Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Když víte jak, může být grilování nejzdravější způsob přípravy jídla

Grilování je silně návykové. Odborníci navíc tvrdí, že to může být nejzdravější způsob ohřevu jídla. Musí se však dělat správně a nejlépe na kvalitním grilu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P81a16v23e59l 79N77o36v92á90k

25. 5. 2016 15:44

Co je to vlastne grilovani? Je grilovani kdyz mate v troube 'gril' a pecete na 300 stupnu, nebo je grilovani, kdyz pecete v 'grilu', ale misto mrizky na desce? A kdyz pecete na mrizce, ale jen na 180, tak jde porad o grilovani, kdyz takovou teplotu vyvine kazda trouba?

No zda se mi, ze grilovani je proste peceni, ale nekde venku a nejde ani o teplotu, ani o pristroj. Takze se nabizi otazka, proc se tim zabyvat jako samostatnou kategorii. Ze si mate vycistit mrizku? No a musi vam nekdo rikat, ze si mate panev ocistit od napecenych zbyteku z minula? Asi ne....takze opet nechapu, co se vlastne v tech clancich o grilovani resi. Zamente gril za troubu a mate to jedno a to same a nepotrebujete extra kucharky a clanky o trivialitach.

5 0
možnosti

Tak lehké to zase není. Jde vidět, že s grilováním nemáte moc zkušeností, protože jinak si nedokážu vysvětlit, že dokážete srovnávat grilování v elektrickém sporáku, s grilováním na dřevě nebo dřevěném uhlí. Princip opékání je stejný, přinejmenším podobný, to máte pravdu ale tu chuť pokrmu grilovaného na ohni, nenahradí ale sebeluxusnější elektrický grill v troubě. Jinak doporučuji si na netu vyhledat význam slova grilování a pečení. Pokud nejste absolutní kuchařský antitalent a vaření alespoň trochu rozumíte, tak ten rozdíl pochopíte.

0 0
možnosti

No ovšem.

Teplo z drahého, značkového grilu je přece úplně jiné, než když grilujete na staré televizní anténě položené na na dvě cihly. ;-D

Je to těžký život pro takového prodejce grilů. Chápu, že už z toho blbnou...

17 1
možnosti
Foto

Někdy koncem osumdesátých let si sousedi , teda sousedi asi přes pět baráků , udělali gril. Starý kýbl prokopli ve spodní části párkrát krompáčem ( tou špicou ) .A na horní část ohnuli kus drátu do kruhu . a napnuli tam takzvané králičí pletivo . Drobná , šestihranná oka o vnitřním průměru asi 15 mm . Topilo se tam prknama z nevratných palet . Prostě smrkové , chemicky neupravené prkno , lať . Náklady na gril o hodně menší , než cena 0,5 litru piva .

0 0
možnosti

Grilování po česku, to jsou krkovičkové podrážky a kuřecí křidýlka á la netopýr.

2 6
možnosti

T35o91m49á10š 91H32a50a68s

25. 5. 2016 9:47

No jo, no, jaký si to uděláš... To my kromě masíčka vždycky grilujeme i zeleninku, papriky, okurky, cibuli... A třeba děcka se po tom můžou utlouct.

8 0
možnosti

Grill doporučuji Campingaz, mají vychytaná systém RBS s bočním ohřevem, nehrozí vůbec přepalovaní na rozdíl od Webera, kde i u odkapávacích žlábků a krytých hořáku stejně tuk přepalujete a navíc je předražený Weber, má o něco lepší zpracovaní jediné plus.

1 1
možnosti
Foto

Tak nejdříve až 500 stupňů, pak stačí 180 a nepřímo je také hitem. Většina prodaných grilů dnes, je plyn. Prostě lidi rádi vaří venku, je to pro ně pohodlnější. Osobně jsem spíše pro "klasiku". Weber, možná ještě lépe Outdoor Chef, který má vnitřní konus stíníci ohniště. Osobně potřebuju být mobilní na fesťáky, tak mám pořešeno skrze Weber Go Anywhere + Cobb Supreme :-)

0 0
možnosti
Foto

Při 230°C vám chytne řepkový olej. Při 500°C se zapálí už jakýkoliv tuk.

Aby se nic nepřipékalo, je třeba brát na marinování olivový olej.

Spálený olej, zuhelnatělé kousky masa, to jsou pro zdraví škodlivé potraviny.

0 0
možnosti
Foto

Gril je nepochybně nejstarší kuchyňské zařízení lidstva. Nejzdravější však bude pec, například na pizzu. Na otevřeném grilu v kouři z dřevěného uhlí se tvoří nitrosaminy, rakovinotvorné sloučeniny. Takže jednou za čas, ale ne denně lze gril používat.

Já osobně griluji na leštěné desce ze žuly- asi 3 cm tlusté, 60x30 cm plocha, na železných nohách asi 50 cm vysokých, pod ní se zatopí suchým dřívím a po dosažení 230°C lze grilovat. Teplotu měřím bezdotykovým teploměrem, ten je všude ke koupi asi za 350 Kč. Takže při 250°C přestanu přikládat, pak se nic nepřipálí.

0 0
možnosti

Minule tu bol clanok ked mäso prejde cez urcitu teplotu tak sa tam tvoria nejake karciogeny. Zrazu odbornici tvrdia ze grilovanie je to najzdravsie. Na druhu stranu grilovany baklažán sa z tym z rúry neda zrovnavat.

0 0
možnosti

Zástupcem jaké firmy prodávající grily je pan redaktor?

1 8
možnosti

Pokud to z clanku nedokazete poznat, tak zrejme zadne.

3 0
možnosti
Foto

Na OHŘÍVÁNÍ jídla mám mikrovlnku .á

5 0
možnosti

M32i66l60a97n 19K84r71á39l

25. 5. 2016 6:34

No vidíš jak jsi šikovný

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...