Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout kdykoliv. Bývá to i výborná svačina třeba na rodinné celodenní výlety. A velmi chutná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někde jsem četl, že jerky je ideální způsob, jak zredukovat dvacetidolarový steak na pětidolarovou žvýkačku.

0 0
možnosti

Jestli můžu doporučit, tak ze zkušenosti. Nechte si maso nakrájet rovnou od řezníka. Krájet to doma je opravdu peklo. A nechte pořádné dýško ať to nakrájí i příště nám ostatním :) dobrou chuť

0 0
možnosti

Nechat ztuhnout v mrazáku a ostrý nůž. Jde to celkem dobře.

0 0
možnosti

Jerky jsem dělal mnohokrát. Na naložení používám podobnou marinádu jako je uvedena zde, ale je v ní místo cukru coca-cola. S masem jsem nikdy nedělal vědu, prostě koupil maso (hovězí nebo vepřová kýta), nařezal přes vlákno, naložil, pak napíchal na špejle a zavěsil v troubě. Šest hodin bohatě stačí, s tím, že prvních 40 minut je teplota 80 stupňů, pak na nejnižší teplotu při pootevřených dvířkách. Nikdy se mně to nezkazilo (vždycky to bylo do dvou týdnů snězeno)

5 0
možnosti

jj, těch 80 stupňů je hygienické minimum, a důležité je, aby 80 stupňů bylo opravdu v celém objemu masa alespoň řekněme 30 minut, a ne jen na termostatu ;-D

Vždy je to ale sázka do loterie, např.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76729.aspx

0 0
možnosti

Hmm, Kokesova, dál nečtu...

0 3
možnosti

jj, pro správnou chuť je důležité zachovat v mase všechny bakterie, viry a parazity.

1 4
možnosti

Nechtěl bych to od té paní ochutnat

0 0
možnosti

No ze bych si tam cpal ledek coz je jedno z tech horsich Ecek .... to radsi americky zpusob ....

5 1
možnosti

Že bych to zkusil s králičím masem? To si dovedu pořídit opravdu hodně čerstvé. Rovnou z králíkárny...

2 0
možnosti

Keď som prišiel k tomu liadku/ liadok amonný ?/ ktorým sa mäso asi bohate posype už smo skončil s chuťou na sušené mäso! Hlavne , že je to zdravé a neškodné .

4 0
možnosti

Pouzivam zadni hovezi. Tuk podle meho tolik nevadi. Stejne to sezeru tak rychle, ze se to zkazit nestihne. Dulezite je to neprehnat s teplotou. Jinak maso upecete.

Skoda ze uz jsem davno ze skoly. Laboratorni susicka byvala na to idealni.

Trouba nema tak presnou regulaci, ale kdyz to clovek vychyta tak se to taky da.

4 0
možnosti

Pokud to stihnete sníst tak tuk nevadí. Jinak žlukne.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...