Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Britský recenzent strhal Československou restauraci v Londýně

Nelichotivé hodnocení čtyř hvězdiček z deseti si v recenzi novináře Matthewa Normana z listu The Telegraph vysloužilo oblíbené útočiště našich krajanů v Londýně. "Toto je jídlo pro pravé chlapy, a to asi nejsem," povzdychl si nad talířem tlačenky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paul Sulc

4. 3. 2011 5:07
Jezdil jsem do Londyna temer kazdy rok, od 1980 do 2000

a v cs.klubu jsem casto jedl. Leta, kdy tam varila pani Hermanova, byla nejlepsi. Varila dobre a jidla bulo dost. Pak to prevzal nejaky Tonda, to bylo horsi, take byl nenazrany a setril na porcich. Co se interieru tyce: byl to v podstate klub, a jestli se to cizincum nelibilo, OK, jdete si jinam.

0 0
možnosti

medick

1. 2. 2011 12:32
co se divite?

pred rokem jsem tam jedl a musim rict, ze to nebylo uplne spatne. ALE: personal i navstevnici restaurace jsou az na vyjimky studenti obleceni jako povstalci nekde uprostred ruske fronty v druhe svetove, tak se nedivte, ze jidlo i kulisy jsou tomu prizpusobeny... proste tam nejde na jidlo nikdo jako do slusne restaurace v centru, setkavaji se tam prakticky vylucne studenti a au-pairky... tem staci ta tlacenka s Dubcekem a ctyri piva.

0 0
možnosti

malíř

31. 1. 2011 16:54
Tak a dost!

Jelikož se cítím trochu zodpovědný za stav CZ restaurace v Londýně ,(kdysi dávno a dávno jsem tam taky vařil, servíroval, uklízel a vyhazoval ožralé Irčany a taky ztratil pod obrazem Štefánika panenství)tak jsem se rozhodl požádat Z. Pohlreicha aby tam zajel udělat v kuchyni pořádek!Zatím tam prosím choďte dál a při konzumaci teplého piva a studených knedlíků myslete na to,že možná

sedíte na stejném místě jako sedával "Franta Pérák"(on skutečně žil),nebo Jarda Drobný("dva knedlíky navíc")a taky mimo jiné známé

letecké eso Ivo Tonder,známý pod přezdívkou"triggerhappy Ivo",který během války sestřelil 12 letadel( s toho 9 nepřátelských).Při pohledu na Václava Havla by jste si měli uvědomit,že tam ještě donedávna chodil jeho nejlepší kamarád z mládí,spisovatel Theodor

Wilden(ze známé "trojky" proutníků Havel-Wilden-Forman)a dodnes tam chodí (je mu již 92) Herbert Lom!Ti,kteří se jen půjdou podívat na místo,kde jsem pozbyl panenství,dostanou 10% slevu a studené pivo(nutno nahlásit předem)!

0 0
možnosti

Pronovais

31. 1. 2011 12:25
Dle fota

musím souhlasit s poznámkou o interiéru. To je fakt hnus. Ostatní neposoudím, páč jsem tam nejdla. Za měsíc do Londýna zase jedu, ale určitě si dám radši jacket potato v malém tradičním bistru. Na kachnu si skočím doma:-)

0 0
možnosti

los.petros

31. 1. 2011 10:04
Skoda

Pripadne mi dost skoda, ze prave tohle misto v Londyne reprezentuje Ceskoslovenskou kulturu a kuchyni. Doma bych do takoveho mista maximalne nahlednul. Vztahy mezi obsluhou v baru a v restauraci jsou taky hodne podivne. Personal neni zrovna prijemny, no proste moc pekny obrazek to na nasi malou zemicku nevrha...

0 0
možnosti

RazorBlade

31. 1. 2011 3:28
Ostuda Ceskoslovenska!!!

Hahaaaa, clanek sem necet ale naprosto souhlasim s jakoukoliv kritikou toho pajzlu! Hlavne ten personal by se mel snad veset!!! Ostuda Ceskoslovenska!!!

0 0
možnosti

malíř

30. 1. 2011 16:41
Vážený pane

Nebudu polemizovat s obsahem vašeho příspěvku ale musí se ohradit,že tenhle

klub nazýváte Českým!Vždy to byl "CzechoSlovak national house" a je tomu tak i nyní.

Je to stále společný majetek Česko-Slovenských letců,i když nyní asi jen na papíře!

Hlavním šéfem tohoto klubu byl od 60tých let až do své smrti (před asi sedmi lety)

slovenský pilot,pan Aladar!!Skvělý to muž a čest jeho památce!

0 0
možnosti

CCIR

30. 1. 2011 19:53
Re: Vážený pane

Ja sa priznávam že o tomto klube počujem a čítam až teraz v tomto článku. Nikdy som o ňom inde nepočul! Vychádzam preto len z informácií v článku. To, že to bol vždy "CzechoSlovak national house" a je asi aj dodnes viem len teraz od Vás. Taktiež že hlavným šéfom bol od 60. rokov až do svojej smrti slovenský pilót p. Aladár viem tiež len od Vás. Autor článku však používa v ďalších častiach svojho článku len výraz český a tak predpokladám presne akom píšete že československý je už iba na papieri.

Nechcel som vyjadriť nad tým žiadne pohoršenie a už vôbec nie nejaké plytké emócie. Troška ma pobúril skôr obsah článku kde sa píše o nekvalitnom jedle, drzom personále reštaurácie ako aj neporiadku v reštaurácii a zvaľovať to na bývalé socialistické československé reštaurácie a ešte z toho robiť atrakciu sa mi veru nepáči. Iste sám viete že ani tie reštaurácie v socialistickom Československu všetky také neboli, dalo sa v nich aj slušne najesť a pobudnúť v slušnom prostredí so slušnou obsluhou.

0 0
možnosti

CCIR

30. 1. 2011 12:11
"Reštaurácia"!

Po prečítaní článku a príspevkov pod nim môžem len konštatovať že sa určite jedná len o obyčajný podpriemerný pajzel kde svoju neschopnosť a neohrabanosť skrýva personál za nejaké praktiky komunistickej reštaurácie kedysi a niekde v Česku. Zrejme svoje postoje k hosťom ani nemusí hrať, má ich jednoducho v krvi. Iste by sa zakladatelia tejto reštaurácie obracali v hrobe keby vedeli ako dnes funguje. Vo svete nepoznám alternatívnu reštauráciu! Ani za komunizmu neboli reštaurácie v Česku až také ako sa tu opisuje. Kto by sa išiel dnes najesť a odpočinúť si do takej reštaurácie a ešte kdesi v cudzine, ak má všetkých po hromade a zaplatiť tam za ten maras v tanieri, na stole a na zemi a chovanie personálu nekresťanské peniaze? Žeby to robilo nejaký pozitívny obraz o Česku je diskutabilné!!! Skôr obraz o neprispôsobiteľnosti sa do štruktúr EU a pod. Jasný príklad toho ako sa darebáci len pekne obohacujú na hlupákoch!!! Nič viac, nič menej ... Trápne...

0 0
možnosti

P7J

30. 1. 2011 12:22
Re: "Reštaurácia"!

Nechtěl si psát v Československu

0 0
možnosti

basniklidu

30. 1. 2011 0:27
Stacilo videt ten stul prisunuty na krb ...

...

0 0
možnosti

Yarda.

29. 1. 2011 22:16
Z článku jsem si udělal představu

že ta "restaurace" spíš než aby se snažila zákazníky uspokojit si na něco hraje, například jsem slyšel o jakémsi "stylovém" stravovadle, kde jsou pinglové vulgární a na podlaze se válí odpadky (myslím úmyslně, ne jako normálně) - no, když to někdo považuje za dobrodružství, budiž.

Taky je potřeba rozlišit, jestli si chci objednat krmi za takovou cenu a takové spropitné, že když budu odcházet, tak číšníci budou stát v pozoru a vrchní salutovat. Nebo jestli někde, kam mne osud náhodou zanese mám hlad a chci za ne příliš vysokou cenu a pokud možno rychle něco sníst a volím mezi KFC (McDonaldu se vyhýbám), vietnamskou restaurací a klasickým guláškem v hospodě Na růžku.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.