Diskuze

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový džem dokonalý. A to ho často skladovaly dokonce jen ve skleničkách překrytých celofánem. Díky marmeládařce Romaně Šafránkové už vím jak. A mám i vyzkoušeno. Skutečně to jde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ntw... kilometr dlouhej článek o tom jak da z jahod udelat marmelada.... slozity popis jak se musi jahody omyt, osusit, milionová rada, že se dají i rozmačkat !!! no to bych v zivote nerekl - DEKUJU !!! Stejně tak, že přisladit se dá, ale ubrat ne... no to by mě totiž taky nenapadlo !!! a celé to završí pidizmínkou o sterilaci. Spousta mladých kuchařek by ocenisla spíše vysvětlení té sterilace než se dočíst, že jahody jsou sladké...

1 0
možnosti

Úplně přesně vím, jak takové články vznikají...paní Šafránkové gratuluji za umístění a přeji ji mnoho dalších úspěchů a hlavně větší štěstí na méně bulvární redaktory.

1 0
možnosti

Do měděného kastrolu ovoce raději nedávat. Povrchová vrstvička na mědi se totiž snadno rozpouští každou kyselinou včetně tech, co jsou v ovoci. Meď se tak ocitá v produktu a dlouhodobě to určitě nedělá dobrotu.

2 0
možnosti

"Bez chemie" to ovšem musíte sterilovat.

0 0
možnosti

R71a17d92i91m 20K84o30k90t13a

12. 6. 2018 10:18

Jak bez chemie se pro delsi trvanlivost neobejdete? Tohle bych cekal na emiminu... Nebo strasite ze kyselina citronova nebo sorbova je strasliva chemie? Nebo dextroza ci pektin, to zni taky hruzostrasne... :-P

2 0
možnosti

R90a98d17i26m 18K92o27k20t32a

12. 6. 2018 10:25

... a jeste bych dodal, ze nase babicka pouzivala zasadne pektogel a to jiz od roku 1958, kdy zalozili s dedou zahradkarskou kolonii ;-)

6 0
možnosti

Už mi lezete na nervy frázemi typu : vysněná ... (koupelna, kuchyně, doplň si sám) nebo "jako od babičky". Od babičky na mouce, buchtách v prášku, marmeládě, pečená kachna, ... a přitom naše babičky zrovna moc vařit neuměly a pokud ano, tak to byla hlavní náplň jejich života. Děkuji, nechci !Rv

2 3
možnosti

J20a23n17a 32M80a15l67á

12. 6. 2018 9:06

zrovna včera jsem v regále zahlédla babiččin ajvar ;-D škoda že své babičky se již zeptat nemůžu ale moje maminka, již sama prababička to ze svého dětství nezná...co ale vím jistě tak moje babička nedávala do džemu ani do marmelády pepř ani balsamicový ocet

10 0
možnosti

J53a52k10u29b 98R48o47u17s

12. 6. 2018 6:58

To jsou nějaké fake news. Každý, kdo studuje etikety v obchodech ví, že základní ingredience jahodového džemu jsou jablka!

13 0
možnosti

proto je nejlepší si džem uvařit sám, víte co v něm je. Já si takto připravuji džemy z 8 kg jahod, 8 kg meruněk, 5 kg malin, 5 kg ostružin. 4 kg angreštu a 4 kg rybízu a náklady 15 kg cukru (ve slevě) 150,- Kč, ovoce mám svoje.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...