Diskuze

RECENZE: Farmářské recepty od Hany Michopulu nadchnou, až na ty mouchy

Hana Michopulu vydala kuchařku, která ukazuje, jak využít sezonní suroviny nakoupené na farmářských trzích. Je na trhu první, to ji staví do citlivé pozice: je výborná, ale příště by mohla být ještě lepší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jean-Luc Picard

8. 11. 2011 17:16
nejlepší kuchařka je taková

co má doma každý, kdo rád vaří. Kousky papírků s vyzkoušenými a úspěšnými recepty získanými po ochutnávce i někoho, nebo jen odposlechnuté, či někde vyčtené a vyzkoušené. Obrovské kuchařky, nacpané kouzelnými obrázk je něco jako scifi či fantasy. Možná 1/10 vyzkoušíte a snad 1/10 z otestovaného se dostane do vaší kuchařky. Tedy celkem tak 1-3 recepty z kuchařky a nakonec zjistíte, že jste o tom už někde slyšeli.

Hromadit podobné kuchařky v podstatě nemá smysl (leda jako dárek za trest). Stejně se v nich recepty opakují, či jsou jisté malé obmněny. To už spíše si pořídit nějakou specilizovanou kuchařku profesionála, nebo se pozeptat známých na radu, či juknout na net.

1 0
možnosti

l.z.s

8. 11. 2011 1:14
Autorka článku vytýká autorce kuchařky, že...

"...Z některých receptů až příliš čiší řecký, arabský nebo rakouský vliv. Uvítala bych spíše oprášení starých českých poctivých receptů. Baví mě moderní podoby klasických domácích surovin, třeba máku, švestek a husího sádla, nakombinované společně v muffinech."

MUFFIN? To je teda český jako brno!!! Tam rozhodně žádnej zahraniční vliv nevidím

;-D

4 0
možnosti

Labaro

6. 11. 2011 21:11
Knížku neznám, ale na recenzi mne "trklo",

že se doporučuje zařadit rajčata do jarní - letní kuchařky místo podzim-zima . Já si teda myslím, že hlavní sezónou rajčat u nás je srpen - září (momentálně konzumuji poslední uskladněná vlastní čerstvá rajčata ) takže si myslím, že sezónnímu zařazení rajčat se sotva dá něco vytknout. V případě konzervovaných rajčat je otázka vhodné sezóny naprosto nepodstatná.

2 0
možnosti

hugomárapokutář

6. 11. 2011 18:29
Konzervovaná rajčata?

Permazán? Losos?8-o Opravdu produkty našich  farmářů!!!Rv:-/

0 0
možnosti

Datel 15

6. 11. 2011 19:02
Re: Konzervovaná rajčata?

Ani bych se nedivil. Jeden "farmář" se mi chlubil tím, jak sýry a zeleninu nakupuje v akci v supermarketech a pak to na trhu prodává za několikanásobnou cenu jako vlastní výrobek. Lidi se o to můžou porvat a pochvalují si jak je to výtečné, narozdíl od těch supermarketových chudinek. :-/

0 0
možnosti

Arpád III.

6. 11. 2011 18:00
Tato recenze se opravdu nepovedla

Odůvodnit tisíce výtek tím, že mi něco nechutná, že to nemám rád, že jsem čekal něco jiného atp., to vše ukazuje, že autorka absolutně neví, že cílem recenze je popsat recenzované dílo, nikoli podstrčit s nesmírným sebepřeceněním čtenáři vlastní choutky a nechuti (obvykle jsou čtenáři naprosto lhostejné). Zvlášť nejapná je výtka, kdy kniha vyšla. Ony se ty knihy s koncem sezóny farmářských trhnů nerozplynou: trhy budou napřesrok zas.  

Paní Michopulu se tak pěkně vrací její vlastní nejapnost, s níž hodnotila polní konzervy americké armády, u kterých prvním účelem opravdu, ale opravdu není potěšit mlsné jazýčky pražských dámiček. Tím ovšem nesoudnost autorky této "recenze" rozhodně omluvena není.

0 0
možnosti

vovák

6. 11. 2011 17:52
Já bych spíše doporučil

kuchařku Jak se vaří u Šroubka od pana Karla a Berty Šroubkových. V době, kdy tuto kuchařku psali (1935), jiné než farmářské trhy neexistovaly a recepty jsou naprosto excelentní R^

0 0
možnosti

desert

6. 11. 2011 17:10
nadpis

Teda nezlobte se, ale to je nadpis článku jak stehno. Furt čekám, kdy se bude vařit z much a ono furt nic...

0 0
možnosti

xychteen

6. 11. 2011 17:51
Re: nadpis

Jj, taky jsem se vyděsil, že maj červi z EU další zastánkyni ;-D

0 0
možnosti

avar

6. 11. 2011 17:05
Michopulu?

....omlouvám se : "přestaly být zajímavé"

0 0
možnosti

avar

6. 11. 2011 17:03
Michopulu?

...aha, ta kdysi psala do nějaké gastronomické rubriky idnes. Po několika článečcích typu : "mouka je bílá a sype se,

voda teče, my máme mísu, je my se máme" přestaly být tyto informace nezajímavé. To, že vydala kuchařku mě ani nepřekvapuje. Je to jen prostým pokračováním předchozího. A teď obecně. Občas mám pocit, že některé recepty si někteří "autoři (ky)" jen vymýšlí, aby byly zajímavé, ale nerealizují je. Jedlé možná budou, pokud budou jedlé suroviny, když opomenu jejich kombinace. Více kuchařek od pejsků a kočiček přeji...

0 0
možnosti

vsudybylka1

6. 11. 2011 19:46
Re: Michopulu?

především šéfredaktorka Apetitu, to ji myslím kvalifikuje dostatečně :-))

0 0
možnosti

qwerty_qwertz

6. 11. 2011 16:48
farmář?

sedlák, rolník, zemědělec, polnohospodář, hospodář, statkář, velkostatkář, záhumenkář, jezedák... a určitě jsem na něco zapomněl.... ale farmář? Co to je, to tu nikdy nebylo... wow!!!

2 0
možnosti

Cens0r

6. 11. 2011 21:43
Re: farmář?

A co ti na tom vadí? Čeština má stovky přejatých slov,.. to má být pokus o národní obrození číslo dvě? Místo elektřiny máme říkat mlno?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

pronájem bytu 1+1 v RD
pronájem bytu 1+1 v RD

Zahradní, Horoušany - Horoušánky, okres Praha-východ
9 000 Kč/měsíc