Diskuze
VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček
Děkujeme za pochopení.
malej.draha
ble
Fuj, ten sporák v tom videu je úplně nechutně špinavej.
1000101110110101
Re: ble
No jo. Já si zase všiml prstenu. Při vaření by člověk neměl mít na ruce nic, včetně hodinek, prstenů atd.
referentka
...paštiku
si dělám doma játrovku: drůbeží játra (půl kila) nakrájet na orestovanou cibulku, podlít půl deckou šlehačky a dusit cca 10-15 minut...vše dát do mixéru, přidat podle chuti česnek, sůl, pepř, případně tzv. paštikové koření, druhou půl decku šlehačky a 15 dkg másla...rozmixovat, rozšlehat úplně do jemňoučka...napěchovat do "srnčího hřbetu"...za pár hodin podávat s čerstvým pečivem a děkovat pánubohu, že jste narazili na tento recept...
Kuk na strejdu
Dnešní recept
Pokud si doma chcete připravit klasickou průmyslovou JÁTROVOU paštiku, budete potřebovat:
200g modifikovaných škrobů + 200g sojové moučky
100g jater
50g kostní moučky
strašně moc chemikálií, aby to drželo pohromadě
cufir-mufir
Re: Dnešní recept
100g jater ???? kde by se v průmyslové paštice vzaly??? To máte špatný recept...
Milovnice okurek
Takže
nejezte nic s éčkama a nacpěte se paštiky ze čtvrt kila sádla, půl kila bůčku...
cufir-mufir
Re: Takže
Nemyslím si, že by na vepřovém sádle a bůčku bylo něco špatného...
Co by mohlo být škodlivé, tak se soustředit jen na jeden typ potravin.... Třeba stále jíst jen okurky :-)
Každý extrém je špatný....
Jean-Luc Picard
my se z těch Éček asi zblázníme
Prosím vás, přestaňte už konečně přehnaně strašit těmi Ěčky. Díky nim se podstatně omezil výskyt otrav "klobásovým jedem" právě z těchto domácích ňamek. Mimochodem mezi Éčka patří kdeco, Éčko je prostě jen kód pro v mnoha případech naprosto přírodní látku - třeba sůl, vitamin C, různé škroby a teplem modifikované škroby (třeba dextrin).
Všeho s mírou Éček i hysterie kolem nich. Ne vše co je bez Éček podpoří vaše zdraví - třeba paštika s játry a vším tukem je sama o sobě "škodlivá" a ty přidané konzervanty častokrát zajistí, že z ní neumřete hned.
beda venerabilis
Re: my se z těch Éček asi zblázníme
Já jsem na gymplu taky chodil do éčka. A nakonec jsem odmaturoval.
Inkvizitor Johny
Játra
A nejde udělat paštika bez jater? Já nerad játra
Si0 po třetím zákazu
Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné
Našrot
Re: Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné
Hlupáčku. Takovou paštiku dělala babička každou zabíjačku. Děda umřel v 96 letech, babičce bylo nedavno 95 a ještě je s námi. Jen ty zabíjačky už nejsou. A jejich recept na dlouhý život? Míň žrát a víc dělat. Tebe s tvým cholesterolem by děda hnal bejkovcem.
error404_is_back
bůček?
Nemůžu tam místo bůčku dát nějaký fajnovější maso? Chtěl bych si udělat takovou tu hrubější, čemu frantíci říkají paté a ne takovou tu českou pěnu (mousse). Ale nemyslím drůběž, spíš nějaký hovězí nebo zvěřinu nebo tak něco.
ebamb
Re: bůček?
určitě, já jí dělala z kuřecích jater a vepřového masa. Vše nakrájené, podušené do měkka, okořeněné. Recept jsem zkoušela kdysi z kalendáře Recepty z dámského klubu :-) Na Apetitu taky najdete pár dobrých receptů.
..Kamenožrout..
..
"..Bez škodlivých éček"
E150 - Karamel, E160a - Beta-karoten (provitamín A), E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin, E300 - Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ), E901 - Včelí vosk.
Článek psal člověk, který neví o "éčkách" vůbec nic...
s(h)arka
už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti
aby stihly chodit po farmářských trzích, vařit domácí pokrmy z biověcí, prát na valše a máchat prádlo v řece!!!
bojimbojim
Re: už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti
Vsak uz i v tomto platku bylo psano,jak lide se vratili do jeskyn a jak jsou stastni
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!