náhledy
Dvakrát pomleté telecí maso šéf zjemní sladkou smetanou.
Autor: FTV Prima
Telecí terinka se zeleným pepřem, podávaná s nakládanou zeleninou, podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: FTV Prima
Šéf nemá problém prozradit laikům svoje kuchařské rady a fígle.
Autor: FTV Prima
Vepřové - bok i plecko, stejně jako telecí kýtu, pokrájejte na širší proužky, maso by ideálně mělo být hodně ztuhlé, až namrzlé.
Autor: FTV Prima
Pokrájené maso opepřete, osolte a - každou hromádku zvlášť - promíchejte.
Autor: FTV Prima
Telecí totiž budete mlít nadvakrát, zatímco tučné vepřové jen jednou.
Autor: FTV Prima
Kus telecího pokrájejte na menší kousky do misky, ty mlít nebudete.
Autor: FTV Prima
Ke kouskům telecího ještě přikrájejte očištěná kuřecí jatýrka, osolte je, opepřete a přidejte pár lístků čerstvého tymiánu.
Autor: FTV Prima
K telecímu s jatýrky pak ještě přidejte poctivou dávku portského.
Autor: FTV Prima
A směs lehce promíchejte.
Autor: FTV Prima
Misku s kousky telecího a jatýrky dejte stranou a nechte chvíli uležet.
Autor: FTV Prima
Mezitím vepřové maso umelte jednou, telecí do jiné, větší misky dvakrát a přidejte k němu sladkou smetanu.
Autor: FTV Prima
I se smetanou telecí v mixéru zpracujte na hladkou fáš a přidejte trochu brandy.
Autor: FTV Prima
K jemně zpracované hmotě z telecího přidejte umleté vepřové, obsah misky s kousky telecího a kuřecích jater a hrst zeleného pepře bez nálevu...
Autor: FTV Prima
Na dochucení přidejte ještě cibulku s česnekem a tymiánem, lehce orestované, a vše důkladně promíchejte.
Autor: FTV Prima
Paní Anna z Nového Jičína sice údajně šéfovi neustále vyčítá, že se "v jídle hrabe rukama", ale lépe než rukou s roztaženými prsty prý směs na paštiku nepromícháte.
Autor: FTV Prima
Terinku vyložte plátky slaniny.
Autor: FTV Prima
Terinku vyloženou slaninou pak naplňte masovou hmotou.
Autor: FTV Prima
Zarovnejte a obsah uzavřete překrytím přečnívajícími plátky slaniny.
Autor: FTV Prima
Terinka je připravená na pečení.
Autor: FTV Prima
Vložte ji na pekáč s vodou a nechte zhruba hodinu péct v troubě rozpálené na 120 °C.
Autor: FTV Prima
Po vytažení z trouby bude terinka vonět jako o život.
Autor: FTV Prima
Zchladlou paštiku nakrájejte na plátky.
Autor: FTV Prima
Podávejte s nakládanou zeleninou, recept na ni Zdeněk Pohlreich prozradí v nedělní podvečer na Primě.
Autor: FTV Prima
A nezapomeňte na pečivo.
Autor: FTV Prima