Diskuze
Pohlreichův trénink na bramborový salát, to nejtěžší z vánočního vaření
Děkujeme za pochopení.
J68a10n65a 22D94u60k57o34v12a
Pane Miller nemate nejaky super recept na morske potvoryJa je miluju,jsem byvala kucharka a rada bych vyzkousela neco co u nas neni samozrejmost,a co je u protinozcu za narodni jidlo,u nas pored figuruje na 1.miste knedlo,zelo,vepro,i v men veku a s 35 letou praxi se rada priucim diky
M33i35c69h24a98l 48M83i17l74l98e73r
Narodni jidlo je v prvni rade steak. Vetsina Australanu ma rada poradny kus masa na taliri. Ackoliv kvalitni steak neni nejlevnejsi, prijde v porovnani s platy podstatne levneji nez v Cesku. Tudiz i porce jsou vetsi. Pouzivaji se ruzne casti hoveziho od bifteku po kytu, od ruznych typu zvirat, vcetne Angus nebo Wagyu. Eye Fillet steak (biftek), Porterhouse, Rump steak, Scotch fillet... (neznam preklad do cestiny, protoze se to boura trochu jinak), o ruzne tlousce a delce odlezenosti masa.
Nekdo steak marinuje predem (pri vyrobe marinady se fantazii meze nekladou), pak griluje pod grilem, na BBQ nebo smazi/pece na panvi (nejlepe ta s ryzkovanym dnem). Jiny steak jen lehce opepri, osoli, potre olejem a dodava prichute az na konci pred servirovanim.
Muj syn si jako studak privydelaval v jedne restauraci a pouziva recept od jejich sefkuchare. Steak delal na plotne s grilem i pevnym platem (tedy podobny BBQ) a v teple plotny udrzoval misku s marinadou a stetcem, kterym steak potiral z propecene strany jakmile ho obratil a po dokonceni take z druhe strany. Pak nechal steak par minut odstat na predehratem taliri v teple pod lampami (doma v troube predehrate na nejakych 80C). Pokud se steak nepodaval s nejakou omackou podle objednavky hosta -nejcastejsi jednoducha houbova, peprova, Diane apod., daval na nej kus bylinkoveho nebo cesnekoveho masla a serviroval. Serviruje se po australsku nejtradicneji s bramborem (pecenym nebo hranolky) a 3 druhy seleniny, dusene nebo varene, ale nejlepe jeste trosku kroupajici: brokolice, zelene lusky, cervene papriky, cukety, hrasek, kolecka mrkve, kvetak anebo misto toho michany salat.
Dalsi v popularite jsou pecena ci grillovana kurata, kureci rizky. Nezridka ve forme a la Parmiggiana (pro jemnocitnost Cechu a stredoevropske rizkove kultury nebudu radsi ani popisovat. Vyvinulo se to z rizku a la Cordon Bleu).
P25ř88e97m76y18s56l 45Č70e16r52n76í93k
Mě stačí samotná ryba kapr salát je směs různých bejkáren a všichni mají tu svou a tak ať se na vánoce s chutí přežerou
J50a29n90a 27D91u50k50o78v38a
At jde pan POHLREICH s tim jeho salatem do haje ,pan Puncochar dela bezkonkurencni salat. Kdyz vary tak bez nadavek, u toho placala musite nejdriv odehnat deti od televize a to si mysli buhvi jakej neni borec.Je v TV uz 5 let bylo by na case odejit a dat moznost mladym sikovnym kucharum,jako je pan Kasparek nebo ital Ridi,nez tenhle nafoukany plesoun.
F73r53a13n37t85i81š29e57k 63Č31e98r28n61ý
Hrášek, celer a mrkev do salátu ? To bych nesnesl ...
A52n20n66a 44T85v13a21r63ů95ž80k58o74v72á
Když si zeleninu nakrájíte na docela miniaturní kostoičky, tak to chuťově ani nepoznáte. Takové ty kvádry, ty bych též nesnesla.
M79a56r66t25i33n 58F94a76l51t45ý94n
Trapny kecy...
Udelat salat neni zas tak velky umeni... Krom toho, piylat se s tou vsi zeleninou nozem dela jen hlupak.
L49u32k73a26s 22N51e30m76e75c
Jasně, inteligent napíše příspěvek, kterému není vůbec rozumět.
D88a75n79i59e56l64a 46U67r73b77a71n53o61v22á
néééééééééééééééééé, hrášek néééééééééééééé!
M12i71c90h48a96l 50P33o83n11o74c71n94ý
Hrasek 4life!
M63i39r93o50s53l59a81v 98S83t13e76i16n67e68r
Jak vidím, česká tradice žije. Tak přeji všem, aby se jim ten "babiččin salát" povedl a žádná kůstka se nezapíchla do jejich žíznivých hrdel!
P21ř37e12m72y73s50l 87Č20e70j53p
Tak to bych mu poradil ruční kráječ na brambory, na vajíčka, na zeleninu :o) Přeci jenom tlačit třeba 5kg brambor skrze nůž, je docela vopruz :o)
A celer? Ani náhodou :o)
M31i13c33h36a52l 14H73e15g87e61n10b17a72r33t
nic proti bramborovému salátu, ale co by byl bez pořádného kusu masa :D
M21i71c61h37a97l 94P83o80n38o38c95n81ý
Rozhodne doufam, ze myslis maso VEDLE salatu, ne V salatu ...
M38a10r30t17i53n 67J50i28r50o36u55s56e78k
Tak holátka, letos žádnej salát, jasný??!! Není to žádnej bramborovej, ale ruskej a všechno ruský je špatný, ba nejšpatnější na světě. Jo a až budete vařit guláš, neříkejte tomu guláš, když uvaříte perkelt.
M39i70r27o15s67l14a63v 78S48t61e77i35n81e71r
Ach jo, perklelt je z vepřového, ale my vaříme gulyasz z hovězí klížky, s pálivou paprikou, mletým kmínem a množstvím cibule. Patří do něho i kousky brambor a nakonec na proužky nakrájená pálivá paprika. V Čechách to sotva někde dostanete- musíte si udělat výlet do Debrecína a zastavit v některé csárdě. V Blatné na náměstí však ty pravé maďarské papriky v zelenině dostanete.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít
Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...