náhledy
Snad nám Italové vánoční tiramisu s příchutí perníku odpustí.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Perníkvé tiramisu můžete připravit i do větší nádoby a po ztuhnutí servírovat jednotlivé porce.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ingredience potřebné na přípravu "perníkového tiramisu"
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Základ sirupu na smočení perníčků tvoří instantní káva s cukrem zalitá vroucí vodou. Dále přilijte kávový likér
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Základ krému připravíte vyšleháním žloutků s krupicovým cukrem a červeným vínem v kotlíku nad párou do pěny.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Prohřátou pěnu odstavte, do mírně zchladlé vmíchejte mascarpone a šlehačku připravenou ze smetany na šlehání. Krém lehce promíchejte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Perníčky namočte ve zchladlém sirupu, aby ho do sebe nasály, a pokládejte je v rovnoměrně silné vrstvě na dno misek či pohárů.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Na namočené perníčky naložte vrstvu jemného krému a postup opakujte. Poslendí vrstvu by měl tvořit uhlazený krém.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Naplněné misky či poháry vychlaďte a jejich povrch poprašte kakaem smíchaným s trochou skořice a moučkového cukru.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Takhle nějak může vaše perníkové tiramisu vypadat v mističce.
Autor: www.e-knihovnicka.cz