Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zapomeňte na jahody. Přiťukněte si šampaňským s ostružinami

aktualizováno 
Připravte mixér a vychlaďte flétny. O půlnoci si s přáteli či rodinou nemusíte připíjet jen tradičním šampaňským. Bublinkám můžete dodat novou šťávu a připravit z nich koktejl Berry Berry.

Podle barmana Daniela Fibingera je to perfektní koktejl na oslavu vstupu do Nového roku, protože je jednoduchý a přitom nesmírně osvěžující díky kombinaci čerstvých ostružin, likéru z černého rybízu a šampaňského. (Pokud se spíš toužíte napít něčeho na zahřátí, horkou verzi ovocného drinku najdete zde.) 

Příprava krok za krokem

Na novoroční přípitek ovocným šampaňským budete samozřejmě potřebovat dobré šampaňské (10 cl), likér z ostružin nebo černého rybízu (například Creme de Cassis, 2 cl) a 2 ostružiny. A pak ještě párátko, čerstvou mátu a další ostružiny na ozdobu.

Do mixéru pak jednoduše vhodíte 2 kusy ostružin, přidáte buď přímo ostružinový (případně černorybízový) likér, ledovou tříšť a zalijete trochou šampaňského. Vše  pečlivě rozmixujete a poté přelijete přes sítko do vychlazené sklenice (stačí ji vysypat ledovou tříští) na šampaňské. Koktejl ještě šampaňským dolijete, ozdobíte čerstvými ostružinami spolu s lístkem máty, které na párátku posadíte na okraj sklenice, a hurá na přípitek. Na dobrý rok. 

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Holubi mi zničili celý balkon, zachránila mě až síť, popsala čtenářka

Holubi si na balkoně udělali hnízdo.

Naše sousedka tak poctivě krmila holuby, až si zvykli na ni čekat. A našli si k tomu balkon mého syna, který studuje,...

Najdete na iDNES.cz