Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout kdykoliv. Bývá to i výborná svačina třeba na rodinné celodenní výlety. A velmi chutná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někde jsem četl, že jerky je ideální způsob, jak zredukovat dvacetidolarový steak na pětidolarovou žvýkačku.

0 0
možnosti

Jestli můžu doporučit, tak ze zkušenosti. Nechte si maso nakrájet rovnou od řezníka. Krájet to doma je opravdu peklo. A nechte pořádné dýško ať to nakrájí i příště nám ostatním :) dobrou chuť

0 0
možnosti

Nechat ztuhnout v mrazáku a ostrý nůž. Jde to celkem dobře.

0 0
možnosti

Jerky jsem dělal mnohokrát. Na naložení používám podobnou marinádu jako je uvedena zde, ale je v ní místo cukru coca-cola. S masem jsem nikdy nedělal vědu, prostě koupil maso (hovězí nebo vepřová kýta), nařezal přes vlákno, naložil, pak napíchal na špejle a zavěsil v troubě. Šest hodin bohatě stačí, s tím, že prvních 40 minut je teplota 80 stupňů, pak na nejnižší teplotu při pootevřených dvířkách. Nikdy se mně to nezkazilo (vždycky to bylo do dvou týdnů snězeno)

5 0
možnosti

jj, těch 80 stupňů je hygienické minimum, a důležité je, aby 80 stupňů bylo opravdu v celém objemu masa alespoň řekněme 30 minut, a ne jen na termostatu ;-D

Vždy je to ale sázka do loterie, např.

http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76729.aspx

0 0
možnosti

Hmm, Kokesova, dál nečtu...

0 3
možnosti

jj, pro správnou chuť je důležité zachovat v mase všechny bakterie, viry a parazity.

1 4
možnosti

Nechtěl bych to od té paní ochutnat

0 0
možnosti

No ze bych si tam cpal ledek coz je jedno z tech horsich Ecek .... to radsi americky zpusob ....

5 1
možnosti

Že bych to zkusil s králičím masem? To si dovedu pořídit opravdu hodně čerstvé. Rovnou z králíkárny...

2 0
možnosti

Keď som prišiel k tomu liadku/ liadok amonný ?/ ktorým sa mäso asi bohate posype už smo skončil s chuťou na sušené mäso! Hlavne , že je to zdravé a neškodné .

4 0
možnosti

Pouzivam zadni hovezi. Tuk podle meho tolik nevadi. Stejne to sezeru tak rychle, ze se to zkazit nestihne. Dulezite je to neprehnat s teplotou. Jinak maso upecete.

Skoda ze uz jsem davno ze skoly. Laboratorni susicka byvala na to idealni.

Trouba nema tak presnou regulaci, ale kdyz to clovek vychyta tak se to taky da.

4 0
možnosti

Pokud to stihnete sníst tak tuk nevadí. Jinak žlukne.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...