náhledy
Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového trychtýře. Ušetří vám spoustu práce, protože udrží okraje skleniček čisté a po naplnění je můžete rovnou zavíčkovat.
Autor: marmeladysafranka.cz
Lívance s jahodovým a borůvkovým džemem s maximálním množstvím ovoce.
Autor: marmeladysafranka.cz
Vaření marmelád a džemů Romanu Šafránkovou pořád baví. A na své měděné hrnce, ve kterých je připravuje po malých dávkách, nedá dopustit.
Autor: marmeladysafranka.cz
Jakmile jahody přesypete do kastrolu a zahřejete, začnou pouštět šťávu. Za stálého míchání je nutné ji zredukovat na minimum.
Autor: Martina Čermáková
Zralé jahody není potřeba krájet, Pokud v džemu nechcete mít příliš velké kusy ovoce, můžete je přímo v hrnci rozmačkat.
Autor: Martina Čermáková
Vlevo dva čerstvé jahodové džemy z různých odrůd a různě vyzrálých jahod, proto ta rozdílná barva. Ve skleničce vpravo loňský jahodový džem - bez chemie už nemá tak lákavou barvu.
Autor: Martina Čermáková
Vařit dva džemy najednou nedoporučujeme, pokud nejste v jejich přípravě více než zběhlí.
Autor: marmeladysafranka.cz
Na džem můžete bez chemie a s minimem cukru zpracovat v podstatě jakékoliv ovoce.
Autor: marmeladysafranka.cz
I z jablek lze připravit skvělý džem. Můžete přidat třeba vlašské ořechy a další přírodní dochucující ingredience, radí Romana Šafránková.
Autor: marmeladysafranka.cz
Do jablečného džemu lze přidat třeba i vanilku.
Autor: marmeladysafranka.cz
Marmeláda, za kterou si Romana Šafránková přivezla v roce 2015 z britského Dalemainu dvojnásobnou zlatou medaili.
Autor: marmeladysafranka.cz
Marmeláda, za kterou si Romana Šafránková přivezla v roce 2015 z britského Dalemainu dvojnásobnou zlatou medaili.
Autor: marmeladysafranka.cz
Plnění džemu do sklenic už je za odměnu.
Autor: marmeladysafranka.cz