Diskuze

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I kozí sýr má tučnost 30% a energie také srovnatelně s běžnou cihlou. Pokud sýr cilhu správně obalíte a usmažíte na oleji, ani on vám tuk nenasákne.

A i strouhanka obsahuje mouku.

Takže za to, že ušetříte možná nějakých 10% kJ, tj. na to abyste se najedli si dáte větší porci a ještě k tomu máte úplně jiný pokrm a notně si připlatíte a ještě k tomu ta odporná kozí příchuť/zápach.

Brrrr.

6 1
možnosti

Tak ja treba kozi syr miluju. Ale smazit ho, to mi prijde skoda. Nejlepsi je s dobrou bagetou a maslem.:-)

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

J35a29n 13M35o73t59ů19r95e76k

29. 11. 2016 7:24

Tak přemýšlím, když vezmu slovo "pivo", přídám písmeno, pár jich proházím a změním, dostanu slovo "mrkev" - a to není náhoda, takže při pití piva vlastně jím zeleninu.....

tak asi tímto stylem na mě článek působí ;-D

10 1
možnosti

Takže to ale se smaženým sýrem nemá vůbec nic společného.

23 5
možnosti

L78u65k43á48š 83F36i30a23l58a

29. 11. 2016 12:18

kromě toho, že je to smažený sýr ;-D

1 1
možnosti

M40i56l85a53n 25N49ě10m53e12c

28. 11. 2016 14:18

Luxus na talíři :))) Kašlete na Pohlreicha, když už, tak Mikluš!

3 1
možnosti

Sýr nasává olej? Ale jděte.

0 0
možnosti

Ale ten trojobal fest :-)

6 0
možnosti

Akorat, ze uz to neni smazak.

13 2
možnosti

Ano, pan Pohlreich začal ujíždět na dietnosti pokrmů. Takže díky za jeho nápady ale já si místo toho dám skutečný smažák s tatarkou a hranolky. Jen si ho nedám tak často jako bych mohl jeho náhražky, ale pochutnám si.

Někdy je méně více.

O tom jaké suroviny používá na dietní nahrazování ani nemluvě, za jeho jedno lehké jídlo nakrmíte rodinu fyzicky pracujících (zelená čočka s křepelčím vejcem, či pršutem a hlavičkami chřestu je dobrá, ale čočky na kyselo s vejcem uděláte pro víc lidí za stejné peníze). Rozhodně to není kuchyně na každý den.

21 5
možnosti

R84a40d66e22k 73H20o32d86a41ň

28. 11. 2016 13:18

A co teprve kdybyste za ty peníze nakoupil jen tu čočku. Nebo třeba chleba!

2 0
možnosti

Jenom detail: přepouštění másla neslouží primárně tomu, aby se z něj vyloučila voda - což je samozřejmě taky vítaný vedlejší efekt -, ale bílkoviny, kvůli kterým jednak máslo může zežluknout a druhak se při smažení na másle pálí.

4 0
možnosti

slouží primárně k tomu aby sneslo vyšší teplotu

1 0
možnosti

I když normálně sýry miluju, tak kozí sýr naprosto nesnýším, takže bych se toho ani nedotkl i když by to bylo od Pohlreicha a extra dietní.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...