Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

  0:04aktualizováno  0:04
Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém dílu pořadu Vařte jako šéf v nedělní podvečer na Primě.

Už jen vidět drsného šéfa jako cukráře rozplývajícího se nad kvalitní čokoládou je zážitek. Chlapácky sice začne nakládáním a přípravou kančího masa, aby ho posléze mohl zalít čokoládovou omáčkou, ovšem pak už přijdou na řadu recepty na samé typické čokoládové laskominy.

Jak na bezlepkový koláč

Ale dozvíte se mimo jiné třeba i to, jak se v Belgii šňupe čokoláda nebo jak se za války simuloval nález na plicích vdechováním práškového kakaa.

Zlatým hřebem je ovšem recept na žádaný bezlepkový koláč, jehož příprava vypadá triviálně a výsledek skvostně. V jedné míse šéf ruční metlou rozšlehá šest vajec, ve druhé rozpustí ve vodní lázni tabulku čokolády, v další utře změklé máslo s cukrem. Pak k máslu s cukrem přidá rozšlehaná vajíčka a opět metlou pořádně promíchá, aby se všechny ingredience dobře spojily.

Do vzniklé hmoty přidá kakaový prášek a zase směs důkladným promícháním metlou spojí. Pak ještě přilije čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, promíchá a těsto bez jakékoliv mouky je hotovo (přesný recept najdete na zde).

Než těsto nalijete do dortové formy, radí šéf vyložit její dno pečicím papírem a boky vymazat máslem. Povrch těsta je samozřejmě vhodné uhladit. Peče se v troubě rozpálené na 180 °C zhruba 25 až 30 minut. Šéf koláč podává se šlehačkou ochucenou pravou vanilkou (viz fotogalerie), přidat můžete i čokoládovou ozdobu, malinovou omáčku a lístek máty.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

Tygří koťata už s mámou olizují maso, od čtvrtka budou k vidění

Šestitýdenní kotě tygra malajského (Zoo Praha 14.11.2017)

Jedenáctiletá malajská tygřice Banya odchovává sice teprve svoje první koťata, ale s takovou péčí, že už se chovatelé...

Další z rubriky

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

Hotové rohlíky

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo...

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky,...

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

I takto se dá servírovat hovězí vývar z jednoho hrnce - i se zeleninou,...

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.