náhledy
Poctivá polévka z kysaného zelí podle Zdeňka Pohlreicha.
Autor: FTV Prima
Oloupanou cibuli pokrájejte na kostičky a vhoďte ji do kastrólku orestovat na kousku másla.
Autor: FTV Prima
Ze zelí slijte veškerou tekutinu.
Autor: FTV Prima
Zelí přendejte na krájecí prkénko.
Autor: FTV Prima
Zelí překrájejte na kousky, které se vejdou na lžíci.
Autor: FTV Prima
S pokrájeným zelím se vám bude polévka lépe jíst, není příjemné při jídle zápasit s dlouhými nudličkami zelí.
Autor: FTV Prima
K cibulce restované na másle přidejte trochu kmínu a mleté sladké papriky. Promíchejte, ale už nerestujte moc dlouho, aby paprika nezhořkla.
Autor: FTV Prima
Orestovanou, ochucenou cibulku zaprašte hladkou mohou.
Autor: FTV Prima
Míchejte, aby se cibulka nepřichytila.
Autor: FTV Prima
Základ máte hotový.
Autor: FTV Prima
Jíšku zalijte vývarem. Než polévku přivedete k varu, pořád míchejte, ať ji nepřipálíte.
Autor: FTV Prima
Míchejte, dokud polévka nezačne vařit.
Autor: FTV Prima
Polévku osolte a opepřete.
Autor: FTV Prima
Přidejte pokrájené zelí, promíchejte, případně přidejte vývar. Nicméně pozor, polévka varem zřídne.
Autor: FTV Prima
Dvě oloupané a na kostičky pokrájené brambory dejte vařit do kastrólku zvlášť.
Autor: FTV Prima
Ukrojte zhruba dva plátky uzeného boku nebo slaniny.
Autor: FTV Prima
Pokrájejte je na kostičky. a vmíchejte do polévky.
Autor: FTV Prima
Kostičky uzeného či slaniny vmíchejte do polévky spolu s uvařenými bramborovými kostičkami.
Autor: FTV Prima
Přilijte a vmíchejte přiměřené množství smetany na zjemnění polévky.
Autor: FTV Prima
A můžete servírovat.
Autor: FTV Prima
Taková dobře udělaná kýta umí také zahnat podzimní i zimní splín.
Autor: FTV Prima
Recepty na celé zimní menu najdete na webu iprima.cz.
Autor: FTV Prima
Zahřeje vás i drink z čerstvého zázvoru, ten k sychravému či mrazivému období také patří.
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich si recepty opakovat nepotřebuje, jen se kochá svou poslední kuchařkou.
Autor: FTV Prima