1 Játra s jablky a pečené brambory
Na přípravu brambor:
|
1. Jablko omyjeme a nakrájíme na měsíčky, které krátce orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a do pánve vložíme očištěná játra, restujeme zprudka ze všech stran asi 3 minuty. Játra vyjmeme a na výpeku opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme protlak a tymián.
Na přípravu jater:
|
2. Směs v pánvi podlijeme trochou vody a vaříme asi 5 minut. Játra vrátíme zpět, vaříme dalších 5 minut, přidáme také jablka, osolíme, opepříme a ještě společně několik minut povaříme.
3. Brambory důkladně omyjeme i se slupkou, nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy, osolíme, opepříme, promícháme s olejem, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova.
Doba přípravy: asi 40 minut
1 porce obsahuje: 1221 kJ/292 kcal