Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Smažák vám klidně připraví i Pohlreich. A jako dietní pokrm

aktualizováno 
Smažák, po kterém se v noci nebudete budit hrůzou, co jste to snědli, to je Pohlreichova lehká varianta českého „národního“ pokrmu. Jednoduše proto, že ho udělá z kozího sýra, nepoužije na obalování mouku a nenechá ho nasáknout spoustou oleje. A podává ho se svěžím zeleninovým salátem.

Crottin de chèvre je vyzrálý kozí sýr. Má tvar malých koblížků, které se vám do dlaně vejdou čtyři. Francouzi mu pro tvarovou podobnost s jeleními bobky také tak říkají. Má trochu tvrdší slupku, takže i po osmažení drží tvar.

Fotogalerie

Příprava nemůže být jednodušší. Do misky rozklepnete jedno vajíčko, osolíte, opepříte, rozšleháte. A na obalení použijete jen hrubší strouhanku, která do sebe při smažení nebude tolik vsakovat tuk. Šéf používá japonskou strouhanku panko, která na obalovaném pokrmu krásně drží. A ochutí ji. Jednoduše do ní naseká pár lístků šalvěje, oregana, rozmarýnu s snítku petržele.

Co se smažení týká, zapomeňte na friťák či vrstvu rozpáleného oleje na pánvi. Zdeněk Pohlreich použije v rámci snahy o co nejzdravější vaření pár lžic přepuštěného máslo nazývaného ghí (více například zde), tedy vyčištěný tuk získaný z másla a neobsahující vodu. Když se podíváte na video, uvidíte s jakou lehkostí lze obalený sýr osmažit.

A můžete servírovat, ale opět zapomeňte na tradici a tedy i tatarskou omáčku z majonézy. Místo toho si připravte dobře ochucený čerstvý salát: z manga, červené cibule, řapíkatého celeru, ředkviček a mátových lístků.

Smažený kozí sýr je součástí již desátého šéfova lehkého menu připraveného pro jeho pořad Teď vaří šéf!, který Prima odvysílá v úterý večer. Diváci se dočkají i receptu na kaši z pohankových vloček se sušeným ovocem, špagety s krevetami, fenyklem a chilli, kompot z rebarbory a jahod se šlehanou smetanou a pečené brambory s hráškem, cizrnou, bazalkou a mátou.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Najdete na iDNES.cz