Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček

Dříve se paštiky připravovaly doma naprosto běžně. Kromě výborné chuti a snadné přípravy mají další plus. Narozdíl od těch kupovaných neobsahují žádné umělé konzervanty, stabilizátory, barviva a další přídatné látky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

malej.draha

12. 1. 2011 16:30
ble

Fuj, ten sporák v tom videu je úplně nechutně špinavej.

0 0
možnosti
1

1000101110110101

13. 1. 2011 21:07
Re: ble

No jo. Já si zase všiml prstenu. Při vaření by člověk neměl mít na ruce nic, včetně hodinek, prstenů atd.

0 0
možnosti
JM

referentka

11. 1. 2011 22:13
...paštiku

si dělám doma játrovku: drůbeží játra (půl kila) nakrájet na orestovanou cibulku,  podlít  půl deckou šlehačky a dusit cca 10-15 minut...vše dát do mixéru, přidat podle chuti česnek, sůl, pepř, případně tzv. paštikové koření, druhou půl decku šlehačky a  15 dkg másla...rozmixovat, rozšlehat úplně do jemňoučka...napěchovat do "srnčího hřbetu"...za pár hodin podávat s čerstvým pečivem a děkovat pánubohu, že jste narazili na tento recept...;-);-)

0 0
možnosti
P

Pepito-To

12. 1. 2011 1:35
Re: ...paštiku

;-DR^

0 0
možnosti
SR

Kuk na strejdu

11. 1. 2011 17:56
Dnešní recept

Pokud si doma chcete připravit klasickou průmyslovou JÁTROVOU paštiku, budete potřebovat:

200g modifikovaných škrobů + 200g sojové moučky

100g jater

50g kostní moučky

strašně moc chemikálií, aby to drželo pohromadě

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

11. 1. 2011 19:26
Re: Dnešní recept

100g jater ???? kde by se v průmyslové paštice vzaly??? To máte špatný recept...

0 0
možnosti
MO

Milovnice okurek

11. 1. 2011 9:15
Takže

nejezte nic s éčkama a nacpěte se paštiky ze čtvrt kila sádla, půl kila bůčku...;-D

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

11. 1. 2011 9:31
Re: Takže

Nemyslím si, že by na vepřovém sádle a bůčku bylo něco špatného...

Co by mohlo být škodlivé, tak se soustředit jen na jeden typ potravin.... Třeba stále jíst jen okurky :-)

Každý extrém je špatný....

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

11. 1. 2011 3:21
my se z těch Éček asi zblázníme

Prosím vás, přestaňte už konečně přehnaně strašit těmi Ěčky. Díky nim se podstatně omezil výskyt otrav "klobásovým jedem" právě z těchto domácích ňamek. Mimochodem mezi Éčka patří kdeco, Éčko je prostě jen kód pro v mnoha případech naprosto přírodní látku - třeba sůl, vitamin C, různé škroby a teplem modifikované škroby (třeba dextrin).

Všeho s mírou Éček i hysterie kolem nich. Ne vše co je bez Éček podpoří vaše zdraví - třeba paštika s játry a vším tukem je sama o sobě "škodlivá" a ty přidané konzervanty častokrát zajistí, že z ní neumřete hned.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

11. 1. 2011 18:14
Re: my se z těch Éček asi zblázníme

Já jsem na gymplu taky chodil do éčka. A nakonec jsem odmaturoval.

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

10. 1. 2011 21:03
Játra

A nejde udělat paštika bez jater? Já nerad játra ;-D

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

11. 1. 2011 11:43
Re: Játra

Samozrejme lze ....

0 0
možnosti
SPTZ

Si0 po třetím zákazu

10. 1. 2011 16:55
Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné

0 0
možnosti
N

Našrot

10. 1. 2011 23:44
Re: Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné

Hlupáčku. Takovou paštiku dělala babička každou zabíjačku. Děda umřel v 96 letech, babičce bylo nedavno 95 a ještě je s námi. Jen ty zabíjačky už nejsou. A jejich recept na dlouhý život? Míň žrát a víc dělat. Tebe s tvým cholesterolem by děda hnal bejkovcem.:-)

0 0
možnosti
E

error404_is_back

9. 1. 2011 16:30
bůček?

Nemůžu tam místo bůčku dát nějaký fajnovější maso? Chtěl bych si udělat takovou tu hrubější, čemu frantíci říkají paté a ne takovou tu českou pěnu (mousse). Ale nemyslím drůběž, spíš nějaký hovězí nebo zvěřinu nebo tak něco.

0 0
možnosti
EB

ebamb

10. 1. 2011 8:13
Re: bůček?

určitě, já jí dělala z kuřecích jater a vepřového masa. Vše nakrájené, podušené do měkka, okořeněné. Recept jsem zkoušela kdysi z kalendáře Recepty z dámského klubu :-) Na Apetitu taky najdete pár dobrých receptů.

0 0
možnosti
.

..Kamenožrout..

9. 1. 2011 15:37
..

"..Bez škodlivých éček"

E150 - Karamel, E160a - Beta-karoten (provitamín A), E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin, E300 - Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ), E901 - Včelí vosk.

Článek psal člověk, který neví o "éčkách" vůbec nic...

0 0
možnosti
H

HancickaP

9. 1. 2011 15:51
Re: ..

zrovna jsem to same chtela rict!

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

9. 1. 2011 14:20
už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti

aby stihly chodit po farmářských trzích, vařit domácí pokrmy z biověcí, prát na valše a máchat prádlo v řece!!!

0 0
možnosti
B

bojimbojim

9. 1. 2011 15:06
Re: už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti

Vsak uz i v tomto platku bylo psano,jak lide se vratili do jeskyn a jak jsou stastni;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník

3. května 2024

Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. května 2024

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...