Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Britský recenzent strhal Československou restauraci v Londýně

aktualizováno 
Nelichotivé hodnocení čtyř hvězdiček z deseti si v recenzi novináře Matthewa Normana z listu The Telegraph vysloužilo oblíbené útočiště našich krajanů v Londýně. "Toto je jídlo pro pravé chlapy, a to asi nejsem," povzdychl si nad talířem tlačenky.

Konzumuje se tu pod dohledem bývalých státníků | foto: Československá restaurace

Restaurace je součástí Československého národního klubu, který funguje už od roku 1939. Sídlí ve West Hampsteadu na ulici West End Lane a patří k němu i restaurace a bar.

Recenzent navštívil restauraci společně s přítelem, o kterém věděl, že kdysi navštívil Českou republiku a má zkušenosti s našimi národními pokrmy.

Norman byl nejvíc šokovaný tím, na co jsou provozovatelé restaurace nejpyšnější - interiérem, který se od otevření prakticky nezměnil. "Tady zůstali ještě v Dubčekově éře, jako by Česko bylo stále komunistickou zemí. Ocitli jsme se v pekle," komentoval skličující atmosféru.

Restauraci najdete v severozápadním Londýně

Možná si recenzent vybral k návštěvě špatný den. Na Nový rok atmosféře nepřidalo vypnuté topení. "Je to velmi osvěžující," prohlásil jeho přítel, když objal radiátor. Naopak se zahřáli nedostatečně vychlazeným pivem.

Pochválili sledě s cibulkou a kyselou okurkou, chutnalo jim i kyselo. "Jenom kdyby mi ty nakrájené kusy klobásy neevokovaly guláš Winstona Smithe, servírovaný jídelnou v románu 1984," ostří si vtip na adresu restaurace.

Naději vkládali do guláše, mysleli, že se zahřejí teplým jídlem. Bohužel byl vlažný, rozehřála je až chilli paprička servírovaná na mase. "Že by začali konečně topit?" doufali zprvu.

Interiér se od otevření restaurace nezměnil

Zkusili tedy ještě další jídla. Bohužel kachna pro ně nebyla právě křehká, zato špatně zbavená peří, červené zelí příliš tekuté. "A tím bramborovým knedlíkem bych nechtěl dostat do hlavy," poznamenal recenzent.

Další ochutnávání vzdali. Dorazila je servírka, která odmítla placení kartou. "Jistě, kdo by měl v Československu v roce 1968 kreditní kartu," přidal další sarkasmus recenzent. Nakonec restauraci "omilostnil": "Pokud jste ochotni trávit čas na jídlo jako v románu Milana Kundery, vezmete si teplé spodní prádlo a nechcete moc utratit, mohu vřele doporučit.

 

Autor:




Nejčtenější

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Další z rubriky

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Zdeněk Pohlreich v jednom z konfrontačních rozhovorů s majitelem Bílého koníčka...
VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.