny chutné a stravitelné části? A jaký je Váš názor na normy a směrnice EU na povinné zakřivení mrkví :)) děkuji a ať se Vám daří, hlavně nepolevit, jste v tom dobrej. Sean
OTÁZKA: Dobrý den, naplánujete projekt typu Pekelná kuchyně jako byl v USA? Myslím si, že by to mohlo být dost zajímavé. Děkuji Marek
OTÁZKA: What is your favorite brand of clothes? Steve Stroganoff
OTÁZKA: Dobrý den, navštívil jste nebo se chystáte někdy navštívit El Buli ve Španělsku? Miachal Dorazil
OTÁZKA: Dobrý den, zdravím do studia. Rád bych se zeptal Pana Polreicha co je podle vás vadou na české Gastronomii ? Může za to už výuka na školách viz díl na Střekově ? Protože začínám marně hledat dobré restaurace. Děkuji Zdeněk. Zdeněk Majdič
OTÁZKA: Musim se opakovat, ze restaurace, ktere dostaly hvezdy, vetsinou do roka zkrachovaly nebo delaji takova jidla, ze se to neda jist. Vlastni zkusenost. Vlada
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, dá se porovnat úroveň gastronomie v ČR a na Slovensku? Děkuji za odpověď. Rasťo
OTÁZKA: Prosim o nazor. Pokud si obstaram na svatbu vlastni vino, z Moravy, vsechny ostatni sluzby, přípitek, sekt, veškeré jidlo cca pro 30 lidi, nasledujici oslava do 70 osob budu mit od vybrané restaurace, je účtovne "korkovne" ve výši 4000 kč adekvatni? Dekuji Janina
OTÁZKA: Dobrý den, dvě otázky: Opravdu si myslíte, že Paella je "španělské rizoto", jak jste řekl v Barceloně, kde se prodává "turistická paella"? :) 2. Mám některé vaše knihy i knihy pana Vaňka, překvapilo mě množství chyb. Např. v cizojazyčných názvech "croquetas" píšete "crocetas". Některé recepty "nevycházejí". Jak probíhá dozor nad knihou vydanou pod vaším jménem? Děkuji a zdravím... Lumir Novak
OTÁZKA: Dobrý den. Určitě Vám zde spousta lidí bude děkovat za Váši osvětu a myslím si i zlepšení (ať už to nebyl prvořadý záměr) gastronomické situace v ČR. K těm si připojuji i já. Každopádně bych měl takovou jednu technologickou konkrétní otázku. V každém postupu při přípravě steaku se uvádí, že má mít maso pokojovou teplotu. Jakým způsobem se toto dá zaručit v profi kuchyni, když samozřejmě nevím, kdy si kdo objedná steak? Nebo je na to nějaké zařízení, které té porci o max. 4 stupních dokáže "přivodit" rychlejší ohřátí? Děkuji a ať se daří! S pozdravem Richard Rod Richard Rod
OTÁZKA: Zdravím, nemáte už dost těch neustále se opakujících otázek ve všech rozhovorech, které podáváte? Třeba na otázku typu "kam směřuje česká gastronomie" jsem vás slyšel odpovídat mnohokrát. Já už bych asi raději nedával rozhovory :D Jaroslav
OTÁZKA: Měl jste někdy pocit vyhoření? Emil Kraslicki
OTÁZKA: Dobrý den, jak se díváte jako kuchař na hosty s potravinovou alergií - máte problém jim přizpůsobit něco z jídelního lístku, nebo Vás to otravuje? Musím říct, že zatím jsme se setkali se skvělými reakcemi - když už jsme pozvaní s kamarády do restaurace, kde si z jídelního lístku nemůžeme vybrat nic bez "našich" alergenů, kuchař vždy zvládne nějaké jídlo trošku přizpůsobit. (A musím podotknout, že zrovna nám strašně moc ulehčilo život povinné značení alergenů.) Děkuji a hezký den. Jana
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu,chtěl bych se zeptat,proč nabízíte v Café Imperial tak drahé jídlo,kde mnohdy ceny neodpovídají realitě?Chápu,že nelze vařit zadarmo,ale Vaše ceny jsou opravdu extrém.Děkuji za odpověď. davos
OTÁZKA: Dobry den pane Pohlreichu Predem bych Vam rad podekoval za to, co jste udelal pro ceskou gastronomii, protoze toho doopravdy neni malo. Je to neco, o co Vam slo (pozdvihnout ceskou gastronomii a zajem o to, co jime)? Nebo to bylo spis o tom, udelat zabavny porad, ktery by bavil Vas i divaky a pomohl restauracim v problemech? Šimon
OTÁZKA: Jaky je vas nazor na globalni oteplovani a celou zalezitost kolem? Boris Koróni
OTÁZKA: Dobrý den, na natáčení kterého dílu pořadu Ano šéfe nejraději vzpomínáte? Jinak moc děkuji za všechny vaše pořady, které jsou velice poučné a inspirativní. Petr
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, mou otázku začnu chybou - v nadpisu pro on-line rozhovor máte špatně napsané jméno "Pohleich". Je to ovšem asi jediná chyba, která se dá vytknout, i když tato není zrovna Vaší vinou :-)....fandím Vám. Má první otázka směřuje k úspěšnému pořadu Ano šéfe - stal se některý restauratér ze všech sérií pořadu obchodním partnerem, popř. navštívíte některou restauraci/hospodu z pořadu Ano šéfe i po několika letech? Druhá otázka: jelikož jsem z Přeštic, jaké je Vaše oblíbené jídlo z vepřového? Děkuji, David. David, Přeštice
OTÁZKA: Komu čest, tak tomu čest. Fandím Ti Zdeno. HnZ
OTÁZKA: Dobrý den, máte nějaký chutný recep na čapí vejce z Čapí farmy, abychom se po nich po středě neotrávili ještě víc než jsme otrávení teď? Martin
OTÁZKA: Dobrý den, jakou značku šampónu používáte? anonym
OTÁZKA: Dobrý den, váš postoj k panu Babicovi je obecně známý a vcelku pochopitelný, dokázal byste ohodnotit ostatní kuchaře z "televizní branže"? Konkrétně Sapík, Kašpárek, Dita P., Kluci v akci apod? Jan Janeček
OTÁZKA: Dobrý den, protože koukám pravidelně na Váš pořad ANO ŠÉFE a nejvíce se mi líbila poslední řada kterou jste natočili chci se zeptat, zda plánujete ještě nějakou řadu . Pokud ano tak kdy by se mohla objevit v TV? děkuji S pozdravem Míra Miroslav Holan
OTÁZKA: Myslíte si, že intezivní diverzifikace portfolia může vést ke snížení rizika? Nebo je dobrý sázet spíše na zaručený koně? Jak přistupujete k životu v tomto ohledu? Václav Janda
OTÁZKA: Dobrý den. Jaký jste byl student ? Jak vám šly odborné předměty ? S pozdravem Jirka Jirka
OTÁZKA: Kolik si myslíte že skončí restauratérů v listopadu 2016? Olin Filda
OTÁZKA: Zajímalo by mě, jak pan Zdeněk řeší situaci, kdy má rýmu a necítí chutě. Má nějaký fígl, jak chuť znovu navodit? Děkuji. Mirek
OTÁZKA: Dobrý den, v první řadě chci říct, že vás uznávám a respektuji jako kuchaře i jako člověka. Nicméně se chci zeptat, jestli někdy nelitujete toho, že jste se stal takovou mediální hvězdou. Samozřejmě jsem si jist, že vám to z obchodního hlediska spíše pomohlo a dělá vám to obrovské PR, nicméně je otázkou, jaká klientela si vás díky tomu všímá. Zajímá mě, zda vám nevadí, že i přesto že jste bezpochyby velmi dobrý kuchař, tak vaše jméno bývá spojováno primárně s televizí a až sekundárně s vařením; nestává se vám, že vás kolegové neberou vážně a dělají si z vás legraci? Neměl by se kvalitní kuchař spíše zdržovat účasti v podobných pořadech, aby se vyhnul bulvárnímu tlaku a dalším pro gastronomické umění nežádoucím ryze marketingovým pozornostem? Jaroslav
OTÁZKA: Dobrý den, srdečně zdravím. Chtěl jsem se zeptat, zda by bylo možné uskutečnit návštěvu u vás se třídou 7.ročníku základní školy, a udělat krátké povídání s ukázkou o gastronomii? Děkuji. S pozdravem Jindřich Hašek Jindřich Hašek
OTÁZKA: Přeju príma den, 1) používáte vůbec doma papiňák? Nikdy jsem ho ve vešich pořadech neviděl. 2) mohl byste mi vysvětli a rozlišit termíny: džem, marmeláda, chutney. A pak ragů, suflé, soté. Díky mockrát Kuba
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, přesto, že nejsem profesionální kuchařka, vařím ráda snad i proto dobře. Myslím, že nemusím být ale profesionál, abych rozpoznala nechutné jídlo od kvalitního a žel, většina našich restaurací nabízí nekvalitu. Co mě na tom zaráží je, že si většina kuchařů, potažmo majitelů restaurací neuvědomuje, že mezi dobře a špatně uvařeným jídlem není až takový rozdíl v pracnosti, ale právě v potřebě donést hostovi na stůl kvalitu. Jak je možné, že to většina restaurací u nás neumí? Moc Vám fandím, přinesl jste svěží vítr do českého "pohostinství". Mášová Dita Mášová
OTÁZKA: Dobrý den, důvěřujete hubenému nebo vychrtlému kuchaři? Jan Novák
OTÁZKA: Dobrý den, jaké pravidelně čtete noviny a www stránky a proč? Jan Beznoh
OTÁZKA: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste byl někdy v Prostějově nebo Olomouci v nějaké restauraci? A názory na ní. A ještě bych se chtěla zeptat zda se stravujete v jiných restauračních provozech než jsou Vaše. (samozřejmě mimo natáčení Ano šéfe a zahraničí) Děkuji za odpověď. Petra V. Petra Voglová
OTÁZKA: Ahoj Zdeňo, moc se mi líbí jak děláš věci a jakou máš žifotní filozofii, je ještě nějaká možnost se s tebou potkat v Prakulu na nějakém kurzu? Ostatní kluci jsou tam taky super, ale ráýd bych se potkal i s tebou:) Martin Martin Bušek
OTÁZKA: Pane Pohlreichu, ty vulgarismy používáte i v běžném životě, nebo hlavně před kamerou? Na sprosté mluvě není nic špatně, já takto "hřeším" denně, ale zajímá mě, nakolik je to jenom televizní fikce s cílem přitáhnout více diváků. Děkuji. Richard
OTÁZKA: Dobrý den, Navštěvujeme čas od času Café Imperial a jelikož mám s čím srovnávat, musím uznat, že oblsuha a jídlo je naprosto prvotřídní. Nechci Vám mazat med kolem úst, jak se říká, nicméně nějak nechápu podle čeho se vlstně ty Michelinské hvězdy udělují… Chtěl jsem se však zeptat, vaříte někdy ještě osobně v Café Imperial či to již celé funguje bez Vás a věnujete se jiným povinnostem? Pokud tam některé dny vaříte osobně, je možné nějak zjistit které? A má druhá otázka je – co znamenájí různé “úbory” číšníků? Někteří jsou v černém, někteří v bílém, jiní kombinovaně. Děkuji S pozdravem Petr Petr
OTÁZKA: Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je nebo bylo vaším snem získat Michelinskou hvězdu a co je podle Vás nutné (kromě talentu) udělat pro to aby ji kuchař získal? Michal
OTÁZKA: Dobrý den, Navštěvujeme čas od času Café Imperial a jelikož mám s čím srovnávat, musím uznat, že oblsuha a jídlo je naprosto prvotřídní. Nechci Vám mazat med kolem úst, jak se říká, nicméně nějak nechápu podle čeho se vlstně ty Michelinské hvězdy udělují… Chtěl jsem se však zeptat, vaříte někdy ještě osobně v Café Imperial či to již celé funguje bez Vás a věnujete se jiným povinnostem? Pokud tam některé dny vaříte osobně, je možné nějak zjistit které? A má druhá otázka je – co znamenájí různé “úbory” číšníků? Někteří jsou v černém, někteří v bílém, jiní kombinovaně. Děkuji S pozdravem Petr Petr
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich, jaký máte názor na Italskou kuchyni, která je prezentovaná českými restauracemi, někdy děsivě, ale mnohdy poměrně kvalitně. Má Italská kuchyně své místo v českých restauracích? Michal
OTÁZKA: Zdravím a prvotně přeji vše dobré, hodně zdraví a mnoho úspěchů, jak v profesním, tak i v osobním životě. Řekněte, třeba vyjádřeno procenty, z jaké práce se skládá Váš pracovní měsíc? Myslím, jak často se dostanete k smotnému vaření, kolik času věnujete organizaci Vašich podniků, kolik času Vám zabere práce pro TV, a tak podobně. Děkuji. Radka Burdová
OTÁZKA: Gordon Ramsay vždy pomůže majitelům restauraci také zrenovovat, ve vašem pořadu nikoliv. Proč jste tento bohulibý záměr vynechali? Děkuji Václav
OTÁZKA: Co říkáte na p. Tunu a jeho pořad A dost? Mě připadá, že kdyby jsme se řídili jeho radami, za chvíli nebudeme mít skoro co jíst a pít Ondřej
OTÁZKA: Hezký den, Zdenku. Všiml jste si toho, že do vašich restaurací chodí čím dál početnější skupina hostů, kteří k vám přišli "na inspekci" a snaží se na všem najít i tu sebemenší chybu, aby vám jakože vrátili vaši kritiku z pořadu Ano, šéfe? Dorota Cerdová
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreich. Chci se zeptat zda by se váš pořad neměl více soustředit na učňovské školy kde je viditelný velký problém. Možná by pak odpadly některé celonárodní problémy s kuchařinou jako takovou.... Luboš
OTÁZKA: Šéfe, myslíte, že se někdy české pohostinství zvedne natolik, že bude možné jít na poměrně dobré jídlo i do restaurace, přijatelné cenové skupiny? Nebo, že by závodní stravování mohlo být poživatelné? Např. u Eurestu pozoruji klesající tendenci kvality již léta, přitom cena neustále roste. Jak to, že ten odpad konkurence prostě nevymýtí? Přemysl Kyselák
OTÁZKA: Koukám na vás rád,a přitom naše restaurace a hospůdky vaří tak hrozně.Stále se snažíme napodobovat a nebo kurv.t zahraniční kuchyni.Přitom naše česká jídla jsou tak dobrá.Stačí se podívat jak vařili naše babičky,jednoduše a bez různých přípravků.Jsou to sice těžká jídla ale stačí s jen s tím jídlem pracovat.Proč stále vaříme takové patlaniny a nevěnujme se vlastní kuchyni. Tomáš Machálek
OTÁZKA: Stalo se vám někdy, že jste místo soli nasypal na steaky cukr? Vilda
OTÁZKA: Hezký den , jak dalece lidé podle Vás stojí lidé o kvalitu jídla ? Mám zkušenost , že stačí průměrné jídlo , za co nejlevnější cenu. Děkuji . Na shledanou Laďka Ladislava Strnadova
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, dříve v restauračním businessu platilo, že zákazníkův prožitek z restaurace byl 50/50 kuchyň/servis. Myslíte, že v poslední době se tohle změnilo a jaký vliv na to má prezentace restaurace online na sociálních médiích a recenzních stránkách? Předem Děkuji za Vaší odpověď. Vojta Vojta
OTÁZKA: Vážený pane Pohlreich. Váš pořad ano šéfe bezesporu pomohl ke zlepšení gastronomie v některých restauracích. Myslím že další pořad by se měl také zaměřit na ceske farmáře a potravinářství vůbec. Ceske potravinářství volá po pomoci. Jarda Tomasek
OTÁZKA: pošíruji často pošíruji rád... je 75°C vhodná teplota?/// řekněte pár slov o POMALéM HRNCI, prosím milan
OTÁZKA: Bude životopis? Vaše kariéra v zahraničí by jistě každého zajímala. A pak musím pochválit, nedávno jsem videl prvni serii ano sefe a musim rict ze jste se od te doby naucil mluvit, v prvni serii jste dost šišlal. Zbyněk
OTÁZKA: Dobrý den, šéfe. Uvědomujete si, že se v určité době rozděloval televizní národ na příznivce Pohlreicha a Babicovi příznivce? Často se mě stalo, že když přišla řeč na vaření, rozdělili se diskutující na dva nesmiřitelné tábory. Jinak velmi rád sleduji vaše pořady o vaření. Několik hlášek z Ano šéfe u nás již zdomácnělo. Kamil Knap
OTÁZKA: Dobrý den. Proč je poslední dekádu takový boj proti éčkům aniž by se rozlišovalo, o jaké aditivum jde? Například E948 (Kyslík) nevadí vůbec ničemu, stejně tak karamel (E 150 a), karoteny (E 160 a), riboflavin (E 101), kyselina mléčná (E 262), chlorofyly (E140), kyselina jablečná (E 296), kyselina vinná (E 334), včelí vosk (E 901), celulóza (E 460), pektiny (E 440), soli kyseliny askorbové (E 301, E 302), soli kyseliny jablečné (E 350, E 351, E 352). A můj favorit je E300, tedy vitamín C a velmi mi chutná i E153, což je rostlinné uhlí. Proč jsou lidé ohledně aditiv v jídle tak hysteričtí? Karel Hlinomaz
OTÁZKA: Dobrý den, kdy skončíte s fekáliemi ve vašich ústech. Chováte se stejně jako ti co mají špinavou kuchyn,plesnivou lednici. Oni mají špínu na rukou, na sporáku a v lednici, vy v puse - a to skutečný profesionál nedělá,i když k tomu má spoustu důvodů. De facto jste stále na jejich úrovni. Proto se na vaše pořady nedá koukat. Při upoutávce na pořad s vámi okamžitě vypínám. K Vám do restaurace? Ani náhodou. Mohly by při přípravě knedlíků s vejci lítat vzduchem.... no vy víte co. Pokud Vám jde o skutečný posun, odpoutejte se od toho. Prokážete, že jste jiný,máte na to. Ondrej
OTÁZKA: Dobrý den, zajímá mě, jestli se můžete pokusit shrnout, co je příčinou dnešního totálního ignorantství většiny restauratérů v Česku, ale tentokrát nemám namysli ignorantství co se týče výběru a přípravy jídel samotných, ale i provozního. Rozumím tomu, že ne každý čerstvý restauratér má peníze a zkušenosti na to, aby otevřel luxusní restauraci typu Imperialu, ale často se nestačím divit, jaké hlouposti v mnoha restauracích vidím a přitom se jedná o záležitosti, které nemusí být vždy úplně nákladné a přesto jejich vliv na mínění hostů řada restauratérů podceňuje - namátkou třeba i jen taková "hloupost" jako absence automaticky se dovírajících dveří na záchod, kdy se pak stává, že se člověk usadí u stolu poblíž záchodů a ten prostě často zůstává otevřený. Je to jen příklad maličkosti, kterých se v mnoha restauracích nashromáždí řada a velmi to kazí celkový dojem z provozovny. O šetření na personálu a na kuchařích nemluvě. Co je příčinou tohoto ignorantství? Proč to lidé nedělají pořádně? Jaroslav
OTÁZKA: Dobrý den,líbilo se Vám v Českém Krumlově?Opravdu je podle Vás Italská kuchyně,ta nejlepší? František
OTÁZKA: Dobry den, mna by zaujimalo, ci existuje jedlo alebo surovina, ktoru by ste nikdy nezjedol a preco? Milos
OTÁZKA: Vyzkousel jste nekdy drogy? Marianku, nebo nejake bylinky... Ptam se vazne. Martin Svoboda
OTÁZKA: Dobrý den, proč jste tenkrát při natáčení Ano, šéfe v Německu, když provozovatel přiznal, že šidí hosty a pangase vydává za lososa, prostě nestopnul natáčení a neodešel, při takové míře drzosti a neslušnosti ze strany toho provozovatele přece nebyl důvod v natáčení pokračovat nebo ano ? Roman
OTÁZKA: Dobrý den,Zdeňku nějakou vychytávku,fígl na výborný guláš?:-)Děkuji anonym
OTÁZKA: Dobrý den. Máte nějakou statistiku, kolik kuchařů smaží na teflonových, keramických, ocelových, či litinových pánví? Děkuji. Tomáš Červenka
OTÁZKA: Dobrý den, jsem teorií nepolíbený amatér, ale rád bych se posunul. Chtěl bych se naučit základní postupu - jak připravovat omáčky a šťávy, jak péci maso atp. Poradil byste mi prosím, odkud začít? Popř. doporučit nějakou publikaci? Děkuji Jakub
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlrajch.Je pravda,že hrajete v seriálu Ohnivé kuře?Jinak my s manželem vás velmi obdivujeme a sledujeme každý váš pořad,nejvíc se nám líbí Teď vaří šéf,jste pro nás inspirací abychom vařili jinak než jen českou klasiku.Ať se vám daří,přeji hodně zdraví Vám i Vaší paní. Iveta
OTÁZKA: Zdeňku, šéfe, rád bych se ještě zeptal, jak často se vážíte? A upravujete si pak mírně jídelníček, při výkyvech váhy? Počítáte si orientačně snězené denní kalorie? Nebo toto vůbec neřešíte a necháváte to plynout? Děkuji za odpovědi. JiP
OTÁZKA: Dorazíš konečně po dlouhé době na veterány za starý Technik? Pavel Marek
OTÁZKA: Dobrý den, proč došlo ke změně formátu pořadu Ano šéfe - směrem ke hledání senzací, příběhů a slz? Objevuje se čím dál méně vaření a skutečných problému restaurace... Sám s touto změnou souhlasíte? Děkuji. David Bartoš
OTÁZKA: Pane Zdeňku, zajímá mě, jestli se někdy zajdete "sprasit" třeba do mekáče? Díky. Karel
OTÁZKA: Dobrý den, když v současnosti jezdíte do restaurací v rámci natáčení pořadu Ano šéfe, ale i v rámci soukromých návštěv - vidíte nějakou viditelnou změnu a pokrok směrem vpřed od té doby co se začaly vysílat první díly Ano šéfe? David Bartoš
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, co si myslíte o pořadu Prostřeno? Zdena Horakova
OTÁZKA: Dobrý den šéfe, Zveřejníte recept na Váš "kaťák" ? Aby 4cenové věděli jak na to!? Děkuji R Richard
OTÁZKA: Zdeňku, šéfe, rád bych se zeptal, z jaké oceli jsou Vaše nejoblíbenější nože? Jak je brousíte a jak jinak se o ně staráte? Jak dlouho takový profi nůž vydrží než je potřeba ho vyměnit? Děkuji za odpověďi. JiP
OTÁZKA: Dobrý den, byla jsem nedávno u vás v Imperialu. Moc se mi tam líbilo. Jen by mě zajímalo, proč jídlo nosí vždy dva číšníci, z toho jeden funguje tím způsobem, že pouze chodí za svým kolegou, jídlo drží a hostům ho nedává. Proč nesmí servírovat i on? Děkuji za odpověď. Eva K.
OTÁZKA: Dobrý den, jaký máte názor na regionální gastronomii? Myslíte, že mají v ČR budoucnost restaurace zaměřené na regionální stravu, využívající regionální suroviny? Dále bych se chtěl zeptat, jestli si i vy někdy rád pochutnáte třeba na takovém "smažáku". Jiří Paťák
OTÁZKA: Dobrý den, Zdeňku. Zajímalo by mě, co si dáváte v restauracích za jídlo, pokud tam nejste pracovně (zřejmě si neobjednáte 3-5 jídel naráz, abyste z každého ochutnal)? :-) A jaké je vaše nejoblíbenější "domácí" jídlo, které třeba vaříte i své rodině. Děkuji. Alena
OTÁZKA: Mistře proč jste tak sprestej a pokždé nadáváte až je to hnusné a nechutné. Asi by jste se měl léčit a mít kurz seovládání. Poslední dobou jsem vaše pořady totálně zavrhnul z toho jak jste sprostej. Tím se zničíte Karel
OTÁZKA: Dobrý den, je nějaká restaurace nebo její majitel či kuchař, kde jste natáčel a kam se rád vracíte, kde jste si treba vybudoval určitý vzah, kam zajedete na jídlo a pokec i po odvysilani, čistě soukromě, bez "záře televizních kamer"? Díky a hezký den. Tomáš Kopal
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, Trápí mě pořád jedna věc a to do jaké míry je pořad ano šéfe pravdivý a nakolik sehraný pro kamery? Kdyby jste to měl vyjádřit v procentech :-) ? Pořad s manželkou sleduje a líbí se nám! Děkuji T. Tomáš
OTÁZKA: Dobrý den, dá se v dnešní době udělat špičková restaurace mimo Prahu? Roman
OTÁZKA: zdravim. sledujete fotbal? oblibeny tym? sparta nebo slavie? :D Gabriel Pintér
OTÁZKA: Dobrý den šéfe Rád bych se Vás zeptal, jaké druhy potravin si myslíte, že jsou oproti těm v zahraničí v Česku nejlepší a které naopak nejhorší. (např. máme skvělý sortiment pečiva, ale naše maso je špatné) Roman Diogenés
OTÁZKA: Myslíte že současná migrační vlna ovlivní do budoucna ,,Evropskou kuchyni" ? Co si budeme namlouvat ale většina migrantu v Evropě zůstane. Ruda Hlousek
OTÁZKA: Dobrý den, co jste dneska snídal? A co by jste prosím poradil ženě co ráda vaří, ale neví co vařit? Neplánujete vydat nějakou kuchařku s tipy na večeře? Velmi děkuji a přeji hezký den Ivet S
OTÁZKA: Dobrý den. Je nějaké jídlo, které nemusíte a nebo které vysloveně nesnášíte ? Děkuji, Jirka Jirka R.
OTÁZKA: Vaši rodiče mluvili doma stejně vulgárně jako vy v televizi ? Jan Toman
OTÁZKA: Dobré ráno. Chtěl bych vidět víc jídel z ryb, jestli je to možné? Když se o dovolené nevaří navštíví člověk spoustu podniků a všude je to jak přes kopírák, třeba by se něco změnilo. Dík Přemysl Černík
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohlreichu, měl bych dotaz k jednomu z dílů Ano šéfe! Byl asi jako jediný z Německa a kuchař tam úmyslně okrádal hosty tím, že jim dával místo objednaného lososa jinou, v nákupu samozřejmě levnější rybu. Ještě utrousil, že to jsou mongoloidní lidi, kteří určitě nepoznají rozdíl. Nakonec dostal dokonce dvě hvězdy, při návratech jste jim jednu hvězdu odebral. Proč se snažíte pomáhat takovýmhle lidem? Když o své restauraci někdo přemýšlí "Jak nejlépe okrást hosty" tak i přesto si zaslouží Vaší pomoc? Děkuji za nevyhnutí se odpověďi. Lukáš Novotný Lukáš Novotný
OTÁZKA: Dobrý den, jste správný Čech ? Baví vás být za sprosťáka ? Tomas Varga
OTÁZKA: Dobry den, v jednom z dilu Ano, sefe! jste kritizoval sul a pepr na stole s oduvodnenim, ze jidlo ma byt dochucene kucharem a soli a pepre jiz tedy neni treba. Proc tedy mate sul i pepr na stole v Cafe Imperial? Tomas Tomas Pekar
OTÁZKA: Nejlevnější meníčko co jste viděl? Co by jste do pusy nevzal :D Petra
OTÁZKA: Dobrý den, ¨proč myslíte že naše restaurace vypadají tak jak vypadají? Nemělo by se kompletně změnit to jak se učí ve školách kuchaři? Nejen kuchaři..¨. Cukráři,pekaři....... Že z CZ škol vychází individuaa¨kteří nic neumí? Proč pak máme takovéto vzdělání? Dále bych se chtěl zeptat na následující: Když učni vylezou ze školy, tak všude chtějí aby měl praxi. Ale kde jí má vzít? Když ho nikde nevemou bez tý praxe? Díky za odpověď a fandím Vám! Jste super! Jirka
OTÁZKA: Často ve svých pořadech mluvíte o tom, že Češi hledí hlavně na cenu, jak se ale pak díváte na fakt, že jak například ukázal výzkum z minulého týdne, je tu dráž než v Německu a platy několikanásobně nižší Jachym Brzezina
OTÁZKA: Zdeňku, vážím si Vás nejen jako kuchaře, ale hlavně i jako manažera, který velmi dobře dokáže rozklíčovat problémy v podniku potažmo upozornit na existující problémy např. v marketingu. Jako majitel fungující restaurace s konceptem, spokojenou partou lidí i nadšenými zákazníky se ptám, nebudete se někdy zabývat i kladnými příklady z oblasti gastronomie? Kamil
OTÁZKA: Dobrý den, připadá mi jako velký rozpor, že na jednu stranu zdůrazňujete, že ve světě "frčí" regionální kuchyně,a na druhou stranu klasickou českou kuchyni velice rád shazujete, jako příliš tučnou a málo trendy. Další rozpor je, že na jednu stranu nemáte rád když někdo přizpůsobuje cizí recepty našim chutím (například dává do těstovin smetanu) a na druhou stranu byste naši kuchyni rád přizpůsoboval vaší oblíbené středomořské kuchyni. Čili na jedné straně ctíte originální recepturu za každou cenu a na druhé děláte pravý opak. To je přece parádní schizofrenie. To si neuvědomujete, že je přirozené, že se např. v chladnější střední Evropě jí jinak než např. v Itálii ? Že tu vámi tak neoblíbenou smetanu máme ve většině rádi, zatímco olivy tady nerostou a tak se olivový olej těžko někdy stane základem naší stravy ? Antonín Cetkovský
OTÁZKA: ežtký e
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, velice si vážím Vaší práce v české gastronomii a jsem Vaší dlouholetou fanynkou. Velice ráda vařím a návštěva Vaší restaurace Café Imperial byla pro mě svátkem :) Vždycky jsem se Vás toužila zeptat na jednu maličkost :) Jakým způsobem se jí francouzská cibulačka se zapečenou bagetkou na povrchu... lžící moc dobře ukrojit nejde, protože bagetka se sýrem je po zapečení tvrdší. Po chvíli jsem to vzdala a vyjedla pouze polévku. Pro příště bych se chtěla vyhnout nepříjemnostem a vědět, jak na to :) Přeji Vám hodně štěstí a zdraví, protože to je nejvíc. Jsem šťastná, že Vás česká gastronomie má. Zuzka B. Zuzka B.
OTÁZKA: Dobrý den p. Pohreichu, nechcete v rámci pořadu Ano, šéfe! navštívit i menzy Univerzity Karlovy? (kdyby to mohla produkce nějak zařídit) Bylo by to ku prospěchu spoustě strávníkům! Personál asi nějak rezignoval, u menzy to není o penězích (vždyť nedotované jídlo tam stojí i 100,- !!!) - často spatřuji základní neznalosti (např. nepromíchání dressingu se salátem + nedochucení bylinkou, olejem, solí a pepřem apod.; častý nešvar jsou nechutné předloupané brambory, polévky z glutamátu a kaše z prášku.. to by se v dnešní době dít už snad nemělo.. navíc to neodpovídá ceně) děkuji Kuba
OTÁZKA: Dobrý den pane Pohreichu, velmi si vážím Vás i Vaší práce. Dost mě udivuje, kolik lidí si ještě myslí, že jste sprostý hulvát - a to na základě pár dílů Ano, šéfe! Věřím, že Vás to ale nechává chladným. Jsem rád, že jste úspěšně - jako rodina, zvládli těžší období a přeji Vám do budoucna jen to nejlepší! Zároveň Vám chci poděkovat, jelikož se mi zdá, že od té doby, co děláte (a např. pan Vaněk... a další) pořady tohoto typu, tak se česká gastronomie zvedla - nebo alespoň zvedá - pozoruji to i v rodné Opavě (ehm, ale pořád je co zlepšovat, takže pokud příjde do Ano šéfe! přihláška z Opavy, prosím, přijměte ji :) ) Ať se Vám daří! Jakub
OTÁZKA: Dobrý den Šéfe:-) Myslíte, lze "uvařit" v dnešní uspěchané době z několika běžně dostupných surovin rychle kvalitní jídlo? Nebo je potřeba použít ověřené suroviny a dostatek času... Děkuji a přeji hezký den. Michal Štěpanovský
OTÁZKA: Dobrý de, jak se díváte na kvalitu stravování ve zdejších školních jídelnách? Jsem ročník 1974, nepamatuji se, že bych měla špatnou zkušenost s kvalitou a chutí jídel během svých školních let. Na VŠ (1993-1998) to v menze bylo s kvalitou jídel o poznání horší, to musím uznat. Slyšel jsem totiž o právě špatném stavu stravování ve školních jídelnách v jednom rozhovoru s výživovým specialistou Petrem Fořtem. To se po Listopadu ta kvalita jídel podávaných v jídelnách opravdu tak výrazně zhoršila? Je to dáno skromností rozpočtů škol, starými normami nebo mixem všech dalších faktorů? Jakých například? Děkuji Vám za odpověď. Helena
OTÁZKA: Dobrý den, Zdeňku, navštívil jste už všechny země, kam byste se chtěl podívat? Stejně tak, existuje ještě nějaká restaurace v ČR nebo i v zahraničí, kterou byste si přál navštívit, ale ještě jste k tomu neměl příležitost? Pevné nervy s těmi lumeny, co nám tady po většinou vaří rádoby českou kuchyni....!!!! Stanislav S.
OTÁZKA: Dobrý den, nevíte, kde se vzal zvyk nahřívat talíře? Gustav
OTÁZKA: Dobrý den, představte si, že sedíte v restauraci, kde Vám přinesou jídlo a vy vidíte, že číšník se svým palcem dotýká dvou kolínek a decentně mu šplouchá v omáčce.... co uděláte? Denisa
OTÁZKA: Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jestli pochopil trend posledních cca 2 let..., kdy spousta lidí přechází k bezlepkové stravě? Myslíte si, že tento druh stravování může mít nějaké zásadní pozitivní resp. i negativní vlivy na zdraví lidí v dlouhodobém horizontu? Líbí se mi Váš specifický humor a hlášky....udržte si je a mějte příjemné jarní dny...a spokojené zákazníky a báječné lidičky kolem sebe :-) Zdenka
OTÁZKA: Dobrý den, mám na vás dva dotazy: 1. nemáte z nás Čechů pocit, že jsme v jídle líní...v tom smyslu, že v hektickém světě plných vjemů, impulsů a časovému presu si neklademe na jídlo, které dostaneme (dostáváme) v restauraccích, kam chodíme v čase obědové přestávky na skok třeba jen půl hodiny, vysoké nároky? Na to sází spousta restaurací tím, že jakmile má v čase oběda plno, nemá potřebu zvyšovat kvalitu jídel, které ve své restauraci nabízí? je to takový začarovaný kruh....navíc večer pokračujeme, my Čěši, jako konzumenti k přípravě rachle připravených večeří... z nakoupených potravin za diskontní ceny?...další začarovaný kruh... 2.Souhlasíte s tvrzením, že v rámci rodinného rozpočtu lze nejvíce ušetřit na jídle....přitom lze o víkendu vařit kvalitně resp. z kvalitních potravin? Panpalini
OTÁZKA: Roman Vaněk udělal pro zdejší gastronomii hodně, protože si na pranýř bere spoustu palčivých věcí, které jsou evergreeny nešvarů v přístupu našich výrobců potravin, kuchařů a majitelů restaurací. R.V. říká, že se za posldních několik let vývoj gastronomii u náš lapidárně řečeno totálně změnil.... hodně lidí řeší, co si a kde něco koupit nebo dát něco k jídlu, aby to bylo kvalitní... za rozumnou cenu... apod. ale i vy sám musíte díky pořadu Ano, šéfe, vidět, jestli se ten obrat v české gastronomii udál tzv. virtuálně, nebo i konkrétně v podobě kvalitních jídel na talířích, v přístupu výrobců potravin, pokrmů....zaznamenal jste za poslendích dejme tomu desrt let nějaký zádsadní posun jak na straně nabídky.... (restauarce, výrobci...), tak i na straně poptávky (požadavky nás, zákazníků)? jak byste prognozoval vývoj a budoucí postup kupředu v naší gastronomii v příštích 5 resp. 10 letech? Děkuji za odpověď. Moc zdravím a přeji plnou zásobu stále dobře vypečených hlášek a pevné zdraví! Franta
OTÁZKA: Sbírám vtipy, ale jaktěživ jsme nesylšel nějaký dobrý vtip o kuchaři.... čím si myslíte, že je tak málo vtipů o kuchařích? Neznáte nějaký vtip o kuchařích, který máte obzvláště oblíbený? Děkuji za odpověď. Přeji pevné zdraví, stálepřítomný nadhled (který je u vás očividný) a hodně životní radosti (zdravou a inspirující partnerku). H Honza Kulich
OTÁZKA: Dobrý den, Zdeňku, chtěl bych se zeptat, jestli máte u setkání s nějakým nových kuchařem tzv. 3-5 s (říká je funguje u prvního setkání dvou lidí), podle nichž už podle svých zkušeností poznáte s kým (jako kuchařem) máte tu čest? Radim
OTÁZKA: Dobrý den Zdendo, jak dopadlo vaše setkání s Jardou Jágrem? Potkali jste se a pokecali nebo nebyl čas? Díky. HockeyMaster
OTÁZKA: Nazdar Vole. Co říkáš na tu pneumatiku od Michelina, co dostal kuchař Kašpárek? Stačil bys mu teď v těch letech? kokožka
OTÁZKA: Dobrý den, Zdeňku chystáte se nebo byste rád někdy otevřel svojí další restauraci ? A neuvažujete otevřít restauraci někde jinde v ČR, myšleno mimo Prahu ?? Díky moc za odpověď ať se daří. Věra
OTÁZKA: Dobrý den. Jste často presentován v televizi nota bene jako guru což mě fascinuje už jenom k vůli tomu jak se chováte.Mám pouze jednu otázku: umíte mluvit slušně? Děkuji za Vaší odpověď. Josef Štraybl
OTÁZKA: Čte pan Pohlreich nějaké zprávy na svých web stránkách a dostupných mailových adresách? Nebo mu veškerou korespondenci obhospodařuje nějaká administrativně erudovaná osoba, které je její plat přednější než gastronomie? Například trochu modernější přístup ke stravě diabetiků je odsunut na vedlejší kolej, ač je těchto strávníků více jak homosexuálů.. Diabetici nemusí být odsouzeni ke konzumaci "zdravé" šlichty s umělým sladidlem. Znám člověka, který je ve výživě diabetiků velmi zkušený a chtěl si s panem mistrem ne toto téma jen pokonzultovat s případnou výměnou zkušeností, ale byl odkázán arogantní slečnou do **levelu kam patří** Děkuji za odpověď Míra Kratochvíl
OTÁZKA: Dobrý den. Slavný Heston Blumenthal říká, že největší blbost, kterou kuchaři říkají je, že se maso dává na horkou pávev aby se zatáhlo. Dokázal to a potvrdil to i prestižní švýcarský ústav zabývající se jídlem. Další blbost je dávat olej do vody ve které se vaří těstoviny, prý aba se neslepily. Co vy na to? V pořadu ano šéfe jste na ty patlaly moc hodný. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Honza
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu. Nejsem z branže, ale přesto mám otázku, proč je taková fluktuace v gastronomickém oboru...proč se tak špatně zachází s personálem? Jak si může majitel dovolit nezaplatit za vykonanou práci? Proč někdo nabere personál, i když ví, že jeho provozovna jde k ledu a posléze tyto nové lidi vyhodí,neboť krachne? Takových proč by bylo mnoho...stačil by mi Váš názor odborníka. Děkuji a přeji vše dobré. Majda
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu. V Dánsku musejí mít restaurace povinně na vchodových dveřích vyvěšené výsledky hodnocení poslední (namátkové) návštěvy hygieny. Hodnocení má podobu procentuálního hodnocení + známka jako ve škole na jedné straně A4. Nenarazil jsem na restauraci, která by měla horší známku než "A", procenta se lišila. Co si o tomto nařízení myslíte? Pomohlo by v Česku změnit úroveň restaurací tím, že by méně vnímaví návštěvníci hned ve dveřích viděli, že má restaurace třeba problémy s hygienou? Děkuji Vám za odpověď! Petr
OTÁZKA: Proč se u nás dělá čočka kyselá? Hana Antonová
OTÁZKA: Dobrý den pane Zdeňku,máte nějakou osobní zkušenost s molekulární kuchyní?Je šance,že by se objevila aspoň malá ukázka v jednom z vašich pořadů? Pavel Vítek
OTÁZKA: Dobrý den Zdeňku, Hodně jsem se toho od vás naučil, ačkoli jsme se nikdy nepotkali. Nejlepší co od Vás mám, je 3xDVD z Prakulu. Jste můj vzor. Kdysi jím byl i Roman Vaněk, ale ten si to u mě nakonec podělal. Jeho super kuchařky mám všechny a jsou naprosto perfektní, asi až na tu poslední snadno a rychle, která je už vytvořená z ničeho, jen pro peníze. Roman káže vodu a pije víno, to mi vadí. Objevil jsem ho na etiketě připraveném mase pro hamburger obouruč, který byl plný éček. Občas jsem za českou kuchyni fandil i Sapíkovi, ale teď už rozhodně ne, co se dal dohromady s tím seřizovačem lyží....lehký jarní salát s jelítkem, to je fakt haluz :-) Na Vás ani vlastně dotaz nemám, vy uvaříte i z ničeho specialitu a přirozené hlášky u vaření jsou super. Takže chci jen říct, jen tak dál. .....hledám nějaká negativa na vás.........snad jen kočka v kuchyni :-) Pavel Hanuš
OTÁZKA: Jaké jídlo nesnášíte? Lemix
OTÁZKA: Zdravím Vás. Na Vaše pořady se tu a tam podívám, protože nemám možnost sledovat vše. Musím uznat, že v oboru gastronomie děláte opravdu záslužnou práci - dokážete restauratéry zkritizovat, ale zároveň i poradit, což mnoho lidí nedokáže, většinou zůstanou jen u té kritiky. Všiml jsem si, že Vám nejde jen o to jídlo, ale i o celkovou úroveň podniku. Líbí se mi, když v pořadu Ano, šéfe! navštívíte stejné zařízení po nějaké době, většinou se po Vaší návštěvě úroveň pohostinství zlepší. Máte však v paměti nějaký případ, kdy se nezlepšilo vůbec nic a veškerá snaha byla marná? Stalo se někdy, že Vás i se štábem vyhodili? Moc lidí totiž neustojí styl rozhovorů, které s nimi vedete. Díky za odpověď a držím palce. Bronislav Gabryš
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, co si myslíte o mobilních aplikacích, které využívají provozovatelé restaurací, aby hosté ohodnotili personál? Je to legitimní nástroj ke zkvalitnění služeb, nebo spíš způsob, jak zakrýt neschopnost managenementu zorganizovat provoz? Ben
OTÁZKA: Dobrý den, pane Pohlreichu, co si myslíte o mobilních aplikacích, které využívají provozovatelé restaurací, aby hosté ohodnotili personál? Je to legitimní nástroj ke zkvalitnění služeb, nebo spíš způsob, jak zakrýt neschopnost managenementu zorganizovat provoz? Ben
OTÁZKA: Zdá se, jako by Češi měli impotenci v gastrobyznysu vrozenou. Přijdete do hospody, půl hodiny si vás nikdo nevšímá. Pak přijdou tři číšníci za sebou zeptat se, zda máte objednáno. Následuje čekání na jídlo a později především na zaplacení, což bývá disciplína nejnáročnější. Proč je to tak téměř všude, kromě těch nejdražších podniků? Je to stále ještě dědictví minulého režimu, nebo je důstojné provozování hospody cizí zdejší mentalitě? Proč už se Češi naučili prodávat auta, hamburgery, oblečení, ale hospody jsou stále pod vládou chaosu, neprofesionality, neschopnosti? Boom
OTÁZKA: Dobrý den, rád bych se zeptal kdy bude pokračovat natáčení / vysílání další řady Ano šéfe a zda neplánujete nějaký další projekt jako třeba kuchařskou soutěž nebo něco podobného ?? Děkuji, Luboš Luboš
OTÁZKA: Dobrý den, jaký prosím používáte lanýžový olej ? Můžete mi prosím doporučit nějáký organicky aromatizovaný ? Děkuji Igor
OTÁZKA: Ahoj Zdeno, proc se porad patlas v tom jidle holyma rukama? Pani Anna z Noveho Jicina
OTÁZKA: Ahoj Zdendo, ty zmackany kalhoty jsou katastrofa :). Jsou od stejneho navrhare jako ten svetr s "hnatou"? Kde jsi k nemu prisel? Fakt by me zajimala tva odpoved, snad se na tuto otazku dostane. Cus bus! Japonec
OTÁZKA: DOBRÝ DEN, JE MI 11 LET A OD NAROZENÍ MÁM DIETU VE FORMĚ FENYLKETONURIE (PKU), Z BĚŽNÝCH POTRAVIN MŮŽU JEN OVOCE, ZELENINU, BRAMBORY A RÝŽI. CHTĚLA BYCH NĚKDY NAVŠTÍVIT NĚKTEROU Z VAŠICH RESTAURACÍ A NEVÍM CO BYCH SI MĚLA Z VAŠÍ NABÍDKY VYBRAT. CO BY JSTE MI DOPORUČIL A MÁTE NĚJAKÁ JÍDLA, KTERÁ BYCH I JÁ? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ A FANDÍM VÁM! LINDA HRUŠKOVÁ
OTÁZKA: Dobrý den, šéfíku, co říkáte na českou gastronomii? Já osobně si myslím, že tu vytuhnem u smažáku a hranolkách, blééé... Držím vám palce, děláte pro lidi dobrou práci a líbí se mi váš styl. petr polrajch
OTÁZKA: Nemyslíte, že reštaurácie, ktoré majú v Prahe jednu hviezdu, by mali v pohode aj dve, len keby boli napr. vo Viedni? A inak, chystáte novú sériu Ano Šéfe? Tá ostatná mi občas pripadala skôr ako sociologická štúdia, je to kvôli (vďaka) režisérom Remundovi a Klusákovi? Prajem všetko dobré Pavol Lukac

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.